Ända sedan vi köpte Lorett har hon alltid levererat och det gjorde hon idag med!! Hon är dräktig på 17;e dygnet. :)
 
Åkte som sagt till Gränsbo vid 18-tiden, och väl där gick det fort då det endast var två före oss. Lorett gick snällt in med hjälp av lite morötter. När ultraljudsbilden dök upp på monitorn, frågade Julia: -Vad exakt ska vi titta efter? och då svarade veterinären och han på Gränsbo; - Det där! och pekade på en svart cirkel. Och det var fosterblåsan! Vi blev jätteglada och veterinären bara log och Gränsbo-mannen såg lite förvånad ut, då Lorett ju strulat lite med brunsten.
 
Nu ska vi komma tillbaka för nästa kontroll på dag 45, och om vi räknat rätt så är det söndagen den 28 juli. Lorett kommer att få ta det lugnt fram tills dess, då det är den mest kritiska perioden nu. Men som sagt dräktig är hon! Och jag kände det faktiskt på mig. Har tyckt att Lorett varit lite lite annorlunda. 
 
Julia var snabb med sin kamerna och fotade ultraljudsbilden! Lite oval form tror jag! (se inlägget ovan)
 
                                                               Härlig läsning!
 
                                    Härinne fanns det bra simmare! (foto från Markebäcks Gård)
 
 
 
.....gäller det! Ska åka vid 17:30.
 
Veckan som gått har varit ganska lugn för Lorett. Lite uteritter då vädret varit ok, och ridhuset när det regnat. Inte märkt något särskilt med henne, utan hon har varit som vanligt. Gått i nerbetad gräshage, så hennes egen börjar bli fin nu. :) Verkar kanske inte brunstig men ganska sällskaplig mot de andra (läs vissa) hästarna. 
 
LIte foton från veckan. 
 
 
 
 
 
 
 
Loretts och min runda i fredags. Blev skritt och trav på en lagom pigg häst. Kändes väldigt fin.
 
Igår lördag fick hon vila. Gillar att gå nära Chessie som förhoppningsvis även hon är dräktig. 
 
Första delen på det eventuella fölet är betald!
 
....Lorett är dräktig så är hon på cirka nionde dygnet.
 
DYGN 9 
När man ultraljudar kan man se den så kallade "fölblåsan". Det är fölets egna lilla hus. Det är den enda delen utav ägget som blir synligt vid dygn 9.  Det ser ut som en genomskinlig bubbla, ungefär lika stor som en femtioöring. På ultraljudsskärmen ser det ut som en svart bubbla. I det här stadiet är fölet mindre än en knappnålsspets.
 

 
Förhoppningsvis kan vi se en "svart bubbla" när vi ska kolla henne med ultraljud den 30:e!
Idag är det en vecka kvar tills vi ska dräktighetskolla Lorett! Ska bli så kul även om jag inte vågar tro för mycket. Ska ändå iväg till Gränsbo idag då jag följer med Hanna som ska kolla Torina som blev inseminerad i fredags. Om alla tre, dvs Lorett, Chessie och Torina tagit sig på denna brunst, så är det en vecka som skiljer dem åt. Blir  jättebra nästa år att de förhoppningsvis föds ungefär samtidigt.
 
Elin som äger Canterbury hade lagt upp lite nya foto på C. Bl a detta! Hur fin är han inte??
 
I sin stamtavla har C bl a en hingst som heter Beach Boy, Tysk men stod i Sverige på 90-talet. Sägs vara lite vass men lämnat många bra avkommor. Bl a Nick Skeltons OS-häst Arko III. Hittade en filmsnutt på youtube med honom. RIktigt fin. Tror vi kommer att få ett riktigt fint föl då även Lorett har en del fina ponnyer bakom sig, bl a gick både hennes far och morfar medelsvår dressyr. Hur storleken blir är då mera osäkert. Men det blir nog bra. Tycker ponnystorlek är rätt lagom! :)
 
 
 
Lorett har ju redan fått två föl, och det första fölet hon fick var med en new forest-hingst som heter Kantjes Armando efter den riktigt kända Kantjes Ronaldo. 
 
