inget fel på vare sig lusten att äta eller dricka. Ska kolla henne ikväll igen. Nu väntar jobb. Vissa går på gym före jobb och tränar. Jag mockar! :-)
Tyvärr ingen förändring från gårdagen. Och hon är även fortsatt hängig. Kanske beror på att hon har ont? Eller så är det kanske pälsfällningen? Kommer ihåg att hon var seg förra våren. Dock var det något senare in på våren. Har i alla fall köpt B-vitamin som hon ska få nu dagligen i någon månad. Och ang hältan så ska jag ha lite is i magen och vänta några dagar till.  Någon i stallet föreslog idag att det kanske kunde vara snösulorna som trycker. Det hade varit underbart om det bara hade varit det, men tyvärr tror jag inte riktigt på det. Men det är ändå dags att sko om henne nästa vecka så då ska ändå snösulorna av. Ska försöka få tid så snart som möjligt. Så länge nu får hon fortsätta vara lindad och gå ut i hagen.
Fortfarande lika halt idag :-(
Kom till stallet vid 12-tiden. Mockade och sen fick hon komma in. Gick bra när jag tog in henne. Lindade av och sen fick hon stanna inne. Julia och jag träffades sen i stallet vid halv sju då Hanna skulle titta på henne. Sprang bara en gång med henne och det syntes lika tydligt idag. Tog in henne och lindade på igen. Hanna klämde för säkerhets skull igenom hoven, ifall det skulle vara något där, men nej inte. Fortfarande ingen svullnad eller ngt annat. I morgon jobbar jag hela dagen men Lotta kommer att ta in henne vid halv ett, så hon inte är ute hela dagen. Ingen höjdare att lämna henne kvar inne på morgonen. Då går hon i taket. Så hoppas hon är lite bättre om ett par dagar, annars är det veterinären som gäller.
När Julia skulle rida ikväll upptäckte vi att Lorett var halt på höger fram :-(. vet ej vad som hänt eller om det har samband med hennes hängighet? Hanna tittade också på henne och vi kom överens om att avvakta tills i morgon. Hon får stå lindad i natt. Ev har hon vrickat sig.Pernilla var snäll och lånade ut Cez så att Julia kunde rida lite. iHon hade abstinens efter att inte ridit på drygt en vecka. Men är så tråkigt med Lorett. Riktigt ledsamt.
halt,
Denna veckan drar bruksprovet igång i Flyinge. Vi har bestämt att åka ner någon dag och helst skulle jag åkt onsdag, torsdag och lördag, men jag jobbar i veckan så det blir nog bara lördag. Ev kan jag vara ledig på fredag så kanske det blir en runda då. Dels är det nya hingstar som ska bedömas och ev godkännas och själva premieringen är på lördag. Dock missar vi då att se dem bli bedömda men de ska visst lägga upp lite filmklipp och resultaten kan man ju läsa. På lördag är det dessutom hingstklasser i dressyr och hoppning för redan godkända hingstar. Ska bli kul att se dem. Flera som vi tittat på ska vara med. Bl a Casilius e.Casall, och Diamant de Revel e.Diamant de Semilly. Förhoppningsvis anmäls det några till. Vi hoppas på Fetcher e Feliciano, och Bravour e.Cornet Obolensky. Och vem vet, vi kanske hittar en ny favorit bland de andra hingstarna. Kanske t o m en nygodkänd. Där finns några med intressant stam. Får se om de blir godkända.
