Härligt att rulla sig när man först gått ett hårt dressyrpass med Jonna för Lotta, och sen fått en skön dusch.

Lorett skötte sig jättebra under dressyrpasset. Kändes lite trött till att börja med men kom igång bra. Red lite övningar för att få henne att sätta under sig och hon var duktig. Red bla öppna och sluta, öka och minska volt. Både traven och galoppen kändes fin. Avslutade med ngr övningar från LB-programmet. Bl a ökad galopp snett igenom med avbrott till trav. Jag ska tänka på att ställa henne åt galopphållet och styra rakt mot väggen för ett bra avbrott till trav. Gick bra efter ngr gånger. Om jag tränar det ett tag nu så kommer Lorett att fatta vad hon ska göra. Jag ska även satsa i galoppen. Den ökade traven snett igenom funkar fint, även om det känns som om jag håller på att skumpa av. Även vändning rakt upp i trav funkar fint, men halten var lite svår. Lotta sa att det var för att jag inte satt kvar på mina sittben i halten utan föll lätt framåt. Så när jag provade igen ställde Lorett upp helt perfekt och i balans. Ja, man får den häst man rider.  Red även lite serpentiner som blev bra.

Titta lite på världscupen i hoppning finalen som började idag med en tidshoppning. Eftersom SVT valt att endast visa sista delen som går på söndag, så fick jag betala på FEI för att se, och det vet att ta betalt. Men jag och Jessica brukar dela för det går att loggga in två samtidigt.  Hoppningen gick ganska bra i alla fall. Malin ligger tia, och Roffe 13 inför fortsättningen imorgon. Sen är det avslutningen på söndag. Det är även dressyrfinal och den visas på lördag på svt play så då ska jag titta på den.

Fortfarande inget kliande hos Lorett! :)
Idag åkte jag till stallet på förmiddagen. Mockade till Lorett och Cez, och mockade även i Loretts hage. Hon gick efter mig lite och ville bli kliad, så jag är rädd att eksemet kanske kommer. Men när jag hade inne henne i boxen så verkade hon inte alls kliig. Borstade av henne det värsta eftersom hon rullade sig igår efter duschen. Annars hade väl Tina fått en chock. Tog in cez och såg att han ej hade lindor. Pratade med Susanne som bestämt sig för att testa utan. Good for him! Häromdagen när jag tog av honom dem så stod han och kliade sig hur länge som helst. Hoppas att det funkar. Gick en sväng med honom och sedan blev även han borstad.

Släppte ut båda hästarna igen och körde hem. Vilade lite då jag jobbat natt och åter skulle jobba natt, eftersom jag var ledig i måndags. Skulle därför missa hoppträningen med Tina och Lorett. Men när jag kom till jobb så visade det sig att jag endast hade två barn till natten och det är de två som är där nästan varje natt, och jag har länge sagt att de ska få följa med och träffa Lorett ngn gång, så idag passade ju det jättebra. De var så glada för detta och tyckte stallet var fint, och de träffade Selma, och fick klappa och borsta på Lorett samt ge henne morötter.

Så jag fick alltså sett hoppträningen. De hoppade ute på viatorp och det såg bra ut. Dock var Lorett väldigt pigg idag. Det är nog jättekul att hoppa ute. Men gick som sagt jättebra i alla fall, förutom en gång när de kom jättefel och då tyckte inte Lorett att hon kunde hoppa utan hon la i bromsen. Men Tina satt kvar som tur var och sedan gick det bra. Hon hoppade väldigt snett idag över hinderna, mer än vad hon brukar. Lotta kanske kan hitta ngn bra övning för det på fredag när de ska rida markarbeteslektion.
Joggade till stallet vid halvtio-tiden. Varmt redan då. När jag kom till stallet mockade jag först och tog sedan in Lorett. Hon tyckte nog det var ganska skönt att komma in för hon stod så fint i boxen och käkade halm. Tog fram tömkörningsgrejorna och gjorde i ordning henne. Gallig även idag. Tömkörde henne ute i paddocken. Började i skritt längs fyrkantspåret och gjorde skänkelvikningar över hörnlinjerna. Därefter trav i ganska friskt tempo längs spåret. Blev bara ngt varv för jag blev helt svettig och trött, så vi fortsatte på stora mittvolten. Gjorde ganska många övergångar mellan skritt och trav, och därefter fick hon trava i friskt tempo igen. Därefter kort trav och lite flyttning i traven på volten, och sedan blev det ett varv längs hela spåret i kort trav, och ena långsidan blev det öppna.  Allt detta gick supebra. Avslutade arbetet med galopp på volten. Ökad galopp på stor volt och kort galopp på mindre volt. Hon såg mycket fin och pigg ut. Gjorde så klart detta i båda varven och hon såg lika fin ut i båda. Ev flyttade hon lite bättre åt vänster, dvs när hon flyttade sitt högra bakben sidvärts. När hon flyttade åt höger ville hon förböja sig lite. Men i det stora hela var hon jättefin. Trodde hon skulle varit seg i värmen men det var nog bara jag som var det.

När vi var klara fick hon sig en snabbdusch, och sen gick hon ut igen. Rullade sig fram och tillbaka flera ggr så till slut var hon inte brun längre utan grå! Nu var hon också fin i benen igen.

Nu var det dax för mig att jogga hem, men nu var jag ganska trött. Blev lite spring och mycket gång!

Nu väntar jobbmöte och sedan jobba natt.
ETT JÄTTEGRATTIS TILL JULIA SOM IDAG FYLLER 18 ÅR!  TUSEN PUSSAR OCH KRAMAR TILL DIG SÖTASTE JULIA. VI FÅR FIRA DIG ORDENTLIGT NÄR DU KOMMIT HEM.

HOPPAS DU BLIR FIRAD ORDENTLIGT OVER THERE!


Julia 10 år!
Sista påskdagen och jag var ledig idag, skönt! Fick som sagt tömt poolen med hjälp av Gert och Tina, och det gick hur bra som helst. Nu ska den bara väck, men det får bli ett senare problem. Har många "problem" som ska fixas i trädgården.

