Lorett tverkar tycka Raskular är snygg trots att han är skimmel. :) eller så tror hon bara han är snöig. Men båda sträcker sig så mycket de kan för att kunna hälsa och öronen är framåt!Försökte rida ut i snön idag, trots att det var -8°. Men solen sken och det blåste inte så mycket. Gick ganska bra till en början, men när vi kom förbi kröken så hade det blåst upp så mycket snö att stackars Lorett sjönk ner till bogarna och kunde nästan inte komma upp :(  Hon fick i alla fall kämpa sig tillbaka och sedan red vi i ridhuset istället. Hon kändes superfin idag igen!

Nu väntar jobb för mig.

Idag har jag och Lorett varit på körträning för andra gången. Och det gick så bra. Först tömkörde Sven henne och det var fantastiskt att se. Han tömkörde henne i galopp på en 8-volt och hon bytte galopp jättefint!!

Sen satte vi på vagnen. Först gick vi sidan om och  höll den som vi gjorde förra gången men sedan satte vi fast den och först gick jag på ena sidan och Annika på andra medan Sven gick bakom och höll i tömmarna, sen provade han att sätta sig och det gick bra. Och sen fick jag sitta och hålla i tömmarna! Lorett var jättesnäll, men det var svårare än det ser ut. Men vi ska fortsätta träna.

Lotta var imponerad av Lorett, både galoppombytena och själva körningen!

körträning 25 nov 2010

körträning 25 nov 2010foto0140 (MMS)

På väg till körträning och det snöar. Lorett har broddar och hon är världens sötaste!Ja till helgen är det Stockholm Horse Show. känns som igår när Julia och jag brukade åka dit. Men hon var liten då.

Men men man kan se det live på svt play, men tyvärr jobbar jag hela helgen. Ska försöka se lite i alla fall.

Fredag
SVT Play fredag 26 november 2010 kl 11.00-14.00: dressyrträning, Vinnarnas tävling och Master clinic med Edward Gal
SVT Play fredag 26 november 2010 kl 19.00-23.15: Stjärnstafett (stafetthoppning, fem par), internationell hoppning, kamelshow, Reining clinci med Anki van Grunsven och internationell hoppning.

Lördag
SVT Play lördag 27 november 2010 kl 09.50: Världscuptävling i dressyr ? Grand Prix
SVT Play lördag 27 november 2010 kl 15.30: Riddarspel, islandshästshow, ryttar-agility, shetlandskapplöppning
SVT Play lördag 27 november 2010 kl 15.30: Internationell hoppning, Reining clinic med Anki van Grunsven, världscuptävling i fyrspann, internationell hoppning

Söndag

SVT Play söndag 28 november 2010 kl 09.30: Internationell tidshoppning, Prins Carl Philips pris (hoppning)
SVT Play söndag 28 november 2010 kl 10.55: Stockholm Grand Prix (hoppning)
SVT Play söndag 28 november 2010 kl 14.30: Världscuptävling i dressyr ? kür
SVT Play söndag 28 november 2010 kl 17.30: Prins Carl Philips pris (final), internationell hoppning, världscuptävling fyrspann, stjärnornas hoppning

 

Träningen för Mette igår gick superbra. Lorett blev så fin i både trav och galopp. Hon fick en så stor och spänstig trav att jag nästan inte kunde sitta ner på henne. Vi var helt slut efteråt båda två och Lorett var t o m svettig i ansiktet och jag hade "fin" färg i ansiktet.

Visst inte riktigt vad jag skulle hitta på med henne idag. Det är snö och kallt och halt ute, så hon har förmodligen stått mest still i hagen, så ngt behövde vi hitta på idag. Slutade med att jag tog fram plastbommarna och hoppade klockan med henne. Hon var jätteduktig. Red kanske 40 minuter.Imorgon 11:30 blir det körträning igen! Ska bli så kul. Kanske jag t o m kan få åka lite ?

I helgen har Tina passat Lorett, och de hade ridit barbacka i fredags och ridit ut i lördags. I går söndag hade de ridit i ridhuset men Tina hade inte tyckt att Lorett var lika fin som hon brukar vara. Igår när vi kom hem från Strömsholm tittade jag till Lorett som hastigast och tyckte hon var lite gallig i frambenen. Idag red jag henne i alla fall i ridhuset, och hon kändes ganska ok. Fick rida med spö emellanåt, men tyckte nog hon kändes ganska ok. Imorgon ska jag rida för Mette och då kan hon ju se om ngt inte är som det ska.Bild från när vi skulle köra Lorett. Här förbereds hon för vagnen av Lotta.

Ja, så nu är man hemma igen efter Strömsholm. Mycket trevlig tur dit, och jättekul att ha sett stället. Mycket mysigare än Flyinge. Man skulle önska att man var 20 år igen, och kunde sökt en utbildning där. Fantastisk miljö bland fantastiska hästar. Tyvärr vann inte Helene Ridskolemästerskapet men vi är nöjda ändå. Anna har skrivit en redogörelse av helgen som kan läsas här http://skalleannapanna.blogspot.com/2010/11/stromsholm-en-helg-med-hastar-och.html?spref=fb&ref=nf

Här kommer i alla fall lite foto


Vi bodde i Thottska villan! Och vinter var det också.


Helene och hennes hopphäst Index som hon nollade med!


Anna och ngn fin häst!


Mycket snö!


Prisutdelning

foto0127 (MMS)

Helene och Mataking på Strömsholm.

Idag ska Tina hoppa Lorett på min lektion för jag jobbar kväll. Men jag och Lorettan har hittat på ngt annat kul idag på förmiddagen!

foto0104 (MMS)

Nu är vi hos hovslagaren. Och lorett står fint som vanligt. :)

Idag fyller mitt minsta brorsbarn 5 år och jag ska dit på kalas. Lorett får nog vila idag, mest pga att hon reds två klasser igår, och nog behöver vila idag. Ev går jag med en henne en sväng i kväll eller om hon verkar pigg så tömkör jag, så kan hon vila i morgon istället. Hon har fått mockat och hovar och ben är avspolade.

Lorett och Tina såg superfina ut tyckte jag, även om domaren tyckte annorlunda. men detta var bara förklassen. I lagklassen blir det annan domare, och förhoppningsvis är Lorett ännu lite finare. :)

Här är i alla fall filmen från framridningen och förklassen som gick i LB.
Lagklassen gick bättre, åtminstone resultatmässigt men jag tyckte Lorett såg lika fin ut hela tiden. Men, men fick cirka fem 7:or, en 5:a och resten sexor. Jag tyckte hon skulle fått en åtta på ökningen som var jättefin, och domaren hade kommenterat att det var fin takt, men satte alltså bara en sjua.  Hon fick även en sjua på skritten och kommentar om fin skritt och det var ju bra, för den brukar de ju klaga på. Fick dåligt på galoppen som var för lite energi i. Fick i alla fall drygt 61%, och det var nästbäst i laget. Albin och Anna hade drygt 68%. Men det var många fina dressyrponnyer i de andra lagen. Men tror att viarps  lag kom fyra (av sju lag). En mysig dag i alla fall som började med minusgrader men som sedan gick över till en fin och solig dag.  Och här är filmen