Åkte och mockade direkt efter jobb på morgonen. Var ute med morötter till Lorett som hon åt upp, men sen gick hon direkt igen ner längst i hagen. Åkte sen hem och slappade lite. Tittade lite på livesändningen från Borås. Hade varit kul att åkt dit, men snart är det ändå dags för Göteborg. Åkte tillbaka till stallet lagom tills de skulle in. Lorett ville gärna in och äta, men ändå inte riktigt med samma iver som vanligt. Men hon åt av sitt hö med god aptit. Tog tempen på henne, men ingen feber idag heller. Skönt. Hon får i alla fall vila idag. Kanske hon haft någon liten infektion? Lämnade henne med fleece på sig för Julia som nu kommit hem från Österrike åkte till henne en sväng nu ikväll och bytte. Fick även fixa till halmen så klart. Hon skickade detta foto till mig.
Här kommer först fotot där hon ser lite hängig ut, och sedan ett till där hon är igång med att gräva runt i halmen så hon är nog ganska ok :-)
Lorett,
Vår lilla häst är hängig idag. Märkte i ridningen att hon inte var som vanligt. Var annars ett jättekul ridpass med Pernilla och Åse. Vi hade tre serier med tre bommar i varje på S-båge, som vi sedan gjorde om till galoppbommar. Mittenserien var de upphöjda plastcavalettina. Efteråt när Lorett som vanligt skulle få sitt godis ville hon inte ha! Var sedan hängig och slö i stallet, ingen feber dock. Åkte hem några timmar och förberedde mig för jobb men hann inom till henne när jag skulle iväg. Kanske lite piggare, men hon hade legat ner vilket är ovanligt att hon gör dagtid. Hittade inte heller några högar hos henne. Annika H lovade att titta till henne innan hon körde hem, och fick precis ett sms att allt verkade ok. Hon hade ätit och druckit. Annika var snäll och tog ut henne ur boxen och kollade att magen hade skött sig och det hade den. Hon skickade ett foto på henne, men visst ser hon lite hängig ut?
Blev ett ridpass nere i viarp. Stod tre små hinder framme som vi skuttade över. Red även volten i galopp med framdelsvändning och det funkade bra även idag. Red även en del öppna och sluta i trav. Hon har blivit riktigt duktig på öppnorna, även i höger. Spolade bakbenen där skavet sitter men hade inte tid att kolla det så noga. Får titta bättre i morgon men jag tror det är typ status quo.
Nu ska vi gå ner och rida i viarp
Åkte till stallet vid 19-tiden. Mockade och tog sedan ut Lorett i ridhuset. Hade hoppsadeln. Red fram och övade sedan lite på galoppen. Fick tips igår på en övning som ska stärka galoppen. Man ska rida i galopp på en volt, efter ett-två varv ska man bryta av till skritt, göra framdelsvändning och ny galopp. Hålla på så ett tag. Kändes bra när jag gjorde det. Lorett gjorde väldigt fina övergångar. Avslutade med att hoppa två plastcavaletti med 4 alt 5 galoppsprång emellan. Hoppade även de på volt ett par ggr. Lorett kändes lika fin idag som igår. Hade lite rimfrost i skägget när vi var klara. Termotetern visade på -6° när jag körde hem. Tyvärr inget foto idag. Förra veckan fick hon lite skav av sina boots på bakbenen, så de åkte av direkt. Tyvärr har det nästan blivit lite mugg av det. Satte på lite salva direkt då. Såg inte bättre ut idag, men har nog inte heller blivit värre.
 imgres
 