Missade därmed påskshowen, men hörde att det hade varit succe som vanligt.  Åkte till stallet sent på eftemiddagen och mockade till Cez och Lorett. Pernilla är fortfarande på Mallorca. Gick en sväng med Cez medan Lorett stod och vilade efter havren. Han fick även äta lite gräs. Lät honom sedan stå utan lindor medan jag höll på med Lorett. Fyllde även på vatten till båda ute i hagarna. Tog sedan ut Lorett från boxen och hon såg väldigt trött ut. Gjorde i ordning henne och tog dressyrsadeln för hade bestämt att jag skulle träna lite på LB-programmet. Tog sporrarna också. Fortfarande är hon gallig i benen och lite varm i hovarna, men jag ignorerar det. Om det var sporrarna som gjorde det eller om hon stått och samlat nya krafter vet jag inte, men hon var pigg och framåt. Red på utebanan, och hon var superfin. Blev lite överladdad i galoppökningarna snett igenom, och kunde först inte sakta av till trav utan fortsatte i förvänd galopp eller bytte. Men jag övade ett par ggr på det och helt plötsligt fattade hon vad jag ville och då gick det jättebra. Måste även öva på att kunna skritta i mellanskritt snett igenom för där vill hon gärna börja småtrava. Men hon kändes superfin och traven var maffig, nästan så jag hade svårt att sitta på henne. Avslutade med att skritta nerför grusvägen och sen hem igen.

Imorgon blir det nog tömkörning på förmiddagen för sen jobbar jag natt. På onsdag jobbar jag också natt, men då ska Tina hoppträna henne. På torsdag ska jag kanske rida lite för Lotta. På fredag får Tina ha henne på min lektion då det är markarbete och det passar ju bra inför söndagens tävling. Lördag rider också Tina henne.  Då ska jag vara funktionär på den regionala hopptävlingen. Ska bli kul att se stilhoppningen MHPC. Hade velat att Julia skulle ridit två kval, vilket är det man får räkna, men trodde bara att det fanns ett kval kvar i sommar när Julia är hemma, men såg häromdagen att det blir två kval till i Skåne i sommar, i Båstad och på Österlens Rk.

foto0329 (MMS)

Nu är poolen tömd! Nu ska den bara rivas. Hjälp emottages tacksamt. :) Men först ska jag till Lorettan.

Joggade till stallet på morgonen, mockade och joggade sedan hem igen. Därefter jobb hela dagen.

Åkte tillbaka till Lorett efter jobb. Hade bestämt med Helene som hade Cez idag, att vi skulle rida ut tillsammans. Blev en lång mysig skrittrunda förbi läskiga huset, upp runt hela fältet, ner vid dammen och hem det hållet. Lite trav sista biten där det var fint underlag.

Helt underbar kväll. Vi red iväg cirka 19:50 och var tillbaka 20;30 och vi red i t-shirt. Dessutom en härlig solnedgång!

Hann med att mocka i hagen innnan det blev helt mörkt, tog bara fem minuter. Spolade även Loretts ben med kallt vatten en liten stund, och smorde sedan in hovarna med olivolja. I morse när jag var i stallet var Lorett fin i benen, men nu i kväll var hon alldeles gallig igen. Men efter ridturen kändes hon åter fin.

Har nu sett på Mästarnas mästare på svt play (heja Ingemar!), och nu väntar sängen. God natt!

Åkte till Lorett vid 17:30-tiden. Mockade först boxen och sedan mockade jag lite snabbt i hagen och fyllde på vatten. Hon dricker ganska mycket nu när det är så varmt. Hon går fortfarande utan eksemtäcke. Håller tummarna för att det dröjer innan hon börjar klia sig.

Påskafton idag så Lorett fick en grimma i påskpresent. Hon blev fin, men det är hon ju i allt!

Red sedan nere i Viarps paddock. (Har bestämt att jag ska köpa ridhuskort, spec eftersom jag inte kommer att rida lektion till hösten, och så har jag använt mina eldsjälspengar till ngt bra). Hon var väldigt pigg, så det blev ganska mycket galopp till att börja med, så det blev lite konditionsträning. Hon hade lite svårt att lugna sig, det är ju så kul att galoppera fort när det finns gott om plats, men gick bra efter en stund. Blev två ordentliga galopper flera varv runt banan, först i höger galopp och sedan i vänster. Även idag kändes hon lite sned i vänster galopp, och det är lite konstigt för det har hela tiden varit höger galopp som varit sned innan.

Efter galoppen red jag lite bak- och framdelsvändningar och sedan blev hon plötsligt superfin i traven. Kunde rida med helt stilla händer och hon bara travade på spänstigt och fint, gick även mycket bra i skänkelvikningarna och öppnorna. Red inte så länge i den fina traven utan slutade när hon kändes på topp!

Tillbaka i stallet fick hon gå och beta lite gräs för att torka lite, men hon var ju helt vild efter gräset och bara slängde sig ner, så hon höll på att ramla och snubbla på sina egna ben.  Men lite gräs blev det!

Glad Påsk!

foto0328 (MMS)

Lorett fick påskpresent, en ny grimma!

Minns när man var liten och det var långfredag, då var allt stängt och det spelades tråkig musik på radion, på tv var det tråkiga program och man hade inget att göra.

Annat är det nuförtiden. Har varit fullt upp hela dagen. Dock gör dagen fortfarande skäl för namnet för det känns som om den varit lång, inte för att den segat sig fram, utan för att jag har hunnit med många saker idag. 

Jobbade till kl 8, körde sedan hem och åt frukost. Jobbade sen ngr timmar i trädgården på baksidan. Fick ihop fyra sopsäckar med trädgårdsavfall, och ändå syns det inte att jag tagit ngt!

