foto0491 (MMS)

Vår fina stuga i Vetlanda. Julia ligger och sover och laddar för dagens hoppning. Jag och Lorett har varit på veterinärbesiktningen som var u a. :)

foto0484 (MMS)

Helt mysig kväll, varm och känns nästan som i utlandet. Julia har hoppat säng efter en lång dag och för att vara full av energi inför morgonen. Själv går jag en liten sväng och kollar till Lorett. De har varnat för att tjuvar är i farten. Dock är Lorett nattad sedan en timme tillbaka efter lite gräsätande. Dock mycket mygg här :( . God natt!

foto0480 (MMS)

Kvällstur innan kvällsmaten.

foto0479 (MMS)

Julia vill inte vara med på bild trots att hon i år igen fick uppvisarpris. Lorett dock fick låga poäng av samma domare som vi hade förra året och som då tyckte Lorett var rastypisk men i år skrev hon 'ingen rastyp'. Det säger allt om bedömningssporter tycker jag. Förra året skrev hon även att Lorett hade karprygg när det i själva verket var fettkuddar vilka för övrigt var borta i år. Vi tycker i alla fall att Lorett är finast :-)

foto0478 (MMS)

Dressyren idag gick väl inte lysande enl domaren men vi är nöjda. Lorett är så snäll, fin och duktig. Nu är det dags för utställning.

foto0475 (MMS)

Nu är det dags för dagens första dressyrklass. Tidig morgon och vi vaknade till spöregn men nu är det uppehåll.


Första tävlingsdagen är slut och så är också jag och Julia. Ska strax sova. Men dagen har varit bra. Började i morse med att Lorett och Julia gjorde sig iordning för clear round hoppning. Satte på Lorett isbroddarna som är lite mindre än vanliga gräsbrodd, om det nu skulle vara så att hon besväras av dem.  De hoppade 95 cm som var den högsta höjden man kunde hoppa. Julia fick kanske smacka lite på ett par hinder men det såg mycket säkert och bra ut.De hade hoppat klart vid 12;30 och då fick Lorett gå in i boxen och vila lite och jag och Julia gick och åt lunch. Gick sedan tillbaka till Lorett vid 14-tiden och gjode iordning henne för dressyren. De red fram cirka 40 minuter och Lorett såg mycket fin ut. Inne på banan tyckte både jag och Julia att Lorett gick superfint!! Bl a den andra travökningen var mycket bra. Hon var dessutom lydig och gjorde allt hon skulle och på rätt ställe. Kanske skulle Julia satsat lite mer där det skulle varit ökade gångarter, men hon var rädd att det då skulle bli för mycket. Tyvärr betalde det sig inte så bra i poäng, endast 57%. Vet ej vad det beror på. Vi ser väl olika saker. Bl a fick hon en sjua på första travökningen och en sexa på andra, och där tyckte vi precis tvärtom. Nåja, vi är nöjda och nu har Julia som mål att slå de procenten i morgon när hon åter rider LA;1. Hon ska också rida LB:0 som ju ingår i kombinationspriset.Här kommer också en liten filmsnutt från invigningen

foto0474 (MMS)

Nolla i uppvärmningsklassen :) Kl 15.20 är det dressyr.

foto0473 (MMS)

Gott gräs i Vetlanda men mycket insekter.

foto0468 (MMS)

Nu är det invigning i Vetlanda :) Det är 17 året som new forest SM arrangeras och tredje gången vi är med. Lorett är installerad i sin box och verkar trivas. Vår stuga är hur mysig som helst. Mycket folk här, verkar vara mer än förra året. Vädret har hittills varit toppen, även om de hotat med regn. Dock har jag redan lyckats bli myggbiten! Antingen är de mer ettriga i år, eller så är jag mycket godare än förra året, för då fick jag inte ett enda, varken här eller i Tingsryd.

Igår tisdag blev det en uteritt för Lorett. Hon och Julia red med Erica och Veen ner till dammen. Travade där och skrittade sedan hem.

Idag onsdag blev det ett kort men intensivt pass för Lorett. Hon coh Julia hoppade lite i paddocken. Byggde fram som till en framhoppning och så hoppade de fram. Lorett var lite seg, inte som hon brukar vara på tävling precis, men hoppade fint. Avslutade med att hoppa oxern på 1,05.

