men Lorett ser ut att trivas ändå!


Idag var jag och Julia i stallet på förmiddagen. Första dagen på en vecka för Julia i stallet. Blev en liten skrittrunda för Lorett och Julia på grusvägen.
Lorett spanar in Viarps två små shettisar!
 
Anna S sms:a mig och frågade om jag ville ha hennes dressyrlektion på kvällen men fick först tacka nej till det då jag skulle jobba till kl 21. Dock hade vi lugnt på jobb så jag kunde kompa ut lite tidigare och hann rida. Så det blev x2 för Lorett. Var fin i skritten och galoppen på lektionen, lite svårare i traven idag igen. Kanske jag som behöver rida lite barbacka igen? :) Vi red i alla fall mycket öppna och sluta och det är ju inte Loretts favoritövningar precis, men när vi gjorde det i galopp gick det mycket bättre.
Hann inte med att göra något med Lorett idag då jag började jobba halv ett. Fick i alla fall mockat såklart, och sedan fick hon gå lös lite i ridhuset medan jag passade på att kratta kanterna. Är ju snart ny månad och nya stallsysslor och jag tycker man bör lämna det man haft i ok skick. Hon gick i alla fall runt och strosade lite, speglade sig och rullade lite. Inga tendenser till något bus alls idag. Fick sen gå ut i hagen igen. Satte faktiskt på broddar idag då det var väldigt halt. Tills i morgon har säkert all is smält och helst hade jag velat ta bort dem ikväll igen men går inte då jag jobbar till 22:30.
Även idag blev det lite dressyr i ridhuset med Pernilla. Lorett var fin men jag hade lite svårt att sitta ner i traven men hon var fin i skritt  och galopp. Kunde t o m göra små små volter i galopp, Red även lite öppna och skänkelvikningar i galopp och gjorde lite byten. Som vanligt lätt till höger och lite svårare till vänster. Fin även i traven när jag red lätt.
 
Igår lördag hade jag och Pernilla bestämt att rida för Lotta. Julia kom en sväng och tittade, då hon hade första feberfria dagen, dock var hon väldigt hostig. Lorett som känts så fin sista tiden var idag stark och lite spänd. Vet inte alls varför. Pernilla däremot fick till Cez riktigt fint och var helnöjd!
 
Idag red jag och Pernilla tillsammans igen, dock själva. Och kanske gjorde träningen från igår susen för idag var Lorett återigen sitt vanliga fina! Red cirka 40 min, lite blandat lösgörande, och ganska mycket galopp. Bl a förvänd galopp och även lite byten. Pigg och framåt samtidigt som hon lyssnade fint på vad jag ville. Mjuk i munnen. Avslutade med fika i stallet med Pernilla och Anna S. Mysigt.  Körde sen hem i snöstormen. Dock ska det bli plusgrader så det smälter nog bort tills i morgon.
 
Varma blev vi idag igen!
 
Skönt att rulla sig när det är nymockat och efter träning!


Va? ska du köra och lämna mig här ute utan någon mat? morötterna? det var ju hela tre minuter sedan de var slut!
Busig?? Jag??
Tömkörning blev det idag och fin som vanligt var Lorett, men oj så mycket bus! Började i vänster varv och när hon travat lite hördes ett litet ljud från taket som tydligen var "jättefarligt" och sen var uppvisningen igång med skengalopp och bakutsparkar. Som tur var kunde jag hålla kvar henne. Höll på en bra stund innan jag fick stopp på henne. Ganska kul att se att hon brallar ibland men var rädd att hon skulle skada sig. Hade jättefin trav efteråt! Bytte sen varv och nu var hon som vanligt. Dock fick jag fram fin trav även i detta varv, fast ltie mer avspänd. Igår vilade hon så det kanske var därför hon var extrapigg. Härligt väder idag så jag skyndade mig och släppte ut henne i hagen igen. Nu väntar jobb för mig! :)
Egentligen skulle Julia hoppat Lorett idag men då hon fått feber och är sjuk blev det jag som fick hoppa Lorett. Dock hoppade vi inte för Hanna då hon inte hade hoppträning denna veckan, utan vi hade bestämt att hoppa själva med Emma och Tina. Blev mer ett markarbetespass med lite hoppning. Övningen tog vi från Lotta Björes och Sylve Söderstrands träningsbok som jag har, men då jag letade på Jump Clubs hemsida hittade jag direkt den övningen där. Här finns den med all text om hur den ska ridas, men så här såg den ut.
 