Åkte sedan till stallet och mockade till Lorett och Cez. Gick även ut en sväng med Cez och släppte sedan ut honom i hagen igen utan lindor. Körde sedan ner till Viarp och var funktionär i sista dressyrklassen. Såg många fina hästar och ritter. När tävlingen var slut cirka halv sex, hjälpte jag Anna-Katarina att ta in viarpshästarna för hon var ensam. Det gick lugnt och bra. Åkte sedan tillbaka till Lorett och gjorde iordning henne. Red ut samma runda som igår. Gick jättebra. Lite spänd men inte mycket. Dock var hon väldigt pigg. När hon travar i den traven, så känner man verkligen att det är mer än en hästkraft i en häst. Maffig känsla. Hade egentligen tänkt rida runt dammen ett varv men nu blev det tre, 2,5 varv i trav och ett halvt varv + liten volt i galopp. Skrittade sedan lugnt hem. Härlig kväll! Som en fin sommarkväll.

Tillbaka i stallet fixade jag med Lorett, och sedan borstade och lindade jag Cez. Fyllde på vatten i hagen till båda hästarna och mockade i Loretts hage.

Puh, klar för idag! Nu blir det en stunds slappande i soffan, och sen hoppar jag i säng!

Så var det påsk igen. Skärtorsdag idag, men det märks ju inte så mycket när man jobbar som vanligt hela tiden. Jobbar natt idag och jobbar även lörd-sönd. Men skönt väder har vi i alla fall. Idag har det kommit upp till minst 20°. Skönt.

Åkte till stallet vid 12-tiden. Skulle ha Cez idag men när jag kom dit var det redan mockat till honom. Antog att Susanne hade tagit fel på dag, men det visade sig sen att det var Jennifer som mockat åt Susanne som tack för hjälpen med dressyrträning inför morgondagens tävling. Pysslade i alla fall lite med Cez för säkerhets skull. Mockade sedan till Lorett och tog sedan in henne. Hon går fortfarande utan sitt eksemtäcke och "peppar peppar" så har hon inte börjat klia sig än. Borde börja med täcket innan hon böjar klia, så jag tror nog att det får komma på i morgon, men det är så skönt för henne att gå utan så länge det går.

Lite gallig i alla benen även idag. Igår efter hoppningen så var hon bättre igen, så det är väl sådant som går över när hon rör sig. Tog på hoppsadeln och red ut en runda. Red slingan ner till dammen. Skrittade först en runda runt, och travade sedan runt den. Lite spänd även idag, men mycket bättre än sist. Red sedan hem. Kunde trava en hel del av vägen hem. Blev en ganska lugn runda för henne, men ville ta det lugnt efter hoppningen igår.

Väl tillbaka blev det en dusch för Lorett som blivit lite svettig. Men eftersom det var så varmt idag, passade jag på att tvätta henne lite. Fick också tvättat manen. Sedan fick hon gå ut igen, då hästarna fått sitt hö ute under tiden vi red. Lorett visste knappt vad hon skulle göra när hon kom ut, äta eller rulla sig, det var frågan. Hon åt lite, sprang en runda, åt, gick runt, men till slut blev hon stående och käkade klart. Precis när jag var klar i stallet och skulle köra hade hon ätit upp, och då rullade hon sig på en gång. :)

Idag var det Flyinge på schemat. Skulle vara chaufför åt teoriledarna då de skulle ner och titta, och få en guidning av Hanna. Emma, Tina, Annie och Anna åkte med mig. Väl där nere tittade vi först när Hanna hade hopplektion för unghästutbildningseleverna. De red 4-åriga hästar. Kul att se. En av hästarna var vinsthästen Fay som var lotterihästen från Göteborg. De som vann den ville inte ha en unghäst så Flyinge köpte den av dem och den ska visst utbildas och sedan gå som skolhäst. Annars har de ganska mycket försäljningshästar nuförtiden, och den 14 maj ska de ha försäljning. Bra att veta om man går i köptankar.

Sedan gick vi runt med Hanna. Jag har ju redan varit överallt men kul ändå att gå runt där. Det var dessutom ganska mycket förändringar sedan jag var där på kurs.  Härlig miljö i alla fall. Alla ungdomar som var med blev sugna på att plugga där. Tittade även in i det stall som Hanna sköter om, och det är gamla stostallet. Sedan ett par år har de inte så mycket uppfödning utan där står nu utbildnings- och försäljningshästar som unghästeleverna rider. Hanna avslöjade också att hon fått fast jobb på Flyinge, men som hopplärare för hippologerna och gymnasiet. Kommer att börja med det till hösten, vilket innebär att hon säger upp sig från Viarp. Men hon finns ju fortfarande kvar på Viatorp och ska väl fortsätta med sina hoppträningar antar jag.

Var hemma igen på em, och åkte direkt och handlade. Pysslade sedan lite hemma, och åkte sedan till stallet. Tina hade varit snäll och mockat åt Lorett idag, så då mockade jag i hagen medan hon gjorde i ordning Lorett. Hjälpte till att bygga bana, och tittade sedan på. Tyvärr hade jag glömt min kamera hemma så det blev ingen film idag, men tog ngr kort med mobilen. Dock var den lite seg så det blev inte så bra foto. Alla hästar var pigga och fina. De tyckte nog det var kul att hoppa ute. Det var första gången för i år. Lorett var pigg och glad och hoppade superfint. Lite väl pigg i början kanske, men sedan flöt det på superbra. De tog även ngn snäv sväng som gick jättebra, så det bådar ju gott inför tävlingen 1 maj.

Innan jag åkte hem stretchade jag Lorett och hon verkade tycka det var skönt. Hon har också varit väldigt gallig sedan i söndags, (kanske beroende på gräset och solen?) så jag satte på lite kylbalsam på alla benen.foto0316 (MMS)

Hoppträning pågår. Tyvärr ingen film idag då jag glömt kameran hemma.

Idag har jag jobbat i trädgården lite. Sågat till hälften ner de fula cypresserna? som stod framför huset. Fyllde hela kärran med grenar och blad. Ser lite bättre ut nu, men snyggt är det fortfarande inte. Men får ta lite i taget. Har också hela baksidan kvar att såga ner.

Åkte till stallet vid 14-tiden för hade lovat Lotta att ge hästarna mat i hagen. Passade även på att mocka till Lorett. Åkte sedan hem och vilade då jag jobbat natt och var ganska trött.