Hade ju funderingar på att ev gå ner och hoppa en klass på viarps pay-and-jump idag, men var väldigt osäkra på om vi skulle eller ej. Ngr sa att det skulle vara bra för Lorett, och andra sa att det var bättre att spara på henne. Till slut tyckte vi själv att det inte skulle ge ngt att gå ner och hoppa i Viarp för hon hoppar ju "alltid" bra där. Så det är bättre att spara henne till Vetlanda.

Sedan red Julia Syrah och de hoppade på pay-and-jumpen i viarp. Det var Syrahs första tävling någonsin men det märktes inte på henne. Hon var hur lugn som helst. De hoppade 60 och 70 cm och var felfria i 60 och råkade riva ett i 70. Men det såg så bra ut så. Syrah verkade tycka att det var superkul, och Julia tyckte också det var kul. Roligt för henne att få rida häst emellanåt.

I alla fall i morgon åker vi till Vetlanda. Ska försöka komma iväg strax efter 12, men har mycket att göra innan dess. Allt beror på om och när Julia är klar med allt sitt. Packning, ridning och badning av häst måste göras först.

Kl 19 i morgon kväll är det pampig invigning med nationalsång, motorcykelåkande (om vädret tillåter) och uppvisning av klassisk dressyr av en NF-hingst. På fredag är det först en uppvärmningshoppning och där har vi satt 90 cm. Det blir även en dressyrklass LA:1. På lördagen är det två dressyrklasser, först LB:0 som ingår i kombinationstävlingen och sedan LA:1. Det är också utställningstävlingen. I år bör de inte klaga på att Lorett är för tjock i alla fall, för hon är i fin form. Söndagen som är sista dagen är det hoppning. Det blir först LB som ingår i kombinationen, och sedan LA som är mästerskapsklassen i hoppning.

Wish us Luck!

Här nedan är filmen från Hästhagen den 16 juli där det blev en andraplats efter fyra fel i omhoppningen
Film från idag med Syrah i första rundan 60 cm.

Åkte till Lorett på förmiddagen. Julia hade inte tid att ta Lorett idag, så då fick jag rida fina Lorett. Började med att mocka och tog sedan in henne. Gjorde i ordning henne ganska snabbt då även jag hade lite dåligt med tid idag.

Inget regn idag, men utebanan stod nästan under vatten så det blev ridning i ridhuset. Fortsatte trimma dressyr som Julia startat dagen innnan. Lorett kändes väldigt fin, men lite seg, så jag fick ta spöt. Behöver ju aldrig använda det, inte ens dutta till henne med det, vilket för övrigt är det enda jag kan tänka mig att göra. ¨

Red fram ganska friskt, lite skänkelvikningar, böjda spår, öppna, fram och bakdelsvändningar. Avslutade sedan med att rida LB0-programmet två ggr. Lorett kändes fin större delen av programmet, men var inte riktigt stadig hela tiden. Viktigt att man själv försöker vara stadig i de lägena. Hon gör mycket fina svängar när man tänker sluta i flyttningarna.

Sedan fick hon gå ut i hagen igen, och jag fick köra till jobb. Slutade kl 21 och körde då inom Maxi på Råå och köpte morötter som jag var inne om och gav henne innan jag körde hem. Så mysigt att man kan göra det när man bor så nära. :) Lät henne behålla regntäcket på, men såg när jag kom hem att det inte ska regna i morgon, så egentligen skulle hon  haft sitt eksemtäcke på sig, men får köra dit i morgon ganska tidigt och byta.

Nu ska jag se klart Morden i Midsomer som jag började på igår.


De första avsnitten är de bästa!

Åkte till stallet vid 12. Tog in Lorett och bytte till det fleecefodrade regntäcket. Bara en 11-12° ute. Släppte sedan ut henne igen. Regn och blåst, så hon gick och ställde sig under träden som står precis utanför hagen. Fast de ger inte mycket skydd då de är ganska små och glesa.

Mockade och sedan åkte jag och hämtade Julia i Asmundtorp. Hon skulle rida Syrah för Annika vid 14, och jag och Pernilla fikade i ridhuset samtidigt. Det såg mycket bra ut när Julia red. Syrah kan vara lite tjurig emellanåt men i det stora hela gick det bra. Hon har lite svårt i vänster varv, spec galoppen där hon gärna slår över i korsgalopp. En del av tjurigheten sitter nog i att hon inte riktigt vet vad som förväntas av henne. Hon är ju dock bara 5 år.