Det fölet är nu tio år, och ser ut så här. 
Bor i Holland och ägs av en ung tjej som heter Cinnamon. Hoppar lika fint som sin mamma! :)
Blev en härlig kvällsrunda på en lagom pigg Lorett! Så glad för min fina häst!
Bästa utsikten! och efter ett litet men svettigt dressyrpass var det skönt med en dusch och sen rulla sig i hagen!
Har släppt henne i en nerbetad stor gräshage. Dock verkar hon tyvärr lite brunstig med pip åt både höger och vänster. Kanske kan de vara lite brunstiga även om de är dräktiga?? Hoppas det!!!
Finbesök i Härslöv!
Blir det någon bebis därinne månntro?
 
Igår fredag fick Lorett ta det lugnt. Hon var fortfarande brunstig men mycket mindre, vilket vi tolkar som att ägget nu släppt! Lät henne gå utan täcke ett par timmar då det var blåsigt. Hade haft regntäcket på natten och förmiddagen då det regnade men var tyvärr "kliig". Antar att det finns mygg inne i stallet på natten, så hon måste nog ha det på sig även då.
 
 
Idag lördag tänkte jag rida ut en sväng då hon verkar lite uttråkad av att bara gå i sin lilla hage. Dock har hon äntligen "hittat" längst ner i den, och upptäckt att där faktiskt finns ganska mycket gräs! Red i alla fall ut och ner mot dammen och märkte att hon var ganska pigg. Blev ganska mycket trav dit. Skrittade sedan över vägen och upp runt fältet. Lite trav även där. Här ville hon helst galoppera men jag var envis. Trav fick det bli. Red sedan ner till dammen igen och sedan travade vi hela vägen tillbaka till stallet. Mysig tur på pigg häst. Släppte ut henne när vi kom tillbaka och passade på att mocka i hennes hage, och tog då ovanstående foto. När jag sen skulle köra för att åka till jobb, började det regna och då tog jag in henne då klockan ändå var ganska mycket. Vill helst inte att eksemtäcket ska bli blött. Och tur jag gjorde det för strax därpå vräkte regnet ner och det började åska och blixtra.
 
Gränsbo idag igen! Var där först på morgonen för ny insemination eftersom tisdagens koll visade att ägget fortfarande inte släppt. Tina var snäll och följde med eftersom Julia lovat att komma på Stellas skolavslutning. Insemineringen gick snabbt och lätt och Lorett var åter igen hur duktig som helst. Fick gå i gräshagen då vi kom hem och nu är hon extremt brunstig. Tillbaka på kvällen för koll om ägget släppt vilket vi nog alla trodde det gjort men inte!! Men om jag fattar det hela rätt så är det på G! Hon fick dessutom en spruta idag igen men denna gång någon annan som sätts i blodet och den skulle skynda på ägget. De tyckte alltså inte att vi skulle inseminera en tredje gång utan nu ska det kollas om 17 dagar och då är det en fosterblåsa man tittar efter. Hur nervöst är det inte att behöva vänta på det???
  
Började dagen med att åka till Gränsbo och inseminerade Lorett med Canterbury. Skicket gick igår från Markebäck och Gränsbo fick det kvart över åtta i morse. Gick snabbt att inseminera och Lorett var så duktig! Brunstig idag! :) Ska tillbaka ikväll och se om ägget släppt, vilket vi hoppas på. Annars blir det nog ny insemination på torsdag. Väl hemma fick Lorett gå i stora gräshagen. Canterburys ägare har förresten en Facebooksida där hon skriver om honom. Lägger även ut foton på hans föl. Finns här
Därefter blev det fika i stallet med Pernilla och Carl! :)
 
 
 
Varit ännu en härlig svensk sommardag idag. Perfekt väder tycker jag! Lite blåsigt så Lorett fick gå ett par timmar utan täcke vilket gillas. Då passade jag på att mocka till Hannas häsar vilka vi har hand om denna veckan. I morgon ska Torina få sin hormonspruta så förhoppningsvis är hon redo för insemination lagom tills Hanna är hemma igen. Kan undra vad det är med våra hästar som behöver hjällp på traven??
 