Åkte till stallet vid 19-tiden. Hade hoppats att ngn där var sugen på en uteritt men hittade ingen. Lotta däremot skulle trimma i paddocken så då gjorde jag likadant. Hade sporrarna på mig så hon kändes piggare idag. Om det enbart var sporrarnas förtjänst eller om hon verkligen var lite piggare idag vet jag ej. Hon kändes ganska fin i traven. Flyttade fint i skänkelvikningarna. Red sedan i galopp. Men där kändes hon sned. Spec i vänster galopp. Fick verkligen sitta och titta utåt så att jag kom lite rakare i sadeln och fick även tips av Lotta att ställa henne utåt och sedan flytta tillbaka ställninge inåt. Fick dock inte till ställningen inåt. Men sedan red jag lite förvänd galopp och helt plötsligt kändes hon helt ok. Avslutade med att göra två ganska fina byten, ett i varje galopp på rakt spår. 

Imorgon ska jag som sagt köra med till Flyinge. Ska bli trevligt. Får se om Tina hoppar Lorett eller ej på kvällen för Hanna. Hon var lite inne på att hoppa Ingo, men vi får väl se. Hon får dock gärna hoppa Lorett.  Annars rider jag kanske bommar i paddocken.

Har dessutom varit ett härligt väder idag. Sol och cirka 18°. Perfekt!
Det var bra att jag lät Lorett vara utan täcke igår för idag har det varit jättefint väder. Nästan sommarvärme. Och när jag tittade på vädret så ska det hålla i sig hela veckan. Skönt! Inte en dag för tidigt!

Åkte till stallet vid 13-tiden. Mockade och tog sedan in Lorett. Bestämde mig för att tömköra henne då hon verkade trött igår, så jag ville inte rida henne. Gick väl ganska bra i tömkörningen, men fortfarande kändes hon trött och inte så framåt. Fick mana på henne ordentligt för att hon skulle trava på.

Ja ja, hon känner kanske också av väderombytet eller ngt.  Sedan släppte jag ut henne i hagen igen då de fått sitt em-hö ute och hon hade inte hunnit äta upp. Skönt att de får det ute nu, så att de kan vara ute längre om dagarna.

Sedan körde jag hem för en snabbdusch för sedan väntade jobbet.

Imorgon tror jag att jag rider ut och kanske ner till dammen och ser om jag får lite fart på henne. På onsdag blir det väl hoppning med Tina tror jag, om inte Tina har andra planer. På onsdag ska jag också vara chaufför åt teoriledarna som ska till Flyinge på rundvandring med Hanna som guide. Kan ju vara kul att följa med på det!
Åkte till stallet på förmiddagen. Mockade och tog sedan in Lorett. Gjorde i ordning henne och red sedan i paddocken medan jag väntade på Pernilla och Cez.  När de kom så skrittade vi iväg ner för stigen mot läskiga huset. De har ju grävt ner elledningar hela vägen där så det har varit mycket dåligt att rida där, men nu hade de plattat till jorden, så nu var det ok att rida där. Kommer att bli bättre när det växt lite gräs.

Dock kändes det inte som samma häst idag som igår. Igår var Lorett pigg och skrittade på som bara den. Idag drog hon verkligen benen efter sig och kändes väldigt trött. Tog kanske på krafterna igår trots att vi mest skrittade.  Sedan svängde vi mot Viarp och red grusvägen hem. Mötte en traktor på vägen hem och för att slippa den, så gick vi upp i gräskanten lite. Och hux flux när vi ganska lugnt stod där och väntade, och traktorn var en bra bit bort, så sparkade Lorett helt plötsligt bakut. Det var ingen stor bakut, för vi stod ju stilla, men dock. Fattar ej vad som tog åt henne. Sen stod hon lugnt igen. Fortsatte hemåt och avslutade i paddocken med lite galopp. Men som sagt hon kändes väldigt trött idag, så det blev bara ngr minuter.

Släppte sedan ut henne igen utan täcke. Ganska skönt ute. Körde sedan hem.

Var sedan på Tomatens Hus och käkade tomatpaj och morotskaka. Smarrigt och gott! Det var jag, Åse, Anna, Suss, Helene, Susanne J, Pernilla och Lotta. Mycket trevligt. Mest var det för att fira Anna. Men när vi skulle köra hem fick jag en present för att jag fyllt år, och det var en jättefin ljusstake som man ska hänga på väggen som är gjord av en hästsko. :)

Körde tillbaka till stallet en sväng på kvällen för att sätta på Lorett täcket men det var fortfarande 11° ute så jag beslöt att hon fick vara utan täcke. Tyvärr verkar hon börjat klia sig. Svansen såg ut som en svintoborste, så jag får leta fram eksemtäcket imorgon. Trist men det måste på nu. Avslutade kvällen med att se grand prix hoppning från Paris. Malin blev trea med Tornesch!

2010 års eldsjäl i Landskrona är jag!
I pris fick jag den fina vasen och blommorna på kortet nedan. Jag fick också ett kuvert med en summa pengar. :)

Där är faktiskt två buktetter i vasen på denna bilden. Den ena buketten fick jag från LISA och den andra fick jag av bästa stalltjejerna!

Kl 17 åkte jag, Åse och Tina med Lorett, Whippen och Ingo till Kågeröd. Hade bestämt möte med Jessica halv sex på Kågeröds parkering. Gick bra att köra dit, Lotta tipsade om en väg via Halmstad by och den var lite kortare än den jag och Julia brukat köra.

Väl framme sadlade vi och skrittade iväg. Var väl iväg gott och väl 1,5 timme tror jag. Härlig runda, och faktiskt riktigt skönt väder i skogen. Blev mest skritt men lite trav lyckades vi få till. Lorett var pigg och framåt, men blev nog lite trött på slutet.

Hade stoppat kameran i fickan för att fota oss lite i skogen, men jag glömde helt bort att använda den. :(

Just nu är Julia på väg till balen i USA. De skulle först fotas tror jag, och sedan är själva festen på Jesups golfklubb.  Hittade den här infon på skolans hemsida. Verkligen annorlunda mot Sverige men bra tycker jag. 