Sedan red Julia med Lorett för Lotta. Fick träna mycket på att flytta för att få igång bakbenen, och att få henne lite smidig och lösgjord i länd och rygg. Egentligen skulle Lorett behöva ridas för tränare flera ggr i veckan, men det kostar ju en del. Var bättre för ett par år sedan när både jag och Julia red lektion nere i Viarp. Då blev det dressyrträning lite oftare. De fick även träna på att Lorett ska vara lite uppe i formen och stadig där. Var ganska jobbigt för både Lorett och Julia men på slutet såg det mycket bra ut. :)

Sedan hjälptes vi åt med Lorett. Nu var alla hästar inne eftersom det regnade och blåste, vilket det gjort hela dagen. Hon fick på sig det tjocka regntäcket igen, eftersom det ska fortsätta vara dåligt väder även i morgon.

Nästa helg är det dags för Vetlanda. Vi åker upp torsdag middag. Kl 19 måste vi vara på plats och ha installerat häst och oss själva, för då är det invigning. Om vädret är ok, blir det till motorcykel! Och sedan blir det bl a lite uppvisning med en newforesthingst som ska visa klassisk dressyr.  På lördagen blir det dressyrtävling och Julia och Lorett ska bl a rida LB0:2006, som är ett roligt men ovanligt program.  Blir väl till att rida lite av det i veckan innan vi åker.

Lördagen började med att Julia och jag åkte och grattade farmor som fyllde år. Fikade med henne och Ketty. Åkte sedan till stallet och gjorde iordning Lorett. Fixade även det mesta i stallet.

Åkte vid 14-tiden till Trolleholm. Tråkigt nog regnade det hela tiden vi var där. Alla tre, jag, Julia och Lorett, var plasklblöta. Men det var ju även resten av de som tävlade så det var ju inte mycket att göra åt. Det var många som tävlade trots det dåliga vädret och tiden drog ut. Tror Julia red strax efter 17. Framhoppningen liksom själva banan var full med vatten. Lorett tyckte inte ens det var kul att galoppera där. Både tungt och regn i ansiktet. Men som vanligt hoppade hon jättefint på framhoppningen i alla fall.

Sen kom de in på banan. Lorett såg lugn och fin ut, och verkade inte nervös. Dvs hon såg inte "avig" ut. Men när de galopperade mot ettan, såg man att Lorett stod emot direkt!! Men det hindret var ju lägst på hela banan så det fick Julia henne över i alla fall felfritt. Sedan hoppade Lorett tvåan och trean fint. Kommer i fin galopp mot fyran som är en oxer och det ser ut som om de kommer bra på det, men där stannar Lorett!! Fattar ej varför. Kanske dumheter, kanske underlaget, kanske osäkerhet? Vem vet? Men Julia bara vände henne och sedan hoppade de klart banan. Dock kom de även lite dåligt in på kombinationen så där fick de två galoppsprång istället för ett. Dock inga rivningar, men det blev även ngr tidsfel pga stoppet, så totalt sju fel. Synd på stoppet för annars hade de ju varit felfria. Men skönt att de kom runt hela banan, och Julia red mycket bra.  Tyvärr ingen film. Jag hade kameran med men det regnade så mycket så jag kunde inte ha kameran.

Men visst är det så att det är tävling det behövs tränas på. Och när det är träning nästa gång ska det bli lite tuffare för Lorett. :)  Så att hon tycker det är lätt på tävling.

Blev alltså ganska sent innan vi körde från Trolleholm. Julia skulle på fest så jag körde henne direkt hem till Asmundtorp. Tycker inte om att köra extrarundor med Lorett men ville inte att Julia skulle bli senare än hon redan var, och innan annan kunde hämta henne. Körde sedan och lämnade av Lorett, packade ur allt i transporten, hängde upp blöta saker, tvättade av smutsiga saker, och sen borstade jag Lorett. Tvättade även av hennes bakhovar med Klorhexidinshampo.