och det var jag som vann en fin boxgardin från EA Hästsport hos bloggaren Annelie Lundkvist som bor i Stockholm och bloggar om sin vardag med sin fina häst. Hon bloggade förr på Hippson och har även "sportkollen" på hippson.
 
Bild
 
Tur man vinner något när det inte går med hästen! :) Red programridning på onsdagkvällen och trots att jag tyckte Lorett var finare än finast fick jag låga poäng. Men jag är nöjd ändå. Domaren klagade som vanligt på Loretts form, och på hennes högergalopp. Sen var det den del missar av mig som att volterna blev för små eller för stora. Jaja, fin var hon i alla fall. Nu blir det till fina hästen efter en lång dag på brandutbildning.
Lite barbackatrim på fin men lite trött (uttråkad?) häst. Kanske inte så kul att traska runt i ridhuset dessutom utan hästsällskap.
blev en kort tömkörning idag på förmiddagen innan jobb. lite bus i första galoppen annars snäll som vanligt. blev dock bara lite konditionsträning.


Lorett letar gräs! :-) vila idag.
Idag hade jag och Pernilla bestämt att vi skulle träna dressyr för Lotta. Perfekt att rida två stycken. Både Lorett och Cez och jag och Pernilla fick jobba ordentligt idag, men oj  vilka fina hästar vi fick. Red många olika rörelser, bla på volt red vi öppna i trav på halva volten och när vi kom ut till väggen skulle fatta galopp och hålla den halva volten. Red även öka och minska volten i trav. Öppna på långsidan i trav, skänkelvikning över hörnlinjen där vi skulle vara noga med att hästen var rak innan vi började flytta. Red även i galopp på volten där vi skulle öka på öppna delen och och korta resten. Lorett gjorde allt klockrent idag, och jag kunde sitta tillbaka ordentligt. Kändes inte alls idag som att hon försökte dra fram mig. Stadig och fin i formen och lagom framåt. Märkte i förrgår att hon var lite brunstig och idag när vi skrittade tog hon bak huvudet mot magen. Vet att hon gjort så tidigare år också, så jag antar att hon kanske har lite känningar av det i magen. Men riktigt fin och rolig att rida idag.
 
Annika som nu sålt Syrah var i stallet och rensade ut sitt skåp. Lorett fick ett jättefint Horseware-täcke av henne som jag satte på när jag släppte ut henne efter träningen. Mockade och skulle sen mocka lite i hennes hage. Hade kanske gått 30 minuter då, och vad ser jag, JO ATT HAGGRANNEN ROLLE STÅR OCH BITER I TÄCKET!! Stort hål i det. Så tråkigt. Vet inte vad man ska göra. Lotta sa att i viarp fanns ett likadant täcke som var alldeles söndrigt så det kunde jag klippa en bit av och försöka laga. Ska också ta på mycket anti-bitmedel på täcket. En sak till jag gjorde var att byta ut översta eltråden mot en ny. Lite mer el i tråden kanske kan få honom att inte hänga över till Lorett.
 
Lorett i sitt nya fina täcke innan Rolle bitit hål i det.
Dagen tillbringades först strax utanför Ä-holm i Starby dit jag och Pernilla åkte för att träffa Helene och Sus och titta på deras häst. Hon heter Dakenda och är snart fyra år. De håller på att lära henne tömkörning, sadelvänja henne för att snart kunna rida in henne. De hoppas (och vi med!) att snart kunna flytta henne till ett stall med ridhus, dvs kanske till vårt stall. Hon var jättefin och verkade cool. Är efter deras förra foderhäst Makenda och pappan är Bocelli. Stannade nästan hela dagen och blev bjudna på god lunch. Väl ttillbaka var det dags för Lorett. Tog hoppsadeln och gick ner till viarp, dels för variation och dels för att ridhuset är så mycket större där. Red cirka 40 minuter och efter framridning blev det mycket fokus på övergångar, mest mellan galopp och skritt. Red serpentiner och gjorde övergångar på medellinjen. Lorett var mycket lydig och gjorde fina övergångar. Avslutade med att nästan göra en övergång och byte.
 
 
Susanne, Dakenda och Helene!
 
Helt fantastiskt fin häst idag. Barbacka! Med lite hjälp av Hanna och Masterpiece. :-)
 