PROM INFORMATION:

Grand March – Begins promptly at 4 p.m. Check in time is 3:00-3:45.

Prom is at Jesup Golf & Country Club. Social hour from 7-8 p.m.; Dance from 8-11:30 p.m.

Dance Regulations

No one will be admitted to the dance after the first hour of the dance. Students are expected to remain at the dance. Once a person leaves, s/he will not be re-admitted.

Students will be expected to be dressed appropriately.

Students will be expected to dance appropriately. No bumping, grinding or dirty dancing will be tolerated. Please be respectful of your adult chaperones and other students.

Students who are unable to follow these guidelines will be asked to leave.


När själva dansen är slut på golfklubben är det efterfest på skolan natten lång. Det blir säkert en härlig och minnesvärd fest för Julia! Nyfiken på fotona.

Imorgon är det söndag och jag är ledig. Ska nog sova ut lite och sedan åker jag nog till Lorett. Blir nog en uteritt imorgon igen. Fast denna gång hemmavid. Ska bli fint väder imorgon.

Först gick det jättebra när vi släppte ihop dem. Lorett ser kanske lite sur ut på filmen, men det var ju Ingo som kom till hennes hage och hon fick ju visa vem som bestämmer lite, och hon fick ju även kolla så att han inte åt hennes mat. Dessutom bättre att förekomma än förekommas, tycker nog Lorett. Men efter sedvanliga hälsningar gick de sida vid sida och det såg så bra ut.Men nästa gång jag tittade på dem, så gick det alldeles för bra. Ingo försökte betäcka Lorett flera ggr under den korta stund jag tittade. Detta är ju inte bra varken för Loretts rygg eller Ingos bakben, så då fick jag flytta tillbaka Ingo till hans gamla hage. Tråkigt för båda som nu åter går ensamma.Och stackars Julia, idag är det prom, dvs balen för dem, och vad jag kan se så snöar! det i Jesup Iowa idag. Och så har de haft över 20° på sistone. Märkligt väder därborta!  Men hon får säkert en toppendag ändå, de ska ju inte vara utomhus. Och nu är det mindre än 50 dagar kvar tills hon kommer hem. Var ju bara typ igår som jag noterade att det nu var tvåsiffrigt kvar tills hon skulle komma hem.

foto0311 (MMS)

Lorett har fått en kompis. :)

Tina skrev: Lorett har varit duktig idag ! Hade dressyr istället för bommar, men det gjorde inte så mycket ;) jobbade mycket med öppna och sluta och vid slutet kändes hon jättefin :)

Idag är jag trött och hängig pga förkylningen och halsontet. Åkte till Lorett vid halv sex-tiden och hade tänkt skritta ut en sväng, men jag orkade inte det. Mockade och gick sedan en sväng med henne. Gick ner mot Viarp och svängde vänster mot flygfältet. Vid gubbens hus stannade vi och hon fick äta gräs där på fältet en stund. Total lycka för Lorett var det. Gräset har växt till sig riktigt ordentligt de sista dagarna.  Lorett verkade i alla fall inte trött för hon skrittade på som bara den. :)

Imorgon är det dags för idrottsgalan och det ska bli trevligt.  Har tagit semesterdag och ska först på morgonen åka med bil och transport och byta till sommardäck och därefter ska jag åka till Väla och handla nya kläder till kvällen.

Tina rider Lorett för Lotta nere i Viarp på kvällen.

Dagens bästa nyhet är det sms jag fick av Anna där det stod "Frisk! Röntgen visar inget!!"
Idag var det hoppträning nere i Viarp för Hanna och Lorett och Tina var på plats. Det gick så bra så. Lorett hoppade jättefint hela tiden. Ett litet missförstånd dem emellan, eller så kanske Lorett blev lite trött för det blev ett stopp där Tina hängde på halsen. För när jag tittar på det jag filmat så blev det ganska mycket hoppning för Lorett idag, så inte konstigt om hon blev lite trött på slutet. Men de avslutade i alla fall hur bra som helst. På filmen ser det ut som om de hoppar hela tiden, men jag har ju klippt ihop en massa småfilmer, så det var en hel del skritt emellan.

Efter hoppningen mockade jag till Cezanne. Sedan gick jag en sväng ute med honom tillsammans med Hanna, Whippen och Torina eller Libertina.  Kollade faktiskt inte efter vem av dem det var. Ganska skön kväll. Lindade sedan Cezanne, borstade honom och sedan fick han gå in och äta sitt hö och morötter.

Fortfarande ont i halsen, snuvig och allmänt kass.

Idag var det träning för Mette. Fick börja med att rida lätt på volten och få henne att böja och ställa sig. Fick även i både skritt och trav på volten, först ställa henne inåt och sedan flytta för innerskänkeln. Gick riktigt bra. Jag har en tendens att flytta bak skänkeln när jag ska flytta henne, men det går mycket bättre när skänkeln är kvar i sitt vanliga läge. Fick sedan rida på spåret när hon var rakriktad och på nästa långsida skulle jag först ställa henne inåt och sedan flytta för för inner skänkel längs spåret. Gick också bra när jag väl tittade var jag skulle och ej flyttade bak skänkeln.  Minskade också volten i både trav och galopp för att därefter flytta ut i skänkelvikning till stor volt igen. Får passa mig så att inte volten blir för liten, spec i galopp. Red också förvänd galopp vilket hon ju kan superbra. Allt som allt kändes Lorett jättefin, även i höger varv. En ren fröjd att rida henne.

När vi var klara stretchade jag henne lite och sedan fick hon många morötter!

I morgon är det hoppning för henne med Tina. På torsdag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, kanske tömkörning. På fredag har Tina henne igen, de ska rida min lektion och det är markarbete. Jag ska ju på idrottsgalan på fredagen.

På lördag har jag bestämt med Jessica att jag och Lorett kör till henne i Kågeröd och så ska vi rida i skogen tillsammans. Och på lördag kanske Lorett också får en ny hagkompis!

Söndag kanske både jag och Lorett får vila. Eller så blir det en liten skrittrunda. Det ska ju bli fint väder till helgen igen. För nu är det regnigt och kallt!