Åkte sedan hem och bytte om, till affären för att köpa en blomma, och sedan en sväng igen till farmor för jag hade lovat att komma en sväng till på kvällen efter tävlingen. Trodde dock inte att det skulle bli så sent som kl 21 jag skulle komma. Stannade ngn timme och körde sedan hem. Svängde dock inom stallet och satte på Lorett både eksem- och regntäcke eftersom det skulle bli regn hela söndagen. Alla hästar stod inne inatt pga vädret, men tyvärr kommer Lorett att få stå inne även när det blir fint väder för hon har ingen kompis bredvid sig i hagen nattetid. Vi får hoppas att Cez snart kommer hem och kanske kan gå bredvid henne.

foto0465 (MMS)

Satte på regntäcket i morse för det skulle regna. Men dumt gjort för det har nästan inte regnat alls och varit jättevarmt. Så nu på eftermiddagen kliar det mycket på henne. Tur att Rolle kliar lite på henne. Jag får ta in henne och sätta på aloe vera gel. Julia kommer sen och rider.

Idag efter jobb blev det uteritt med Åse på Whippen och Emma på Ingo. Vi skrittade ner till dammen och där blev det lite trav och lite galopp. Svårt att säga om Lorett var öm eller ej, för hon var lite spänd. Men pigg var hon i allf fall, så det borde tyda på att allt är bra. Vi hoppas på det!

Tillbaka i stallet tittade jag på Julia när hon hoppade Syrah. Såg mycket bra ut. Både Syrah och Julia fick jobba hårt. :) Blev bestämt att de ska hoppa pay-and-jump nästa vecka då Viarp har det.

Därefter var det dags för målning. Klockan hade egentligen blivit alldeles för mycket, men eftersom det ska bli regn i morgon natt ville jag att hennes box skulle vara klar. Och klar blev den. Men jag var inte färdig förrän kl 23, och då hade jag även fyllt på vatten till Lorett. Mockat hagen hann jag ej idag. Får ta det i morgon, men då är där väldigt mycket.

Men så skönt att boxen är klar och fint blev det. Har bara fönstergallret och täckeshängaren kvar att måla och det ska målas med grå färg.

Så nu måste jag hoppa i säng. Klockan ringer 5:15 i morgon bitti!  :(
Idag efter jobb har jag skrubbat Loretts box inför målningen. Jag gick bara över den med en svamp med Ajax och sedan var Steen snäll och högtryckstvättade hela boxen, medan jag stod och skuffade undan allt vatten. Boxen blev jättefin, och nu får den torka tills i morgon. Ska helst måla den så snart som möjligt för jag vill ha den helt klar för Lorett ifall det skulle bli mycket regn ngn natt.

Julia kom till stalllet efter sitt jobb, har fått lite sommarjobb hos Pernilla, och efter att hon varit på gymmet. Duktig som tränar på! Red Lorett lite nere i Viarps paddock men blev bara väldigt lite för hon tyckte att Lorett kändes kort i traven, vilket kan bero på att hon är öm efter skoningen, och då ska hon ju inte ridas så mycket. Julia spolade hovarna rena och sedan fick hon gå ut igen. Härlig kväll! Så skönt för Lorett att vara ute dygnet runt. Fick även sitt täcke på sig, flughuva och flugspray. Måste säga att denna sommaren har vi varit väldigt noga med eksemtäcket, och det har hjälpt för denna sommaren kliar hon sig nästan inte alls. Och de få ggr hon kliat sig lite, har jag satt på Aloe Vera-gel som funkat superbra. Nytt vatten fick hon också. Byter helst varje dag när det är varmt, för det håller sig ju inte fräscht i värmen.

I morgon blir det uteritt med Åse. Det ska bli mest skritt, och förhoppningsvis är Lorett bättre i hovarna då. Julia ska hoppträna Syrah för Hanna. Vi har bestämt att eftersom Lorett hoppar så bra på träningarna och sämre på tävling, så är det tävling hon behöver träna på. Så denna veckan skippar vi träningen och åker på en lokal tävling i Trolleholm till helgen, och rider en klass där. Det blir samma höjd som förra helgen.

Pratade också med Lotta om detta. Hon berättade att när hon var yngre och tränade för Sylve Söderstrand (svensk förbundskapten för svenska hopplandslaget för de som inte vet) så var hans filosofi att om man tävlade LA så tränade man medelsvår hemma. Dvs ett snäpp svårare hemma för att det skulle vara enkelt för häst och ryttare när man kom ut på tävling. Så brukar inte Julias träningar vara. Vi har alltid hört att man inte hoppar så högt hemma. Men det kanske stämmer bättre med de ryttare och hästar som är riktigt erfarna. Typ som Malin Baryard.  Tror vi får ta upp det med Hanna framöver. I alla fall den veckan man ska tävla kan man hoppa en högre bana på träningen.