Det var blandade övningar med dressyrinslag. Red drygt en timme. Ångade om hästarna när vi var klara, och de hade is i känselhåren runt mulen!  Roligt var det och Åse var en duktig "Lotta Björe". Dock gjorde vi en ändring på övning A. Det skulle vara travbommar men vi fick inte ihop avstånden. Blev trångt att rida på och eftersom det var så långt emellan tog hästarna det för studs och ville galoppera. Ändrade då detta till fyra vanliga travbommar med cirka 1,10 mellan alla fyra bommar. Och i övning B hade vi bara  två galoppbommar enl skissen och lade de andra två mittemot. Lorett var som vanligt superduktg och pigg och framåt. 
 
 
Idag red Julia sent på eftermiddagen. Då hade jag redan varit där och mockat och hjälpt Lotta att ta in hästarna. Körde sen till jobb. Julia skickade ovanståendefoto till mig så jag fick se vad de skulle göra. Fick sen sms att det hade gått bra.
 Vilken fin häst vi har! Wow!
Först kändes hon sådär i högergaloppen, men när vi ridit fram kändes hon jättefin. Vi var också fyra i ridhuset först men sen var det bara jag och Tina. Kändes som om Lorett slappnade av lite när de andra gick. Hon var pigg och spänstig. Red skänkelvikning, öppna, förvänd galopp och hon var superfin hela tiden. Därefter red jag LA1 och även det gick jättebra. Avslutade med att göra byten på medellinjen där jag gjorde byte, 10-meters volt ut mot spåret och tillbaka på medellinjen nytt byte och ny 10-metersvolt åt andra hållet osv. Hon kändes som en miljon!
Idag åkte jag och mockade till Lorett direkt efter jobb. Gav henne också som vanligt vatten i hagen. Går ju inte att ha hela tiden nu eftersom det fryser. Åkte sen hem och åt frukost. Körde en sväng och handlade och sen tillbaka till stallet för att möta Julia. Missade Stella som hade varit med Julia i stallet och fått skritta lite med Lorett. Julia hade sen skyndat sig att släppa ut Lorett igen eftersom det var fint och soligt idag. Dock kallt! Många minusgrader. Julia och jag åkte hem till mig och såg den direktsända världscupen med fyra svenskar. Dock bara Jens F som gick vidare till omhoppning och slutade på en sjätteplats.
 
Åkte till Lorett vid 18-tiden. Anna C och Saga var där så jag och Lorett fick sällskap i ridhuset. Det tyckte Lorett var roligt som jobbade på jättefint med tömkörning. Rikttigt fin kändes hon. Jag hade mycket kläder på mig och var mycket varm, förutom fingrarna vilket gjorde det lite svårt att hålla tömmarna. Men som sagt så var Lorett jättefin och jobbade på bra.
Klar för idag! :)
Åkte till stallet med Julia på eftermiddagen i fredags. Julia red cirka 40 min i ridhuset, ett lugnt och lagom pass. Sen fick jag skynda till  jobb.
 
Lördagen var jag ledig några timmar mitt på dagen. Träffade Julia i stallet och eftersom vi var ensamma där tog jag fram lite bommar. Hade sett en övning på en blogg som jag tyckte Julia och Lorett kunde prova. Nu blev det så att lite folk dök upp i ridhuset innan jag byggt klart och kortade då ner övningen till hälften så att vi inte ockuperade hela ridhuset. Kan ta hela övningen en annan gång. Det var i alla fall en travserie med fyra bommar och en liten studs med tre plastcaveltti och ett litet hinder där man skulle hoppa det genom en 10-metersvolt.  Filmade några sekunder, men sen tog batteriet slut. Julia hade med sin kamera och vi tog några fina foto utanför ridhuset, då det var strålande sol. Dock väldigt kallt, cirka -7°.
ovning_tisd
Här är övningen, och här är bloggen där jag hittade den.
 
Däretfter hann vi köra en sväng till Åstorp som hade årets första nationella tävlingar upp till 1,40. Vi ville se Fetcher som skulle vara med, då han är en av hingstarna vi tittat på. (se under avel). Dock hann vi inte se honom hoppa,men vi såg honom på framridningen. Cool hingst som såg superfin ut. Stor och maffig.  Såg sen att han vann 1,40-klassen! Fick sen skynda till jobb. 
Konstig häst vi har! Först vill hon inte ha Fiffi till hagkompis men nu står hon och gnäggar så fint till henne när det är försent!
I onsdags var Julia och Lorett med på hoppträningen. Första hoppningen för Lorett sedan Lotta Björe-träningen och den var ju 12 dec. Hon har fått ta det lite lugnt en period, med hoppningen i alla fall. Var pigg och glad på hoppträningen och hoppade fint på alla linjer. Var lite blandat med studs och olika linjer. Ingen film då jag tyckte det var för kallt att filma. Tog ett foto efteråt.