Så ser planerna för resten av veckan ut. Får bara hoppas att jag inte blir sjuk. Halsen känns inte kul idag och allmän olustkänsla. Men det finns ju Panodil! ;)
Nu har Lorett fått på sig täcke för regnet hänger i luften. Hon är så gullig, går alltid nära när jag mockar i hagen. :)
Men efter en stund kom Rolle och då dissade hon mig. Men det är sunt tycker jag!
Idag åkte jag till Lorett vid 12-tiden. Tog av henne täcket direkt, då det var fint väder, och mockade både i hagen och i boxen. Ska försöka hålla efter hagen ett par ggr i veckan, nu när den är fin. Härligt väder idag, så det blev en uteritt.

Skrittade iväg förbi läskiga huset och upp vid vägen. Tog ett skutt över diket (vilket hon inte är rädd för, annat var det med diket i Dagstorp!), och skrittade ner mot dammen. Väl där tänkte jag travat och galopperat runt men fick mest skritta. Hon var nämligen så spänd hela tiden, så jag fick inte till ngn bra ridning alls. Både traven och galoppen kändes spänd och otatisk. Så vi skrittade runt ett par varv i stället. Försökte göra halt och stå still emellanåt, men se det ville hon inte alls. Då började hon snurra eller backa istället. Antingen får jag rida med sällskap om det ska bli annat än skritt eller så får jag rida dit varje dag så hon vänjer sig och kan börja slappna av.

Så när vi kom tillbaka till stallet fick det blir 10 minuter trav och galopp på utebanan så att jag fick rida till henne lite. Och där kändes hon fin igen!

Härligt väder som sagt och både jag och Lorett var lite svettiga trots all skritt. Släppte ut henne i hagen igen utan täcke då de fick sitt em-hö ute idag. Första gången i år tror jag.

Sen fick jag köra till jobb. Hon får vara utan täcke nu. Jag kör inom stallet imorgon när jag kör hem från jobb, vid 8-tiden, och om det är dåligt väder då, tar jag på täcke.  Nu när klockan är 20 är det 13° ute. Skönt!
Clinicen med Tobbe Larsson var jättebra! Nu är man riktigt sugen att testa frihetsdressyr. Tror att Lorett skulle vara en stjärna på det, för Tobbe tycker att man ska ge positiv respons i form av godis, och för godis gör Lorett nästan vad som helst!

Tina hade ridit ut med Lorett idag runt dammen tror jag, i sällskap med Åse och Ingo. Lorett hade varit riktigt pigg och tyckt att det var roligt! Säkert härligt för både hästar och ryttare då det var toppenväder idag!


På begäran kommer här lite minnesfilmer

Youtube klagar på ovanstående klipp pga att det innehåller lite musik!! Jag tror att Julia i USA kan se det men inte vi i Sverige. Lägger därför upp samma film igen här nedanför, men denna gång utan ljud.

foto0298 (MMS)

Nu är vi på clinic med Tobbe.

foto0297 (MMS)

Jag mockar i hagen och Lorett letar gräs. Blåsigt idag också men mindre och solen skiner. Idag får Lorett vila får hon har gått hela veckan och dessutom ska jag till jobb nu.Ungefär som Nalle Puh och Nasse såg jag och Lorett ut ikväll när vi skulle gå ner till Viarp. Det stormade rejält men vi tog oss ner i alla fall. Smällde rejält även i ridhuset men ingen häst blev rädd.

Var dressyrträning idag och Lorett var duktig som vanligt. Hon kändes kanske lite trött till att börja med men kom igång fint. Spec i slutet kändes hon fin. Vi red bl a öppna på volt, trav och galopp på volt där vi skulle minska volten, förvänd galopp långs fyrkantspåret där vi skulle motställa hästarna så att det nästan blev som öppna, och på slutet red vi öppna halva långsidan och sedan vända in mot mitten på kortsidan och flytta skänkelvikning där. Lorett kändes jättefin där. Jag måste bara tänka på att då hon flyttar för höger skänkel, vare sig det är öppna eller skänkelvikning, så måste jag tänka på att hon inte skjuter ut vänster bog. Ja, det gäller nog alltid när jag rider i höger varv.  Får först motställa till vänster, sedan rakställa och sen försiktigt ställa till höger. Och även hålla vänster skänkel ganska långt fram. Och när jag travade av henne kändes traven superfin!

Gick sedan tillbaka till stallet i samma storm. Lorett verkade inte bry sig så mycket om att det blåste, förutom att hon hade lite bråttom hem.  :)

Blev lite stretching som hon verkade tycka var skönt. Lite mockning och morötter till Lorettan så var jag klar i stallet. Imorgon blir det nog vila för Lorett eller om vädret är fint blir det en skrittrunda. På söndag ska jag åka till Båstad och titta på Tobbe Larsson. Han håller en clinic där. Då är Tina snäll och tar hand om Lorett för det tar hela dagen.

Nu blir det soffan och lite tv en stund, och sen gonatt!
Idag hade den lokala tv-stationen varit på Julias skola och filmat. Det var visst ngt reportage om "school spirit" som är stort i USA. Det handlar väl om att man är stolt över sin skola och de prestationer som bl a skolans idrottslag gör. I alla fall så finns det en länk till filmklippet på tv-kanalens hemsida, och jag tycker jag kan se Julia springa förbi precis i början. Visst är det hon!

Här hade jag egentligen "bäddat in" filmen men det vill av ngn anledning inte funka, så här kommer en bild och länken istället.Här är reportaget från Jesup High School!

Det fanns ett filmklipp till, men här kunde jag inte se Julia, men kanske ngn annan hittar henne?
Klipp 2
Joggade/gick till stallet på förmiddagen. Mockade och tog sedan in Lorett innan jag joggade hem, då det blåste väldigt mycket ute, och storm var på väg enl SMHI. Tänkte att Lotta säkert skulle ta in hästarna tidigt i alla fall. Så  hon kom in vid halv tolv. Men sen när jag körde till jobb så sken solen och det blåste mycket men inte storm, så hon kunde gått kvar ute i alla fall.  Ja, ja nu fick MP sällskap i alla fall.