Nu blir det Morden i Midsomer!

foto0460 (MMS)

Lorett och Pluto är kompisar. Hade jag aldrig trott med tanke på att hon vanligtvis inte gillar hästar med sådana färger. Har kollat henne nu ikväll och hovarna verkar ok :)

Hade skrivt ett långt inlägg igår om helgen och när jag skullle uppdatera den så krånglade internet och allt försvann!!

I alla fall, fredagen trimmade Julia lite. Jag var endast i stallet på förmiddagen och mockade box och hage. Körde sen till jobb. Julia hade ridit lite i paddocken, och hon hade även hoppat med Syrah.

Lördagen ägnades som sagt åt hopptävling hos Hästhagens RF. Även Emma och Ingo tävlade i klassen före Julia. Mysigt att vara iväg ett helt gäng på tävling. Och jag hade det så bra. Kunde fika med Åse så hjälptes tjejerna åt med framridningen. Även Tina var ju med och hjälpte till och tog fina foto.

Emma och Ingo red en superfin runda, men så stannade Ingo på SISTA hindret. Har tydligen gjort så förr. Men andra gången hoppade han det jättebra, och Emma var nöjd i alla fall. Tyvärr ingen placering med fyra fel.

Sen var det Loretts och Julias tur. Framhoppningen hade gått jättebra, som vanligt. När de kom in på banan såg Lorett lite avig ut, och de tre första hindrena fick Julia verkligen rida framåt med Lorett som stod emot lite. Men sedan såg det ut att släppa, och resten av banan flöt på bra. Tyvärr fick de en rivning i omhoppningen. Tror de kom lite nära och Julia vågade nog inte lita riktigt på Lorett så då rev Lorett med frambenen. Kombinationen gick superbra i grunden, trots att det var långt därinne, 7 meter. Den var även med i omhoppningen som sista hinder, men det var precis efter de rivit, så då klappade Julia Lorett som nog trodde de var klara, för båda saktade av och det såg ut som om de var klara. Så det gick ganska sakta mot kombinationen, och då fick Lorett in två galoppsprång. Men hon klarade det bra i alla fall, och rev inte. Och det räckte till en andraplats!! Grattis till rosett, plakett och presentkort på Kapp-Ahl!
Efter tävlingen var det bråttom och vi fick lastat av Lorett som fick gå ut nästan meddetsamma. Beslöt att hon skulle få vara ute på natten, eftersom hon stått i transporten en stor del av dagen. Sen stack jag snabbt iväg hem och bytte om och sedan till jobb.

Jobbade till söndag kl 16 och körde då direkt till stallet. Julia var där och red Syrah. Jag mockade box, hage och körde sedan Julia hem. Sedan tog jag även hand om Lorett. Orkade inte så mycket då jag var ganska trött, så det blev en kort tömkörning. Hon fick vara inne på natten.

Var ledig idag måndag och red alltså innan hovslagaren. Och hon var så superfin. Hann bara rida cirka en halvtimme, men kunde ridit hur länge som helst! Länge sedan jag tyckte hon kändes så fin när jag rider själv. Dock var hon väldigt seg till att börja med. Berodde kanske på att vi var tvungna att rida i ridhuset då det var alldeles för blött i paddocken. Tog därför ett spö, och då fick hon bättre energi. Kunde sedan lägga det ifrån mig igen.

Åkte sedan till hovslagaren. Hade gått drygt sju veckor. Han vill gärna att det går 8-9 veckor, men skorna bak började ju kännas lite lösa. Hovarna lite söndriga bak. Och det sa hovslagaren att det berodde på svamp! i hoven. Så han fick skära bort ganska mycket hov på bakhovarna, spec höger bak. För om det kommer in luft så dödar det svampen. Tydligen kommer det från marken.  Annars gick det bra. Ska försöka vänta så länge som möjligt till nästa skoning så att hoven hinner växa ut.

foto0459 (MMS)

Nu är det dags för nya skor. Dock tycker inte Lorett att det är så kul. Ville inte gå av transporten :( Red innan vi körde och hann bara rida cirka 30 min. Men oj vad fin hon var! Bättre att rida före skoningen ifall hon skulle bli öm.

foto0454 (MMS)

Julia och lorett blev 2a i dagens lb :)

Hoppträningen fick vara inomhus då det regnat hela dagen. Dock slutade det framåt kvällen, men paddocken ute, både i Viarp och på Viatorp var helt blöta.