Idag torsdag red Julia lite barbacka i ridhuset, cirka 30 min blev det nog.
Tog en tömkörningslektion för Lotta idag och det gick jättebra. Fast svårt är det. Lotta började lite och Lorett blir ju lite spänd då men på ett bra sätt. Kom fint under sig. Hon jobbade på bra, och både jag och hon blev väldigt varma trots många minusgrader! Blev en timmes jobb med fram- och avskrittning.
 
Brukar alltid skicka in till olika tävlingar eller utlottningar som jag hittar på nätet, men brukar inte vinna., MEN nu har jag gjort det. Den snygga tröjan vann jag!
 
Hade inte så mycket tid att rida idag men blev 30 min intensivt dressyrpass. Lorett kändes väldigt fin och pigg! Kul!

Idag provade vi även att släppa in Misty till Lorett, eftersom Misty ska vara på viatorp någon månad, men det tyckte inte Lorett var någon bra idé. Skulle jaga bort Misty och stackars Misty som är oskodd hade jättesvårt att röra sig ute i den knöggliga hagen. Hon ville knappt gå överhuvudtaget. Så vi fick ta ut Misty igen. Nu får Lorett gå ensam hela tiden eller tills det blir med en häst som jag vet säkert att det funkar med. Hon har ju sina kompisar Cez och Rolle bredvid sig i alla fall, så helt ensam är hon ju inte.
 
Såg idag att hästen på vägen till mitt jobb, ÄNTLIGEN efter ett år, nu fått en hagkompis! :)
Julia red i ridhuset. Var helt tomt när vi gick ut så jag la ut fyra travbommar snett igenom och en bom i de två hörnen längst ned. Sedan dök det upp massor med folk och hästar i ridhuset men Julia lyckades rida sin övning i alla fall. Travade bommarna snett igenom i båda varv och som vanligt var Lorett duktig och fin. Skrittade även över dem i kort skritt vilket även det gick bra. Lorett har koll på sina hovar. Sedan red Julia i galopp över bommarna i hörnen. Red omväxlingsvis stor volt då hon tog båda bommarna, och sedan liten volt över en bom. Lorett duktig hela tiden tyckte jag,men Julia tyckte hon blev lite springig i höger varv, men var nöjd mot slutet.
Lorett fick ett litet hoppass med Julia framåt kvällskvisten vilket hon tyckte var roligt. Nu sitter jag hemma och försöker kurera min onda hals med the och honung. Kollar in hingstar under tiden.
 
Har kommit fram till dessa hingstar i nuläget;
 
Hos Westlife finns
 1. Balougraph e. Balou du Rouet ee.Baloubet du Rouet ue. Pilot  Vet inte riktigt hur han rör sig men har bra mkh-index på blup.
 2. Casilius e.Casall Det finns ännu inget BLUP-index på honom
  E8d31518377fd031f45c5555785cae28
 3. Diamant de Revel e.Diamant de Semilly ue. Quidam de Revel . Finns inte heller något Blup-index på honom än.
  9794df2cf50f595af093f3dcaa2578c7
 1. Sir Oldenburg e Sion ue Contender. Inget index här heller men sägs ge stora avkommor. Har själv placeringar i svår dressyr, medan Sion och Contender har det i hoppning. (min favorit tror jag!)
  Medium
 2. Cartier e Contender ue Capitol I. Denna och Sir Oldenburg rek av Eklunda som passande till Lorett. Har 0,7 i mkh-index. Denna är jag dock ganska säker på att det INTE blir. Dock har de många hingstar att välja på på Eklunda så gå gärna in och läs om dem och kom med synpunkter.
Askö stuteri har dessa;
 1. Carte d´Or e.Cor de la Bryère har tre godkända söner varav en i dressyr men är själv hopphäst.  Har mkh-index på 2,5. Ännu en av mina favoriter.
  3569cd28e3aa0913250e141acf45a012
 2. Bravour e.Cornet Obolensky. Hoppar bra och har även bra gångarter. Rek av Askö som passande till Lorett. De skrev "han lämnar väldigt långbenta avkommor". Låter som en perfekt kandidat förutom det faktum att fölet till 50% kan bli  en skimmel.
  Medium
 3. Fighting Alpha. Verkar vara en härlig hingst som gick med i tyska laget OS 2000. Inget Blup-index då han kom till Sverige först 2009.
Ja dessa är det i nuläget. Några som jag tittade på innan, bl a Feliciano försvann då de hade för dåligt mkh-index. Jag och Julia ska åka ner till Flyinge under bruksprovet vecka 9. Kanske hittar vi någon ny hingst eller så bestämmer vi oss för någon av dessa. Ska bli kul! I slutet på april sätter vi igång. :)
 