Körde tillbaka till stallet vid 20-tiden efter jobb för Lorett behövde ju röra på sig, spec när hon kom in så tidigt. Orkade dock inte rida, och Lorett var säkert också lite trött, så det blev cirka 30 minuters tömkörning.  Gjorde sedan fint i boxen till henne, och därefter fick hon sitt kvällshö. Nu blåser det betydligt mer än innan idag. Hoppas det lugnar sig till imorgon bitti.

Imorgon har jag lektion. Egentligen jobbar jag, men eftersom jag skulle varit ledig idag, men jobbat, så tar jag ut lite komp i morgon kväll och sticker från jobb vid halv sex. Dressyrträning är det på programmet. Nästa fredag ska vi ha bommar på lektionen, men då är ju jag på idrottsgalan. Ska höra med Tina om hon vill ta den lektionen. Bra för Lorett att träna lite markarbete.Tina och Lorett IDAG innan hoppträningen (och inte 20 mars som kameran tydligen tror)

Idag har jag varit ledig. Skönt. Var i stallet vid 14-tiden och mockade. Tog även in Lorett innan jag körde hem. Var och handlade. Köpte bl a vaniljhjärtan som jag och Pernilla satt och mumsade på när vi tittade på hoppträningen halv sju. Mysigt att fika på läktaren.

Hoppträningen såg superbra ut. Det blev ett par stopp, men det såg ut som om de kom lite på mellanläge då. Allt som allt såg det bra ut. Bra flyt och fina språng. Filmade lite grann.

Stretchade Lorett lite efteråt vilket hon verkade tycka var skönt.

Hjälpte sen Hanna när hon hoppade Torina med att höja och sänka. Torina såg väldigt fin ut och hoppade strålande. Hanna sa då att det nog fick bli Libertina som skulle säljas för Torina var mer lättriden, och inte så bråkig. Sedan körde jag hem och såg inte när Hanna hoppade Libertina, men fick nyss ett SMS av henne, där hon skrev att Libertina hoppat precis lika bra och på samma höjd, så nu skulle nog ingen säljas! :) Har också bokat en liten hoppträning för Julia dagen före KM.

Imorgon är jag egentligen ledig men ska gå på kurs via jobbet kl 13-17. Åker nog och mockar på förmiddagen och skrittar ut en runda efter kursen. Får bli lite lugnt för Lorett i alla fall.Nu har jag varit och ridit ett sent pass. Var t o m senare än Hanna idag, då hon precis var klar när jag skulle rida. Blev lite trimning i ridhuset då det var kallt ikväll. Började regna vid 14-tiden och stackars Lorett som gick utan täcke. Lotta hade dock tagit in dem då det började regna, men det var ju även kallt i stallet. Men jag skickade ett sms till Tina och bad henne lägga på Lorett ett fleece när hon kom till stallet eftersom jag inte skulle komma förrän halv nio.

Lorett var pigg och framåt, och som vanligt rolig att rida. Försökte mig på lite byte men attans vad svårt det är.

Julia efterlyste lite foto, men hade bara mobilen med i stallet, men här kommer lite tagna med den.


Nu är hovarna fina!


Nu blir Lorett borstad!


Puss till Julia


Nu är vi klara med nattpasset!


Nu vill Lorett ha sin morot!


Gott med morötter! Frukt och grönt ÄR godis.


Är vi klara nu? Lorett vill gå in och äta sitt kvällshö.


Nu sticker jag in i min box, säger Lorettan


Finally!!


Nu vill Lorett vara ifred med sitt hö.

Imorgon ska Tina ha henne på hoppträningen. Lorett hoppade ju både onsdag och fredag förra veckan, men hon orkar nog. De behöver ju inte köra på hur hårt som helst, och det tror jag inte de gör heller. Bara bra att Lorett får hoppa av sig lite. Förra veckan sa Hanna att de skulle vara på utebanan om vädret var ok, så vi hoppas det kalla och regniga väder vi har nu, drar bort.

Idag joggade/gick jag till stallet på förmiddagen. Mockade till Lorett och tog sen in henne en stund. Kollade hovarna som verkar ok. Svala och de ser riktigt fina ut nu. :)

Tömkörde henne igår kväll, och först när jag tog ut henne ur boxen, tyckte jag hon såg lite stapplig ut. :(
Men när jag tömkörde henne på utebanan, syntes inget. :) Det var dessutom en härlig kväll.

Eftersom jag jobbar em/kväll blev det ingen ridning på förmiddagen. Har tänkt rida lite i kväll när slutat jobb. Lämnade henne nu i hagen utan täcke. Cirka 10° och solen skymtar fram då och då. Ev skulle det bli regn i eftermiddag, men då tar säkert Lotta in dem.

Kollade i kalendern hur många helger det är kvar tills Julia kommer hem, och det är bara 8 kvar!! Sen kommer hon. :)

Idag har det gått i ett känns det som. Kanske känns lite extra eftersom jag är ganska trött. Jobbat natt och sov bara cirka tre timmar. I alla fall körde först hem en sväng i morse och körde sedan till Lorett vid halv elva. Mockade först och tog sedan in Lorett och gjorde iordning henne. Morgonen hade känts lite kylig, inte kall dock, men nu tittade solen fram och det blev riktigt varmt och skönt. Skrittade ut längs grusvägen, förbi Tords och svängde där till höger och red sedan hem förbi läskiga huset som inte var ett dugg läskigt idag. Däremot är vägen där riktigt dålig, dels pga regn men mest pga att de grävt där. Så det blev bara skritt hela rundan. Men jätteskönt och mysigt i alla fall.  Avslutade med lite trav och galopp på utebanan, och även idag kändes Lorett superfin! Tog sedan in henne, sköljde av hovar och ben och sedan fick hon stå cirka 40 minuter i boxen (med LITE hö) för att torka tills det var dags att åka till hovslagaren. Masterpiece var glad för sällskapet. Under tiden tittade jag lite när Lotta red för Henrik, men när jag kom in var det Henrik som red. Kul att se honom till häst. Han rider ju fantastiskt bra!