Hade tänkt filma, men efter endast två sekunders filmning dog batteriet :(Dock såg hoppningen superbra ut. Först red de lite lydnads- och styrkeövningar. Bl a växla mellan trav- och galoppbommar. Sedan hoppade de lite olika linjer. Satte ihop allt till en liten bana. Banan innehöll även en två-kombination för det ville Julia öva på.

Lorett klarade allt helt galant! Inga problem ngn-stans eller med ngt. Även Emma med Ingo hoppade allt superbra. Detta bådar gott inför lördagens tävling! Det är ju två superponnys vi har.

Efter hoppträningen körde jag ner Julia till stan då hon skulle hjälpa till på karnevalen. Jag körde tillbaka till Lorett för att byta täcke och fylla på vatten. Hon får sova inne även inatt.

Då ringde Susanne J och sa att de hade räknat fel på folket som behövdes nu ikväll, så jag behövde inte komma. Jag var ju helt inställd på att köra dit, men lika skönt att slippa faktiskt.  Hjälpte sedan Lotta att släppa ut de hästar som skulle vara ute på natten, de hade fått komma in lite tidigare på dagen för att torka, och sedan körde jag hem. Hann tyvärr inte se super leauge-hoppningen som gått nu ikväll från Achen, men det kommer mer hoppning i helgen därifrån.

I morgon jobbar jag 13-21 så då hinner jag bara till stallet en liten sväng på förmiddagen. Julia får trimma Lorett lite inför lördagen, och det får bli ridning på banan fram till hovslagaren fixat nya skor, för där är bättre underlag än när man rider ut. Skorna sitter ju alltså inte så bra. De är inte lösa men kan säkert lätt bli. Är precis sju veckor sedan sist imorgon. Har dock fått tid på torsdag.
Beslöt igår kväll att Lorett får sova inne ett par nätter nu. Dels börjar hennes bakskor att bli lite ostabila och dels ska hon ju tävla på lördag. Och dels skulle det bli dåligt väder.

Vaknade vid 7 av att det regnade och åkte då till stallet och bytte till Loretts regntäcke. Hon var fortfarande inne, och hade fått sin frukost inne idag. Lyxigt värre!

Nu vid middagstid regnar det fortfarande. Jag måste städa lite och sen ska jag åka och vattna ridhuset i Viarp då de ska ha hoppträning där ikväll.

Senare i kväll, mycket senare, dvs 23-01 ska jag, för Julias skull, stå på tivolit i Landskrona. Det är för att Viarp ska tjäna ihop lite pengar. Det var egentligen Julia som fått det passet ihop med Susanne J men hon ville inte stå så sent, så då ställde jag upp.  Jag hade annars inte tänkt vara med i år, då jag jobbar mycket denna veckan + hela helgen.
Har en riktigt skön och slapp dag. Var hos Lorett på förmiddagen och tog av eksemtäcket, och satte på regntäcket då det regnade ganska häftigt. Mockade även boxen så att den är iordning ifall hon behöver sova inne ngn natt.  Körde sedan Tina hem som cyklat dit på morgonen.

Har nu en skön slappedag framför datorn där jag tittar på hoppning från Achen. Stor, svår och spännande klass pågår just nu här http://www.wdr.de/tv/sport_live/ Efter halva startfältet är det endast två nollor, och det är två tjejer! Men jag hoppas att Roffe får göra dem sällskap till omhoppningen.

Ikväll blir det förhoppningsvis uteritt med Åse. Och förhoppningsvis upphör regnet.

foto0451 (MMS)

Fina fina Lorett! Idag blev det dressyr för Lotta. Kändes riktigt bra trots att jag precis ätit middag och kände mig mätt och trött. Lotta sa t o m att 'nu börjar det likna nåt'. Fick en mycket bra känsla. Ska tänka mycket på att sitta rakt, tänka bröstbenet uppåt, och stilla hand. Fick även tips på att rida sluta i volter och serpentiner. Även rida mycket skänkelvikning i skritt. I morgon ska jag rida ut med Åse om Loretts skor ser ok ut. Känns som om de börjar bli lösa.

foto0449 (MMS)

God natt säger Lorett. Idag blev det bommar på marken dvs dressyr a la Angelica Augustsson. Lorett var mycket fin!