Höll på att glömma Fetcher e Feliciano ue Cortez. Har ju Cortez-blod vilket jag gillar. Har även mkh--index på 1.5. Hans blup finns här. Tävlar själv svår hoppnning.

 

Hmm.... det här kommer inte att bli lätt! :)

kallt idag och mulet på förmiddagen så jag red i ridhuset med Pernilla och cez. blev ett ganska kort pass för Lorett ifall Julia till komma och rida lite senare. igår red jag barbacka i ridhuset cirka 30 min. både igår och idag kändes Lorett superfin. Hon fick gå ut i hagen efteråt och nu blev det soligt och fint!


stod längst ned i hagen och vilade när jag körde :-)


åter igen hos hovslagaren ;(
Ja,när jag och Julia kom till stallet nu i eftermiddag och Julia skulle rida, upptäckte vi att höger baksko var av till hälften och sned. Som tur var var hovslagaren hemma och hade tid, så vi lastade Lorett på studs och körde dit. Han fick ta av skon och banka till den och sedan sätta på den igen. Lorett verkar inte, peppar peppar, ha fått ont av det. Gick ok efteråt. Körde tillbaka till stallet men då hann inte Julia rida. Så då kommer jag att rida barbacka ikväll istället och det kallar jag världens bästa fredagsmys! :)
Idag blev det klockan. Lorett var fin och duktig, speciellt när jag red ordentligt. Tränade också på byten över plastbommen på medellinjen vilket hon gjorde klockrent varje gång. nu väntar jobb för mig.
Dagens övning blev travbommar i hörnet och avslutade sedan med LA1-programmet på en superfin häst! Är förkyld, hängig och har ont i halsen men när man sitter på hästryggen är det som bortblåst! :) Många morötter blev det till Lorett!
 
Idag var det åter igen dags för hovslagaren. Tycker vi är där hela tiden men exakt nio veckor sedan sist. Verkar funka bra att ha så många veckor emellan för Loretts hovar. Idag blev det snösulor och broddhål. Bring on the snow! Dock tycker hon inte det är så kul när vi är där. Men hon sköter sig alltid och är så snäll trots att både barn och hund springer runt där.
 
Uttråkad Lorett!
 
När vi kom hem fick hon gå ut i hagen och nu ikväll gick jag bara en sväng med henne i ridhuset, mest för att kolla så hon inte var öm, men peppar peppar såg hon ok ut. Blev alltså vilodag idag.
 
Kollade runt lite på nätet och hittade Julias och Loretts tävlingsresultat från 2007. Det var ju året hon även var skadad så det finns inte så många tävlingar från det året. Och från 2010 ligger alla resultat nu i TDB.
 
Ryttarresultat 2007
Datum Dis Sts   Klass Klubb Plac   Häst Poäng Chpng
06-02 H R 2/ Lätt B Munkaljungby... 6   Tiggelberg Loret 1 0
06-02 H R 3/ Lätt B Munkaljungby... 13   Tiggelberg Loret 0 0
 