På kvällen red Julia och Lorett tillsammans med Emma och Fiffi ner till Viarps paddock där det står hinder framme. Blev en liten kul och lätt hoppträning för Lorett. Hon var lagom taggad och hoppade allt fint i härligt solsken trots att klockan nästan var 21:30! Förmodligen sista hoppningen på ett tag eftersom det är insemination i morgon bitti och förhoppningsvis tar det sig på första försöket. :)
 
 
 
  
 
 
 
 
Nytt besök på Gränsbo idag. Fortfarande stora ägg och något lite mer öppen men alldeles för lite. Så nu fick hon en hormonspruta som ska sätta igång henne. Risken är att det går för fort och då missar vi men vi chansar!! Insemination på tisdag morgon och sen koll på kvällen! Lorett var mycket intresserad av fölet vi såg på Gränsbo.Även idag fick Lorett en uteritt men idag med Julia och tillsammans med Tina och MP. Hade visst gått ganska fort i galoppen. . . . .
Idag körde jag med Lorett till Saxtorpsskogen och till sällskap hade vi Åse och Fiffi. FIck en helt underbar ridtur med mycket skritt, trav och galopp. Varierat underlag och miljöer. Vädret var också helt perfekt. Missade tyvärr att fota lite men hade Runkeepern på så vi vet att det blev en runda på 11 km. Hästarna var helt mysiga och tyckte nog det var kul att komma till ett nytt ställe. Lorett har ju varit där en gång förut men det var ju i höstas. De blev bara jätterädda en gång och det var när Anne Haglund kom körande med travhäst och sulky. Det var otäckt! Står att det tog  1 timme och 45 minuter, men de 15 första minuterna var när vi sadlade och gjorde iordning oss.
 
Igår var det ny koll av Lorett på Gränsbo. Men fortfarande är hon inte redo för insemination. Hon har ett ägg men är stängd, dvs inte brunstig. Mycket märkligt. Har nu gått fem veckor sedan förra brunsten. De på Gränsbo sa att hon var "lurig". Dock går själva undersökningen mycket bättre nu när Julia och jag har koll på läget. Jag står framme med massa morötter och Julia står bak. Denna gång tyckte Lorett också att det var roligare att åka dit för hon hade sällskap av Torina, som för övrigt inte heller hon var brunstig. Ny koll av Lorett på söndag. 
Mysigt med hästkompis och hö i transporten! :)
 
Läser på Facebook att hittills är alla de inseminerade stona med Canterbury konstaterade dräktiga, så Canterbury sköter sig i alla fall!
 
Hittade film från bruksprovet 2011 där han blev godkänd för svensk avel. Dock visades han bara för hand då eftersom han redan var godkänd i Tyskland och godkändes för egna prestationer. På slutet av filmen hörs hans bedömning, ungefär vid 7 minuter. Han vann 70-dagarsprovet totalt i Tyskland, och hoppningen, och i dressyren var han tvåa! Har avkommeindex i Tyskland på 128 i hoppning och 129 i dressyr!! 
 
Lite välförtjänt gräs efter dressyrpass för Lotta nere i Viarp.
Efter en trevlig dag med Julias studentfirande avslutade jag dagen med ett sent kvällspass på Lorett. Skippade sadeln idag och som vanligt när jag rider barbacka är hon hur fin som helst. Undrar om det beror på att man sitter mer rakt över hästen utan sadel eller på att Loretts sadlar kanske inte passar henne riktigt?
 

 


Fick gå en timme på gräset och gick hela tiden med fiffi! :-)

Dock inga tecken på brunst idag!! Hoppas inte det nu är försent! :-(

Ny koll på Gränsbo i morgon.
Idag den 3 juni blev det åter igen en mysig uteritt för mig och Lorettan. Red en lång runda bort till andra sidan vallåkravägen, där vi alltid red förr när vi stod uppstallade hos Karin. När vi svängde in på en grusväg i närheten av Karin gnäggade Lorett högt och ljudligt! Red sedan en runda runt där. Blev bara skritt och trav. Gick med henne hela vägen ner till vallåkravägen och likadant på hemvägen så fick jag också lite motion. Gick även in en sväng till Karin och sa hej. Bellman gnäggade glatt på Lorett men hon ville mest äta gräs där. Stod väl där en 20 min och snackade betäckningar! :) Dock inte så bra för Lorett då det var mycket insekter där, och tillbaka i stallet kliade hon sig.
 
 
 
Den 3 juni 2011 var dagen Julia kom hem från USA efter sitt high school-år! Läs inlägget Dagen 0 är här
 
Den 3 juni 2012 vann Julia och Lorett storhästtävlingen i hoppning 1 meter i Eslöv med drygt 50 startande! Läs inlägget Vinst här!