Körde till hovslagaren strax före ett och var där i tid till kvart över. Flöt på smidigt idag hos hovslagaren. Nu fick hon på sådana skor som han tycker hon ska ha, dvs lite större och lite utlagda. Får hoppas det blir bra.  Han tyckte 7 veckor är lagom emellan för skorna var ganska slitna, men det beror ju på att vi rider ganska mycket på grusvägar. I vintras när det var snö, kunde han använda samma skor två ggr. Så nästa gång blir omkr den 23 maj. (Så Julia, du kan nog inte följa med då, men kanske gången efter? :) Lika bra att hon är skodd ngn vecka innan du kommer hem, så hon inte är öm precis då).

Kom tillbaka till stallet vid 15-tiden. Hann släppa ut Lorett en kvart innan alla hästar skulle in vilket gav mig lagom med tid att fixa iordning transporten.  Tog sedan in Lorett och sedan var jag klar.

Ska dock åka tillbaka en sväng ikväll då jag vill kolla att allt är bra med hennes hovar och skoningen. Kanske jag tömkör henne lite för då ser jag bra hur hon rör sig.

Vi håller också alla tummar för att Masterpiece ser bra ut idag när Hanna ska kolla honom.


Nu ska vi iväg till hovslagaren. Tur hon är så snäll att lasta när man är själv.Och nu är hon hos hovslagaren. Lika snäll här! Inga sura miner här inte :)
Idag var det hopptävling i Viarp och jag åkte dit vid halvelva-tiden. Kom precis när Susanne och King skulle hoppa andra klassen, men tyvärr ville han ej hoppa mer. I första klassen hade de fått ett stopp. Erica och Veen red 0+4 i första klassen (1 meter) och sedan 0+0 i 1,10. Ingen placering men hon var nöjd. Jennifer var dubbelnolla och placerad i båda klasserna.

Vid 13-tiden var det en  halvtimmes paus och då gick jag upp till Lorett. Då höll de precis på att ta in hästarna för det regnade ganska mycket, så då hjälpte jag till med det. Tog av Lorett det blöta regntäcket (det bruna med foder) och satte på henne fleece. Gick sen ner till Viarp igen och hjälpte till tills tävlingen var slut.

Tillbaka till Viatorp och gick en runda med Lorett eftersom hon har vilodag idag. Ville dock att hon skulle röra lite på sig i alla fall, eftersom de kom in så tidigt idag. Gick cirka en halvtimme. Vi letade efter lite gräs att beta, men det har knappt börjat växa än. Annars hade solen tittat fram vid det här laget, och vädret var riktigt skönt. Velade fram och tillbaka om jag skulle låta Lorett vara utan täcke helt och hållet men beslöt i alla fall att sätta på henne det blå tunna regntäcket. Ifall det är lite kyligt eller regnigt i morgon bitti. Mockade och sen var jag klar i stallet.

Nu ska jag till jobb, och slutar 8 imorgon bitti. Kl 13:15 ska Lorett till hovslagaren. Exakt sju veckor sedan sist.
Jobbat natt till idag och körde direkt till stallet när jag körde hem. Mockade till Lorett och pratade lite med Åse och Tina. De berättade om hoppningen och att Lorett varit jätteduktig. De hade ju hoppat på diagonalen med hjälphinder före, och då gick Lorett lugnt. Sedan tog Lotta bort hjälphindret och höjde upp, och då ville Lorett gasa på lite, så Lotta ställde sig framför hindret ända tills Lorett nästan var framme, och sen gick det bra. Lotta tyckte också att Lorett varit duktig.

Dimmigt och fuktigt ute, men ändå 8-9° och jag hade hört att solen kanske skulle titta fram så innan jag körde hem, tog jag av Lorett täcket i hagen. Naturligtvis rullade hon sig direkt. Härligt tyckte hon. Och det var bra att jag gjorde det för sen kom solen fram och det blev så varmt och skönt!
 
Vilade ett tag hemma och körde sen till Viarp då jag anmält mig för att hjälpa till att bygga bana inför morgondagens  hopptävling. Men man ångrar sig nästan för vi var så få som skulle bygga, men som tur var kom ngr från US och hjäpte till efter deras möte. Men inte kul att några få får slita så när vi är en klubb med många medlemmar. Dessutom hade vi ju infört arbetsplikt. Vad hände med den? Många klubbar har ju också som policy att hemmaekipage som ska tävla förväntas komma och bygga banan. Nåja, banan blev klar och det ser fint ut inför morgondagen.

Åkte till Lorett som var inne vid detta laget. Tänkte bara skrittat ut en sväng då hon gått ganska hårt hela veckan, men skrittade bara en liten sväng då det var så lerigt. Red istället på ridbanan där Lotta även red och blev såklart inspirerad att trimma lite, trots att jag hade hoppsadeln. Men Lorett kändes väldigt pigg och framåt och dessutom superfin, så vi red på ganska bra. Avslutade med att ta av henne sadeln och sedan skrittade hon och jag av på grusvägen.

Och visst ja, skypade med Julia i stallet och Lorett tittade så intresserat och med öronen spetsade in i datorn när Julia kallade på henne. Så gulligt!

HejHej! Lorett har varit jätteduktig idag! Vi hade framme två hinder på diagonalerna samt plastbommarna som hjälphinder 1 galoppsprång framför. Lorett väntade jättebra på mig så det kändes jättebra! :) Tina

Idag jobbar jag och kan således inte vara med på min lektion. Så Tina rider Lorett istället. Det blir hoppning idag, och förhoppningsvis är Lorett lite lugnare eftersom hon hoppade så sent som i onsdags.

Var en snabbrunda i stallet på morgonen och mockade. Jag vet att Tina gärna gör det, men om jag hinner så gör jag det själv. Jag är fullt nöjd med att hon rider Lorett. Och ser till att allt är bra med henne inför natten.

Och eftersom jag jobbar så blir det ingen film idag, men en liten rapport från Tina blir det säkert ikväll.