Dagarna de går och går . . .

0kommentarer

Redan onsdag, och snart mitten av oktober. Känns inte riktigt så då hösten kom så snabbt och dessutom är det riktigt varmt ute fortfarande. Lite regn idag men ändå 16°. 
 
I söndags blev det först lunch på Tomatens Hus som hade öppet för sista gången denna säsong. Gott som vanligt. Åkte sedan iväg och städade bilen då den skulle in på service dagen därpå. Fick sedan bråttom då jag skulle iväg till jobb men hann svänga inom stallet först. Julia hade precis kommit tillbaka från en uteritt med Lorett och Emma som red Chessie som även hon ju är dräktig, exakt 14 dagar efter Lorett.
Tvä blivande mammor! :)
 

I måndags blev det en uteritt på kvällen. Var en helt underbar kväll. Red iväg vid 18 och hann precis tillbaka innan det blev helmörkt. Red ner mot läskiga huset, över vägen och trav uppför fältet och sedan skritt ner till dammen.  Massa fåglar där nere, bl a såg jag en stor trana. Lite läskigt tyckte Lorett när den flaxade iväg. Sedan blev det trav hela vägen hem. Igår tisdag tog jag dressyrsadeln och tänkte rida lite i paddocken, men oj så segt och tråkigt det kändes, så det blev ändrade planer direkt till en uteritt även denna dag. Red iväg samma runda som gårdagen. När jag kom över vägen stod ägaren till det huset där och plockade äpplen. Både jag och Lorett fick. Jättegoda. Red sedan runt fältet i trav, men vände sedan och galopperade tillbaka samma håll. Lorett kändes pigg och glad och lagom framåt. Sedan tyckte Lorett vi skulle ta närmsta vägen hem men det tyckte inte jag så det fick bli skritt förbi bostället ner till dammen och hem det hållet. Mysig tur som vanligt!
 
Onsdagens övning!
 
Idag var även en fin dag men regn framåt kvällen, så det fick bli ett pass i ridhuset framåt kvällskvisten. Var helt ensam i ridhuset så då passade jag på att ta fram två bommar och la med sju-åtta galoppsprångs mellanrum och hade det som en övning. Inget öka och minska galopp utan bara rulla på i lagom takt. Hade fått tipset från Arnold Assarssons blogg. MYCKET läsvärd blogg av en proffsryttare som verkar ha en riktig sund inställning till hästar och hästsporten. Lorett gjorde allt hur bra som helst. Blev alltså mest galoppträning idag. Allt som allt blev det cirka 40 minuter. 
 
 
Svettig trots kort och inte spec hårt pass. Får nog bli en klippning i alla fall.

Kommentera

Publiceras ej