20110710064 (MMS)

Lorett rullade sig efter duschen. Blev svettig efter ridningen. Julia och hon hoppade lite i Viarps paddock. Såg mycket bra ut :)idag blev det en liten uteritt för Lorett. Endast skritt och lite trav nere vid dammen. Dels var det mycket varmt och dels blev hon vaccinerad igår så då ska man ta det lite lugnt.

Vi var även i Falsterbo igår, så Lotta hjälpte till med Lorett och vaccineringen. Hade väl gått ganska bra trots att Lorett ruskat på huvudet och stampat i marken. Hon gillar inte att bli stucken!

foto0440 (MMS)

Nu har Lorett gjort sig förtjänt av sitt kvällshö efter en lång uteritt med matte :)

Ja så var vi hemma igen, och fötterna fulla med myggbett. Vaknade kl  3 inatt och kunde ej sova pga kliande. Fick gå upp och sätta på kortisonsalva och så hade jag Tavegyl hemma som är mot klåda så nu blir det en sådan kur!

På fredagskvällen red Julia barbacka ner till sjön. Där gick de ner i sjön och plaskade vilket även Emma och Tina gjorde med Lorett. Mysigt. Sedan åkte vi till stugan och grillade på engångsgrill. Mysig kväll.

Lördagen startade bra. Det hade regnat under natten, men nu var det uppehåll. Denna dag var det två klasser, LB och LA. Julia red fram ordentligt och Lorett kändes superfin. Hon startade i slutet och jag pratade med en mamma vars dotter ridit tidigt som sa att det varit trångt i en av kombinationerna och därför rivit utsprånget. Jag tänkte bara att det var ju bra eftersom Lorett är lite kort i galoppen och brukar ha svårt att räcka till i kombinationer och sa inget till Julia om det.

De startade superbra. Lorett såg taggade ut och det flöt på och första kombinationen gick superbra. När de kom till andra kombinationen som var nästsista hindret hade Lorett fått upp en bra galopp, och kom in så bra på a-hindret att det blev alldeles för trångt till b, vilket medförde att stackars Lorett inte hade ngn plats att hoppa på. Hon försökte hoppa men det gick såklart inte när de var mitt i hindret så att säga, så hon rev ju allt och Julia ramlade av :(

Så himla tråkigt på en så fin runda! Arg var jag på mig själv att jag inte sagt ngt till Julia om kombinationen,  inte säkert att det hjälpt,  men kanske. Stackars Julia slog svanskotan lite, men Lorett såg ok ut.

Jag sa att hon kanske skulle skippa nästa klass och vänta till dagen därpå, men hon ville i alla fall rida fram till den och känna hur det kändes. Både med hästen och svanskotan.

Mellan klasserna hann vi med en sväng till Börjes för Julia var ju tvungen att ha ett par nya vita ridbyxor då det enda par hon har, blivit smutsiga då hon ramlade av. Hon hittade ett par jättefina från Kingsland, så det var hon nöjd med. 

När det var dags gjorde vi iordning Lorett och Julia red en sväng i skogen. Sedan var det dags för framhoppningen. Och den gick jättebra. Lorett hoppade fint hela tiden. Då bestämde Julia att i alla fall gå in och testa banan. Hon ville hoppa ett par hinder och skulle ev sedan utgå. Första hindret stod precis vid utgången, och när de kom där så stod Lorett emot på direkten och Julia försökte gå på henne men hon nitade, och Julia ramlade av igen!! Dock på fötterna denna gång, då de inte hade så hög fart. Så tråkigt! Julia var arg, ledsen och besviken vilket man kan förstå. Vi gick direkt ner till framhoppningen som nu var tom, och testade ett par språng där, vilket gick lekande lätt. Man fattar sig ej på hästar.På kvällen var det ryttarfest med tacobuffé men den var en besvikelse. Dåligt med grönsaker och ngn veg-mat till mig hade de inte lyckats fixa. Jag fick tillbaka mina pengar, men de andra åt tacon. Sedan tog tjejerna hand om Lorett, gick en sväng med henne och därefter kvällsfodrade, och jag och Åse åkte och köpte falafel åt mig. Sedan möttes vi i stugan. Hade lite lördagsmys och tittade när Roffe hoppade i Portugal live på Eurosport via datorn. Detta gjorde vi utomhus då det var en skön kväll, men det var då jag blev myggbiten.