Frågade Hanna när hon kom med MP om det var något särskilt hon skulle träna med honom. Hon sa att hon red med tyglarna i kors (skritt) enl Kyra för att få honom att ta ett jämnt stöd på båda tyglar. Det behövde ju även Lorett träna på så jag hängde på det. Bidrar till att man själv inte luras att sitta och bredda handen när hästen blir stark i ena sidan. Efter en stund kändes hon riktigt fin. När vi gick över till trav tog Hanna tyglarna i brygga men då kände jag att Lorett gick med jämnt stöd så då tog jag dem som vanligt. Red sedan bakom Hanna och gjorde vad hon gjorde. Hon var snäll och lät mig göra detta och hon förklarade även vad och hur hon tänkte. Fördelen för mig att rida bakom henne var att jag fick blicken långt fram och behövde inte tänka på vad jag skulle göra utan jag och Lorett gjorde vad hon och MP gjorde. Det blev bl a övergångar, skänkelvikningar, öppnor och slutor på medellinjen, ökningar, detta i trav. I galopp blev det små volter där hästarna skulle komma tillbaka över bakbenen. Vi red även förvänd galopp,och övergångar även nu. Målet med passet var även att få upp frampartiet lite, genom att få loss bogarna. Lorett kändes så fin. Längesedan jag fick till ett sådant bra pass. Ska försöka komma ihåg känslan även i morgon. Blir ridning sen eftermiddag eller kväll då ett besök hos Dakenda (Helenes och Susannes häst), står på agendan vid 12-tiden. Kommer att bli enbart jag som rider Lorett en dryg vecka framöver då Julia åker till Österrike ikväll.
Har Lorett fått ny ryttare? :)
Idag blev det powerwalk för både mig och Lorett. Gick rundan runt dammen, och hem förbi bostället. Tog cirka 40 minuter. Tyckte det räckte för Lorett efter gårdagens hoppträning och hann ändå inte mer. Vid 20-tiden när Julia var på väg hem stannade hon till inom stallet och kollade till Lorett. Man behöver ju alltid fixa till boxen en extra gång på kvällen, om tllfälle ges, eftersom hon stökar till så. Och jovisst var det stökigt ikväll igen. Fick ett foto skickat från Julia på boxen och kommentaren "herregud". Dock ser det av någon underlig anledning alltid mycket bättre ut på foto än vad det gör i verkligheten. Men hon har alltså föst i princip all halm upp i ena hörnet, vilket innebär att hon nästan får sova på cementgolvet.
Hoppträningen hade gått jättebra fick jag precis rapport om. Lorett hade varit pigg och glad och båda hade haft kul! Får se om Julia skriver något på sin blogg.
Kall morgon, -8 grader, men ändå härlig med rimfrost i träden. Lorett fick lite morötter och ljummet vatten. Nu väntar heldagskurs på Dunkerska och sen jobb för mig. Lorett får det lite roligare. Hoppträning med Julia. :-)
Vila idag men liten promenad i ridhuset på kvällen fick det bli. Hon fick även lite massage. När jag körde hem visade termometern på -6° men konstigt nog frös jag inte alls idag. Helt vindstilla ute, så det kanske var därför. I morgon har jag först kurs hela dagen och sen jobbar jag natt, så då blir det Julia som tar Lorett.
 
Igår red Julia i ridhuset. Red med hoppsadeln och gjorde lite dressyrjobb, bl a lite skänkelvikningar, öppna och galoppombyten. Lorett kämpade på och såg fin ut.
Lorett vill gå in men det får hon inte. Tror hon vill följa med fiffi, som precis gick in, ner till viarp och hoppa lite!

 Uppdatering: Vid 14-tiden gick jag och Lorett ner till Viarp. Fick sällskap av Anna + Danilo och Saga +Jordan. Hade fram sex travbommar, fyra i mitten lite upphöjda, på medellinjen och på långsidan la vi ut tre galoppbommar med 14 meter emellan. Där skulle vi variera galoppsprången. Jag fick in 4 - 5 - 6 galoppsprång. Hon travade även fint över travserien.  Red cirka en timme. Ville egentligen ridit ut, men på vissa ställen är det för lite snö och alltså knöggligt under, och på grusvägen är det för halt. Får se om det är bättre i morgon. För min del får det gärna komma lite mer snö. :)

 Finns det något godis?
Om jag står så här fint, kan jag få något gott då?
 
Såklart blev det godis till denna finfina häst! Red dressyr och hon var hur fin som helst. Blev dock sen som vanligt och fick stressa till jobb.
 
Gick ner en sväng till Viarps stora ridhus. Hann bara rida i  20 minuter, så det blev mest att hon fick röra lite på sig. Gullig som vanligt på alla foto. Det hon tittar efter är hästarna på bostället.
superfin Lorett idag.