Ryttarresultat 2008
Datum Dis Sts   Klass Klubb Plac   Häst Poäng Chpng
12-13 H R 6/ Lätt A Torns... 12   Tiggelberg Loret 0 0
12-13 H R 5/ Lätt B Torns... 14   Tiggelberg Loret 0 0
11-08 H R 5/ Lätt A Dagstorpsortens... 19   Tiggelberg Loret 3 0
11-08 H R 4/ Lätt B Dagstorpsortens... 18   Tiggelberg Loret 0 0
10-25 H R 1/ Lätt A Perstorps... 12   Tiggelberg Loret 0 0
10-25 H R 2/ Lätt B Perstorps... 17   Tiggelberg Loret 0 0
10-18 H R 3/ Lätt B Kullabygdens... 17   Tiggelberg Loret 0 0
10-04 H R 2/ Lätt A Trolleholms... 38   Tiggelberg Loret 0 0
10-04 H R 3/ Lätt B Trolleholms... 17   Tiggelberg Loret 0 0
08-16 H R 2/ Lätt A Åsbo... 24   Tiggelberg Loret 0 0
08-16 H R 3/ Lätt B Åsbo... 18   Tiggelberg Loret 0 0
06-27 H R 2/ Lätt B Tingsryds... 8   Tiggelberg Loret 1 0
06-27 H R 5/ Lätt B Tingsryds... 26   Tiggelberg Loret 1 0
06-27 H R 4/ Lätt B Tingsryds... 42   Tiggelberg Loret 0 0
05-31 H R 1/ Lätt A Munkaljungby... 11   Tiggelberg Loret 0 0
05-31 H R 2/ Lätt B Munkaljungby... 15   Tiggelberg Loret 0 0
04-13 H R 1/ Lätt A Eslövs... 26   Tiggelberg Loret 0 0
04-13 H R 2/ Lätt B Eslövs... 16   Tiggelberg Loret 0 0
03-29 H R 4/ Lätt B Malmö... 15   Tiggelberg Loret 0 0
 
Ryttarresultat 2009 Året de debuterade MsvB, dvs 1,20-höjd!
Datum Dis Sts   Klass Klubb Plac   Häst Poäng Chpng
12-12 H R 5/ 1.00 m (Lätt B) Torns... 4   Tiggelberg Loret 3 0
08-28 H N 2/ 1.10 m (Lätt A) Dagstorpsortens... 57   Tiggelberg Loret 0 0
08-08 H R 2/ 1.00 m (Lätt B) Åstorpsortens... 3   Tiggelberg Loret 4 0
07-04 H R 6/ 1.10 m (Lätt A) Kågeröds... 5   Tiggelberg Loret 0 0
06-26 H R 3/ 1.10 m (Lätt A) Tingsryds... 28   Tiggelberg Loret 0 0
06-26 H R 2/ 1.00 m (Lätt B) Tingsryds... 33   Tiggelberg Loret 0 0
06-26 H R 5/ 1.00 m (Lätt B) Tingsryds... 35   Tiggelberg Loret 0 0
06-26 H R 4/ 1.00 m (Lätt B) Tingsryds... 113   Tiggelberg Loret 0 0
05-29 H N 5/ 1.10 m (Lätt A) Åstorpsortens... 15   Tiggelberg Loret 0 0
05-29 H N 4/ 1.20 m (Msv B) Åstorpsortens... 18   Tiggelberg Loret 0 0
05-23 H R 1/ 1.10 m (Lätt A) Perstorps... 2   Tiggelberg Loret 7 0
05-21 H R 1/ 1.10 m (Lätt A) Malmö... 20   Tiggelberg Loret 0 0
04-25 H R 2/ 1.10 m (Lätt A) Trolleholms... 16   Tiggelberg Loret 0 0
04-25 H R 1/ 1.20 m (Msv B) Trolleholms... 9   Tiggelberg Loret 0 0
04-11 H R 1/ 1.10 m (Lätt A) Malmö... 3   Tiggelberg Loret 6 0
04-04 H R 2/ 1.10 m (Lätt A) Åstorpsortens... 15   Tiggelberg Loret 0 0
04-04 H R 3/ 1.00 m (Lätt B) Åstorpsortens... 8   Tiggelberg Loret 0 0
03-21 H R 1/ 1.10 m (Lätt A) Trolleholms... 22   Tiggelberg Loret 0 0
03-21 H R 2/ 1.00 m (Lätt B) Trolleholms... 7   Tiggelberg Loret 1 0
02-28 H R 5/ 1.10 m (Lätt A) Lillhagens... 24   Tiggelberg Loret 0 0
02-28 H R 6/ 1.00 m (Lätt B) Lillhagens... 39   Tiggelberg Loret 0 0
02-07 H R 2/ 1.10 m (Lätt A) Flyinge... 30   Tiggelberg Loret 0 0
02-07 H R 3/ 1.00 m (Lätt B) Flyinge... 20   Tiggelberg Loret 0 0
01-03 H R 5/ 1.10 m (Lätt A) Helsingborgs... 49   Tiggelberg Loret 0 0

Resultaten från 2010 och framåt kan alltså ses i TDB. Dock var ju Julia i USA sep 2010-juni 2011 så det blev inte så mycket tävlande de åren. Tyvärr saknas en del resultat i ovanstående tabeller, för det redovisades då bara regionala tävlingar och uppåt, så de fåtal dressyrtävlingar de gjort dessa år, syns inte här då det var lokala tävlingar. Inte heller syns de lokala hopptävlingar de gjorde i början. Men ändå kul att ha det mesta samlat och jag tror länkarna funkar så man kan titta på varje enskild tävlings resultat.
 
