foto0179 (MMS)

Gott nytt år! Inte mycket kvar av Loretts julklapp. :)

foto0173 (MMS)

Dags för hovslagaren. Och nu blir det snösulor. :)

Julafton avlöpte ganska fort. Körde iväg på förmiddagen och köpte en julgran till Lorett på plantagen. Inte billig där, men nöden har ingen lag! Lorett fick i alla fall sin julgran och hon mumsade på den direkt.( Idag, två dagar senare, är det inte mycket kvar av den, men jag hörde av Annika att den hade blåst in till Syrah och E-type så de har också mumsat på den. Men förhoppningsvis är det Lorett som hann äta alla goda knoppar).

Åkte sen till stallet och red Lorett i dressyrsadeln. Hon kändes fin. Red cirka 40 minuter. Gjorde klart till Lorett och hon fick lite extra äpple, morötter och godis! Jag fick också extra godis av Susanne och Pernilla som jag hittade i mitt stallskåp. Tack snälla!

Åkte sen ner till Viarp och hjälpte Pernilla att ta in hästarna. Lotta var snäll och kom och hjälpte till eftersom hon visste jag hade bråttom. Åkte sen hem och bytte om, och sen till Jörgen där vi åt lite julmat och delade ut julklappar. Kl 16 svensk tid skypade vi med Julia som precis vaknat i Texas.  Direkt efter det åkte jag till jobb.

Juldagen jobbade jag till 11. Åkte direkt efter jobb till stallet och mockade. Mycket kallt idag och allt vatten i stallet fruset. Hängde in hink till Lorett och sen kom alla hästarna in, så att de skulle kunna tina upp vattenledningarna lite. Åkte hem ngr timmar och åkte därefter tillbaka till stallet och tömkörde Lorett när det var lite lugnare i stallet. Hon var lugn och fin, och lyssnade bra på mig. Men hu vad kallt det var. Vid ngt tillfälle kände jag inte mina fingrar. Termometern visade på -11°, men det blåste också.

Idag, annandag jul, sov jag till 10. Tog det lugnt på morgonen och åkte sen till stallet vid 12-tiden. Mockade och sen kom hästarna in. Åse och jag red ut en skrittrunda (åse hade whippen). Mysigt trots att det blåste och snöade, men "bara" -4 idag. Red sedan lite i ridhuset. Emma var där med Ingo och hade tagit fram två cavalettibommar med cirka 8 galoppsprång emellan, så det blev ganska mycket galopp över dem, med avsaktningar till trav och halt mellan dem och med att variera galoppsprången. Lorett var jättefin och det riktigt kul att rida. Både jag och Lorett blev svettiga! Hon fick sedan stå med fleecetäcke medan jag körde hem och käkade och bytte om inför jobb. När jag sedan körde stannade jag till och bytte täcke på henne. Oh, vad det är skönt att bo nära stallet! :)


BÅDE JAG OCH LORETT LÄNGTAR EFTER SOMMAR OCH GRÖN MARK!Fotat idag julafton, fel datum i kameran.
Har haft noll tid för Lorett denna veckan känns det som.

Igår onsdag hann jag inte alls med henne, så då var Tina snäll och red henne.  http://tinahansen.devote.se/blogs/7231797/stallet.htm

Idag torsdag är det lillejulafton och jag hann bara mocka, och titta till henne. Lät henne stå med fleecetäcke, för jag jobbade 13-21 och hade tänkt åka till stallet efteråt och tömköra (IGEN!), men fick SMS av Lotta vid 21-tiden att Steen bytt täcke på henne, för det var nog ingen bra idé att jag försökte köra till stallet då det var stor risk att köra fast pga all snö och blåst! Blä för vintern!

Körde en sväng till Maxi och handlade lite mat och julklappar. Skulle köpt med en julgran till Lorett, men när jag handlat klart och skulle ta ut kontanter, hade de stängt den utgången där minuten finns, och då hade jag inga kontanter på mig till julgransinköp. Får se om jag hittar ngn imorgon. Han vid maxi skulle vara där i morgon förmiddag men det är ju ända inne i Helsingborg. Och även morgondagen kommer att bli stressig. Måste hinna med Lorett ordentligt, ska sen hjälpa Pernilla ta in viarpshästarna, hinna duscha och byta om, åka till Jörgen och fira lite jul och sen jobba! Och däremellan köra och köpa en gran.