Söndagen gick alla upp vid 8,  jag hade dock varit uppe sedan 6 och varit och morgonfodrat Lorett såklart, åt frukost och sedan packade vi ihop allt i stugan. Vi andra gick sedan till Lorett medan Åse var snäll och städade klart det sista i stugan och checkade ut. Nu var det dags för B-finalen som skulle gå i LB.  Julia red fram ungefär som på lördagen. Lorett kändes jättefin tyckte Julia och skojade(?) om att hon nog fick bli dressyrhäst! På framhoppningen kändes även Lorett jättefin, och gjorde jättefina hopp. Inga problem där inte! Men när hon kom in på banan och Julia bara red runt lite där inne, så ville Lorett inte gå fram till kombinationen som stod vid utgången, där ettan hade stått dagen innan i LA;n. Fick säga till henne på skarpen. Sedan fick de startsignal och början gick bra, men där de kom till kombinationen, som var ungefär i mitten, lade Lorett in bromsen igen!! Men nu satt Julia kvar och blev arg, Även jag blev arg på Lorett som stod precis vid kombinationen utanför staketet. Lorett fick två rapp med spöt, och sedan vände Julia om och hoppade kombinationen bra. Fortsattte sedan resten av banan utan stopp. Dock blev det en rivning på nästsista hindret, men Lorett var lite spänd, och Julia var ju på henne lite. Men det gjorde inget för vi var glada att de kom runt och när de var klara fick Lorett klapp och godis. :)Jag tror att Lorett blev lite ängslig inne på banan efter kraschen i kombinationen på lördagen. Och dessutom har ju varken Lorett eller Julia varit ute på tävlingsbanorna på nästan ett år. Fast att Lorett hopptränat hela tiden och är i fin form, så blir det en annan sak när det är tävling. Så det som behövs är tävlingsträning tror jag, så det löser sig nog. Så vi ser TIngsryd som en träningshelg, och en mysig och rolig sådan har vi haft. Lorett har i övrigt skött sig exemplariskt. Hon är så snäll att ha med sig. Stått fint i transporten och varit nöjd med att stå i boxen i tre dagar. Hon är ju van att gå ut varje dag i hage annars. Vi har såklart varit ute och gått med henne, men det är ju inte samma sak.

Jättekul att även Åse, Emma och Tina var med. De gjorde helgen perfekt!

När vi kom hem igår kväll fick Lorett gå ut meddetsamma. Jag hade ju trott att hon skulle få stå inne på natten, eftersom hon inte har ngn häst som går i hagen bredvid på natten, då Misty åkte hem i torsdags, men nu var Pluto där. Han hade visst skadat ögat på betet och därför kommit hem till Lotta. Så nu gick han i hagen bredvid. Jag trodde att Lorett skulle visa ngn reaktion på ny kompis, men hon var så lycklig att komma ut och äta lite gräs i sin hage, så hon tittade inte ens på honom. Bara började äta på en gång!

foto0435 (MMS)

Kanske inte bäst men snyggast.

foto0432_001 (MMS)

Nu är vi i tingsryd och Lorett står och laddar. Eller nä? Trött häst. När vi sedan kom och skulle göra i ordning henne för första klassen låg hon ner. Hon bara tittade på oss och tyckte säkert vi var jobbiga. Första klassen var LB. Ganska knixig bana. B- och C-ponnyerna verkade ha det lättare att svänga runt den, men när D-ponnyerna kom så såg det väldigt svårt ut. Svåra linjer och svängar. Inte många dubbelnollor, trots nästan 100 D-ponnyer. Tyvärr var inte Lorett en av dem, utan när de kom till hindre nr 2 som var en maffig oxer som stod typ tre galoppsprång från staketet, så nitade Lorett. Och just det hindret hade många stannat på eller rivit, så ngt var det kanske. Jag tyckte kanske att Lorett låg lite stort och så la hon in ett till litet och kom då för nära. Fick vänta-signal då de råkade riva ner ngn bom, och sedan red de på igen och nu gick det bra, och resten av banan flöt bra. Men tyvärr blev det ju fyra fel. Idag lördag är det dags för kval 2 och 3. Håll tummarna!