Tyvärr får jag inte länkarna att funka. Men om man klickar på en länk så kommer sidan kan inte hittas. Om man då i adressfönstret tar bort första delen av adressen och sen trycker på enter så ska det bli rätt. Ta bort http://tiggelberglorett.blogg.se/static/tiny_mce/ . Detta är något som blogg.se själv lägger till!
 
Både Lorett och MP ser trötta ut efter dagens pass i ridhuset!
 
I fredags red jag Lorett och hon var superfin. Hade bestämt att vara med på Pay and Ride i viarp och rida LA1.Dock blev hon spänd inne på banan, men var som sagt superfin innan dess. Efteråt åkte jag, Julia, tina, och Åse till HFRK och tittade på hoppning. Kul! Det var trettonspelen och Lorett och Julia har ju varit med flera år tidigare, dock inte i år då Julia inte har någon tävlingslicens än. Dock har de nuförtiden även med storhästar och det är ju kul att de mixar.
 
Igår lördag red jag och Åse ut en lång runda i det härliga vädret! Kändes nästan som vår. Red ner mot Ottarp men svängde höger en bit innan och red grusvägen ner till härslövsvägen. Kunde trava hela den biten då det var mjukt efter allt regn. Sedan red vi uppför backen mot Härslöv där Lorett drog på i ökad trav! Kände kanske på sig att jag hade brått till jobb :-). Pigga, glada hästar både Lorett och Fiffi men glömde tyvärr fota. Dock började båda med att bli jätterädda för en annan häst som kom runt hörnet precis vid stallet, och Lorett vände på en femöring och galopperade iväg en bit innan jag fick stopp på henne. Men efter det var de lugna och det var en härlig tur på drygt en timme.
 
Idag red Julia och Tina tidigt i ridhuset då de skulle till HFRK efteråt och titta på tävlingar även idag. Lorett såg fin ut och det blev drygt en halvtimme. Jag satt och fikade på läktaren. Helene var där och red Cez samtidigt så det var kul att träffa henne med! Sedan mockade jag och åkte sen hem och vilade för att orka med en natt till på jobb.
Julia red i ridhuset idag. Hade tänkt hoppa lite men träning i ridhuset som vi inte visste om så då skippade vi det. Lite kul att tränaren som var Maria Carlsson hann se på Lorett när de gjorde ett perfekt byte på rakt spår och hon kommenterade det helt spontant och lät lite impad när hon sa '- Titta, där är är en till ponny som kan göra raka och rena byten!' Kul!
 
Igår var Julia också och red. Vet ej riktigt vad hon gjorde mer än att de var i ridhuset. så det är nog snart dags för en uteritt. Regnat mycket, så slingan funkar ju inte men grusvägarna borde vara bra.
Lorett hittade lite gräs när jag skulle ta in henne. Stor lycka!
Igår nyårsafton jobbade jag hela dan så Julia tog hand om Lorett. De hade ridit lite i ridhuset. Efter jobb åkte jag en sväng till Lorett och fixade lite i boxen för som vanligt hade hon ju stökat till rejält trots att Julia mockat. Hon bökar rundor med halmen och ofta har hon lyckats få in all halm i en hörna.
 
idag nyårsdagen, mockade jag lite snabbt på morgonen innan jobb. Åkte sen tillbaka på kvällen och hade inga direkta planer, då jag trott att Julia skulle tagit henne idag. Träffade Hanna i stallet som precis skulle rida och då gick vi ner tillsammans till Viarp. Och vi hade sådan tur att det stod en hel bana framme, med låga små hinder och flera travserier. Så när vi ridit fram travade vi först de tre olika travseriernan flera ggr i båda varven. Ena travserien låg bommarna på marken och de andra två var upphöjda. Avslutade sedan med att hoppa en liten studs snett igenom med tre små hinder, kryss, plank, kryss. Vände till andra diagonalen där det stod två små enkelhinder låga, med 21 meter emellan. Fick in sex lite trånga galoppsprång där, vilket även Hanna fick. Jättekul och Lorett kändes lika  fin som hon gjort hela sista veckan. Glömde fota idag.