Dessutom ska det komma mer snö inatt!
Idag åker Julia till Texas för att fira jul. Hon åker söderut mot värmen (där är cirka 20° nu). Om jag fattat det rätt så tar det cirka 19 timmar, och de följer väg 35 hela tiden. Här finns karta!
Visa större karta


Blev bara en liten träning med Lorettan idag, och det blev en tömkörning på knappt 20 minuter. Bara skritt och trav och lite sidoförflyttningar, men hon var fin som vanligt.
Idag är det riktigt kallt. Och väldigt vackert ute med sol, vindstilla och rimfrost. Dock gillar jag INTE att det är rimfrost på Lorettan! :(Tog dessa foton i morse när jag kom från jobb och stannade och mockade.
Kommer inte att hinna göra så mycket med henne idag, då jag måste åka till Hbg vid halv två för att gå till tandläkaren och sen ska jag jobba på sjukhuset. Går nog en sväng med henne innan jag kör. -12° nu.
Detta önskar sig Lorett i julklapp (och inte ngn gammal avlagd efter jul).  Den vill hon ha att tugga på i sin hage! Och det ska vara en helt vanlig gran, inga kungsgranar eller andra konstiga granar det finns.
I lördags var det julfika i stallet. Trevlig och gott. Där fanns allt från tomtegröt och vörtbröd till kakor och godis.  Städade lite i Loretts box och julpyntade lite. Ska köpa en julklapp och hänga på boxen, eller hon kanske får besök av tomten?

Red lite dressyr på henne och det kändes väl ok.

I söndags var hon hängig och hade inte ens ätit upp sitt hö. Tog tempen men ingen feber. Gick bara en sväng med henne ute, och fick sällskap av Pernilla och Cezanne. Gick inte så långt för det var mycket halt för Cez som inte var broddad.

Åkte sen och jobbade på sjukhuset men tittade till Lorett vid 22:30 när jag kom hem. Och då hade hon ätit all sin mat. Men fick väcka Lotta för hittade Syrah som hade rullat fast i boxen. Tog lite tid innan hon kom på fötter och det var lite otäckt. När jag äntligen kom hem, skypade jag med Julia och tittade på världscuphoppningen från London som jag hade spelat in. Mycket spännande och nära att Roffe vann, men både han och Malin rev sista i omhoppningen.

Idag måndag var det -12° när jag vaknade, men vindstilla och lite sol. Riktigt härligt faktiskt. Om Lorett hade haft snösulor hade det blivit en uteritt men det får vänta tills sulorna är på, vilket förmodligen blir nästa vecka.

Hade bokat tid med Lotta för en tömkörningslektion så det var vad vi gjorde idag. Och det gick jättebra.  Hon var fin i både trav och galopp. Blev lite trött på slutet, och t o m lite svettig. Gick sen en runda ner mot Viarp som avslutning.

Nu väntar jobbet!

foto0164_001 (MMS)

Så här fin var Lorett idag när vi gick till hoppträningen (dock skrämde hon slag på ngr Viarpshästar. Hoppningen gick för övrigt superbra. Det var bara jag och Helene. Hoppade en liten bana och som hon hoppade med ryggen. :)

foto0157 (MMS)

Passade så att rulla sig i ridhuset efter promenaden igår. God natt!

foto0153 (MMS)

Foto från igår när vi bara gick i ridhuset. Idag har det varit snöstorm så det är tur vi har ridhus. Red cirka 45 min. Tränade förvänd galopp som gick bra och galoppombyte som gick lite mindre bra. Men lorett var duktig. Dock lite svårstartad då hon ville stanna och kissa hela tiden men det kom aldrig något. Inte förrän hon kom tillbaka in i boxen. I morgon är det avslutning för terminen och då blir det julhoppning.

Lorett fick vila lördag och söndag. Igår måndag tömkörde jag henne. Var lite orolig att hon skulle förknippa det med körträningen och vara på tårna eller ngt, men nej hon var så lugn och fin. Blev riktigt fin på slutet i galoppen. Hon kan ju vara väldigt stark ibland, men nu hade jag inget i handen. =)

Så idag var det hoppträning för Hanna. Jättebra och kul lektion. Det var jag, Åse på Whippen, Tina på Libertina och Emma på Cannavaro.

Fick först rida fram lite ordentligt så att både hästar och ryttare skulle få upp lite värme. Kallt ikväll. -6° och en nordlig vind.

Sedan hade vi ngr travbommar och galoppbommar. Sedan byggde Hanna om det till hinder. Hoppade en liten bana. Först en oxer på båge i höger varv på bortre kortsidan och sedan 4-5 galoppsprång fram till till ett kryss. Därefter snett igenom på en liten oxer, och sedan följa långsidan ner, och svänga upp lite före slutet på kortsidan, där det stod ett rättuppstående med den där mattan eller vad det är hängande på, lite snett och rida rakt fram efter det mellan krysset och oxern som stod snett igenom, och sedan avslutade vi med en studsserie på andra långsidan, som vi kom i höger varv på, och det var fyra studsar. Givetvis  hade vi hoppat alla hinder först.

Gick faktiskt superbra. Det blev bara lite dåligt på slutet för vi var lite sena och då kom plötsligt andra gruppen in, och de var fyra stycken, och då var det plötsligt hästar överallt, och när jag hade hoppat hindret med "mattan" så var det plötsligt hästar i vägen. Men men, överlag gick det alltså superbra, och mycket roligt. Ser fram emot att hoppa lite igen på fredag.

