Idag kom Anna veterinären till oss. Var dags för Julietts andra botulismspruta och första influensa och stelkramp. Har nog påverkat henne lite för tidigare ikväll sov hon som en stock!
 
Lorett fick också botulismspruta och dessutom var det dags att kolla hennes tänder. Gjorde inte det förra året då hon var dräktig eftersom de måste ha lugnande. Trodde inte Lorett skulle ha något särskilt men hon hade vassa kanter på vänster sida som orsakat sår i munnen. Det hade dock Julia misstänkt eftersom hon tyckt Lorett känts stel i vänster sida när hon ridit. Förhoppningsvis känns hon bättre nu och att hon inte har ont. Under tiden vi väntade att det lugnande skulle gå ur kroppen på Lorett så de kunde gå ut igen i det fina höstvädret, roade sig Julia med att knoppa båda två. 
Vad gör ni där ute? 


Har hört att folk redan nu börjar låta sina föl stå ensamma i box på natten. Kommer inte att hända med Juliett och Lorett. Tack vare kameran ser jag ju att Juliett diar varannan timme på natten, och dessutom kliar de varandra och har det mysigt. Och ser att senaste Tidningen RIdsport har en artikel om avvänjning.
 
 
Idag  blev det ännu en liten ridtur på fina Lorett och Juliett fick vara kvar i boxen. Dock hade jag dem en liten stund i ridhuset när jag skulle ta in dem och Juliett passade då på att dra ett par repor. Även idag var hon jätteduktig med att vara ensam i boxen den stunden jag red. Fick massa hö och lite pellets. 
Min fina häst är tillbaka! Red igår och oj vad fin hon kändes. Var många hästar i ridhuset samtidigt vilket Lorett tycker är kul! Juliett var kvar i boxen och var jätteduktig.  Stod och åt hö hela tiden. Hade koll på henne i kameran. 
 
Dock rullade Juliett fast igen igår kväll. Händer minst en gång i veckan. Fast de flesta ggr ligger hon ändå ganska bra och har kunnat ta sig loss själv. Men igår kväll låg hon inte bra så det var bara att köra tillbaka och dra rätt henne. De hade fått sitt kvällshö då och det är hon så glad för så när hon inte kom upp då var det inte mycket att göra. 
 
 
 
När jag tittade igenom bilderna och filmerna från natten, vilket jag gör varje morgon, hittade jag denna lilla videosnutt. Då hade Lorett endast legat ner i sju minuter. 
Skönt att sova tycker Lorett. Men vad häner strax efter?
 
 
Har tyckt att Juliett varit lite lugn sista tiden och så klart blir man nojig att hon kan ha ont någonstans. Men idag var det fart i lilla fröken igen. Hon blir ju alltid lite busig när jag kommer ut med skottkärran och ska mocka i hagen. Men då vill hon mest bita mig eller bita i skottkärran. Idag dock fick hon fart på sig. Fick upp kameran efter en liten stund och filmade lite. Tyvärr inte så bra film då min nya mobil gått sönder och jag har fått låna Stellas gamla telefon. Den funkar bra men kameran är inte den bästa. Men bättre än inget.  Bra att hon är lite pigg idag då hon ska göra ngt kul ikväll! Ja det ska båda faktiskt. 
 

Och'Lorett har tränat att gå med täcke idag.LJuliette tycker ju det är så spännande och tvill gärna hoppa upppå ryggen eller bita i det. 
innan frukosten kommer
Nu har vi börjat rida Lorett och det ser riktigt bra ut. Har haft med Juliett två gånger och hon springer så fint bredvid. Fast så fort Lorett stannar vill hon äta. Idag har vi tränat på att Juliett tvar uppbunden i gången medan jag borstade henne och kratsade hovarna och hon var jätteduktig! 
Nu är vi på g igen . Lorett tömkörs och ser fin ut. Blir sadel om några dagar. Idag blev en promenad för båda. Juliett gick ganska fint. Först skulle hon i alla fall gå. Fick hjälp av åse då Julia jobbar. 
 
Steen vill klippa i hagen för att få bort allt ogräs men jag gör allt vad jag kan för att hindra detta. Dels tycker jag det är mysigt och dessutom gillar de ju ogräs. :)
Loretts skor a ett sorgligt kapitel. Först allt strul med höger hov och sen har vänster sko åkt av fyra ggr!! Åkte av igår igen och hittade inte ens den ute i hagen. Idag kom hovslagaren i morse och slog på en ny. I eftermiddag när jag tog in dem är höger sko av!! Ge mig styrka! Steen kollade på den men han kan inte slå  på den då den är sönder på insidan .  Hittade i alla fall denna skon.    
Båda skorna på i morse.
Sen var höger av på eftermiddagen!

Nedan lite foto från senaste dagarna.

Rullade fast ikväll igen! Tack Susanne för hjälpen.

Gott med ogräs


F in morgon

Fick ha täcke en liten stund

Gillar inte att vara blöt

Frukost i det gröna


Lorett blir tömkörd

Snack över häcken med grannarna


Vågar nästan inte skriva det men vi verkar vara på G. Lorett blev tömkörd idag av Julia och hon såg jättefin ut. Filmade lite i slutet när hon travade av. Urusula var och gav Juliett första Botulism-vaccinationen. Hon ska ha ytterligare en om en månad och då också första (av två) influensa och stelkramp.  Sedan om ytterligare en månad får hon tredje och sista botulism och även de andra två. Sedan ska hon vara grundvaccinerad. Lorett ska även ha en botulismvaccinering ngn av gångerna. Då ska också Loretts tänder kollas. Ursula tittade på Julietts ben och hovar och tyckte hon såg fin ut! Skönt. Öppnade nu ikväll upp hela hagen och Juliett blev så glad, ja även Lorett så klart.