Red barbacka och hade sällskap av Pernilla och Cez.
Riktigt fin idag. Lotta tyckte också hon var det, och sa att jag borde vara med den 20 feb på pay and ride men det kommer inte att hända. Avslutade ännu en härlig stallkväll med att se hoppträningen där Hanna hoppade Torina och Emma Fiffi, och Lina sin ponny. Duktiga alla tre!
I söndags red Julia i ridhuset mitt på dan. Vill ju helst inte att hon rids på sin utetid nu på vintern när de är ute så få timmar, men ibland blir det så. Hon hann i alla fall gå ut lite efteråt. Jag satt med i ridhuset och Lorett såg fin ut som vanligt. De red nog inget särskilt tror jag. Mest skritt, trav och galopp bara. I ridhuset samtidigt hade Hanna tömkörning med Emma och Tinas hästar och jag passade på att titta lite och fråga hur hon tänkte när hon gjorde vissa saker. Hon är ju så duktigt med hästar och det är alltid kul att höra vad hon tycker. Alltid lär man sig något. Båda hästarna såg fantastiska ut! Jag ska nog tömköra någon dag snart.
 
Igår måndag jobbade jag hela dagen så Julia tog Lorett. De hade ridit ut på grusvägarna då det idag var plusgrader och ganska mjukt ute. Julia tog också av broddarna. Jag var bara en sväng till stallet efter jobb och fodrade havre och betfor till alla hästar då Steen var bortrest och Lotta jobbade kväll. Dock fick Lorett stå med stalltäcket hela kvällen. Lite ombyte från utetäcket.
 
Idag har jag också jobbat hela dagen men idag hann inte Julia ta Lorett så jag åkte först till stallet direkt efter jobb och snabbmockade, och körde sedan hem ett tag. Tänkte att Julia kanske skulle hinna komma ändå men nej. Så jag åkte tillbaka och red mellan halv åtta halv nio. Hade dressyrsadeln,  dressyrtränset och tvådelade bettet. Även mina små sporrar. Började med att låta Lorett trava fram i sin egen takt idag, utan att vara på henne om att gå mer framåt. Och faktiskt kom hon igång riktigt fint efter ett tag. Hon var mycket fin idag, även i traven. Jag koncentrerade mig mycket på min egen sits idag, att jag absolut inte fick falla framåt. Gick ganska bra.  När jag fixat klart med Lorett och skulle köra hem ser jag att det börjat snöa! Har redan lagt sig. Ja ja, det är ju bara början på februari, och långt till våren. Lorett är i alla fall redo för snön, hon har halstäcke,  broddarna kom på idag igen, och snösulor har hon ju. :) Tyvärr inga foto på Lorett idag. :( Men två foto på snön!
På väg hem från stallet!
Hemma!
 
Hade bestämt med Åse att rida ut en sväng. Kallt men soligt och fint. Dock var det väldigt halt på vägen och för mjukt och lerigt i spåret så det blev ingen uteritt. Båda hästarna hade broddar men trots detta halkade dem. Vi kunde i alla fall skritta en bit på spåret där det finns sand och sedan avslutade vi med lite trav och galopp i ridhuset. Lorett kändes fin. Hade hoppsadeln. Gick bakom ridhuset när vi skulle in och var tvungen att fota lite då hon var så fin i solen. Pälsen fick en glansig och underbar rödbrun färg som tyvärr inte kommer till sin rätt på fotot. Men söt är hon! Fick behålla broddarna på då det säkert är halt även i  morgon då de ska ut i hagen.
Igår torsdag red Julia ett ganska lugnt pass i ridhuset på kvällskvisten. Hade först varit en sväng på Månsgård som hade rea-kväll och Julia hittade ett par nya ridskor, vilket var välbehövligt. Hennes gamla köpte hon billigt för flera år sedan på Börjes i Tingsryd och nu var det flera hål i dem!
 
Idag fredag red hon i Lottas fredagsgrupp och det var hoppning. Ganska mycket travhoppning och de avslutade med fem-och-en-halvan. Gick superbra. Liten filmsnutt  blev det.