Imorgon onsdag vet jag inte vad jag hinner då jag jobbar 13-21.

foto0152_001 (MMS)

Svettig. Lorett blev lite svettig efter dressyrträningen i fredags. Syns under ögat.

Lorett är förlåten för körträningen när hon är en sån stjärna på dressyrträningen. Det är ju ändå ridhäst hon är! Hon var så duktig igår. Kunde trava kort, och sen framåt, lyssnade bra och gjorde fina skänkelvikningar. Vi tränade även på bakdelsvändningar i galopp, vilket gick jättebra när jag väl kom på hur jag skulle rida :).  Även i onsdags var hon ju  superfin i dressyren, och som sagt hoppningen i tisdags gick också jättebra.

Idag får hon vila då jag ändå jobbar hela dagen + att hon gått mycket i veckan.


Bild från förra vintern!

Ingen bra dag. Loretts karriär som körhäst är över innan den ens började. Ja, det gick så dåligt. Hon ville inte alls idag, bara sprang, var stirrig och det var lite otäckt! Viarps brösta gick t o m sönder! Rena undret att hon inte skadade sig.

Och när jag kom hem hittade jag en feteräkning från Eon, dvs elräkning! Hur dyrt kan det va egentligen!!!

Och nu sitter jag på jobb. :(

Steen slog på skon, och jag kunde rida med på hoppningen. Lorett kändes ok, och Hanna kunde inte se ngt. Hon var mycket duktig. Jag var efter i ngt språng, men vi avslutade bra. Hade först trav- och galoppbommar, och sedan hoppade vi fyra hinder på båge, där vi första gångerna skulle lägga volt emellan.

Imorgon blir det nog dressyrspecial för Lotta nere i viarp, om där finns plats att rida igen.

Torsdag kanske det blir körträning, har inte hört ngt än.

Fredag dressyrlektion.

Lördag får bli vila då jag jobbar hela långa dagen.

Såg direkt i hagen att Lorett inte såg okey. Hon sprang lite (Lotta höll på att ta in alla) och hon såg lite halt ut! Väl inne ser jag att alla sömmar på insidan av vänster framsko är borta och skon sitter väldigt löst. Förhoppningsvis är hon inte halt på riktigt utan att det var pga att skon är lös. Nu är hon inne och jag har satt silvertejp om skon och skrivit på tavlan till Steen om han vill försöka slå i tre nya sömmar. Så det hoppas jag på och att hon ser ok ut efter det. Annars blir det ingen hoppträning idag.

foto0151 (MMS)

Nu sitter hennes plaketter uppe och det ser så fint ut hos henne. Idag fick hon vila, jag gick bara en sväng med henne i ridhuset, cirka 30 minuter, så att hon fick röra lite på sig. Imorgon halv sex ska jag vara med på Hannas hoppträning.

foto0150 (MMS)

Loretts plaketter från 2006-2010. 2008 var visst ett höjdarår. :)

Så här hittade jag Lorett när jag kom till stallet vid 18-tiden. Inte ofta jag ser henne ligga ner i boxen, men ngn annan helg har det också hänt. Det är då det är lite lugnt i stallet och de har ätit sin havre och betfor.
Eftermiddagsvila

Skypade sen med Julia i stallet så hon fick prata med Lorett lite, och sen kom även Tina (Hansen) så även hon fick pratat lite med Julia. Lorett tyckte datorn var mycket intressant och försökte smaka lite på den. Men stod med spetsade öron när Julia kallade på henne. :)

Red sedan lite i ridhuset. Tog fram två bommar och lade dem som en 8-volt och red både i trav och galopp över dem. Bytte även galopp över bommarna, samma övning som vi gjorde med Lotta igår på träningen. Det gick bäst när vi red i vänster galopp och bytte till höger, lite svårare att byta till vänster. Men gick ändå bra.
Det här täcket blev det. Hon blir säkert snygg i det.  Men hon får vänta på det tills i morgon. Och då kommer bild på henne och täcket.

foto0147_001 (MMS)

Denna övning har Lorett och jag gjort idag och hon var så duktig :) . Nu blir det en runda till hööks och försöka hitta något billigt täcke då hennes gått sönder. Sen väntar jobb.


Lika kallt idag. Och mer snö är visst på väg idag.  Åkte och mockade till Lorett på förmddagen. Hon hade varit busig och sprungit in till Syrah och E-type för hon vill visst till Gucci, så nu har jag återigen satt en lina till längst ned.

Tog in henne en liten stund för att kratsa ur all is i hovarna och byta boots då det fastnar en massa snö i dem. Åker kanske och rider lite senare i eftermiddag innan jobb så hon fick gå ut i hagen igen.