Fast snäll som hon är kommer hon ändå glatt när vi kommer för att hämta henne. :)
 
 
 
Hemma efter vår lilla runda till Markebäck och Strömsholm. Åkte som sagt var till Markebäck och Cantebury först. Var ett jättefint ställe. Trevligt folk som har hingststationen. Träffade dock inte Elin som äger honom. När vi kom hämtade de ut honom och det gick bra i grimma och vanligt grimskaft, trots att en annan hingst gick i hagen bredvid. Canterbury var helt lugn och fin. Såg högrest ut. Något smal kanske men det tar nog på hingstarna när de betäcker. Efteråt kunde vi kela med honom när han stod i boxen och han var riktigt mysig! Kollade in hovarna noga men de var helt ok i storlek tyckte vi. :)
 
Därefter fick vi följa med ut i hagen och titta när de tog in två ston med sina föl efter C. Jättefina föl! Nyfikna och sociala och rörde sig fint det lilla vi hann se. 
 
Sov över på ngt sporthotell i Eskilstuna och kul var att det var samma ställe Julia bodde över på då hon tävlade i Ridskolemästerskapet för en herrans massa år sedan. Gick sedan upp tidigt och körde till Strömsholm. Julia hamnade i den gruppen som hade info först, och därefter var det hoppning. Själv lyssnade jag lite på infon och sen gick jag till markan och fikade. Det blev café latte och "hästläpp" med äpple och kanel. Ja, kakan hette så!
 
De fick hoppa två hästar var och det var bland annat Lasse Parmler som var bedömare. Den första hästen Julia fick var en stor brun 8-åring efter Felciano som hette Chino tror jag. Hade stor galopp och var lite tung men Julia fick till ridningen riktigt bra och även hoppningen.
Andra hästen var en lite bättre modell, en skimmel efter Cortez. Även här gick hoppningen strålande. De fick hoppa en liten 3-studs på båge på kortsidan, ihop med en liten oxer på ena långsidan. På andra långsidan var två hinder med 24? meter emellan där det var normalt sex språng. Där skulle de först rida på sju språng och sedan på sex språng. Gjorde samma övningar med båda hästarna. 
 
Därefter  var det lunch och sen var det visning av häst. Gick också bra förutom att Julias häst var lite busig inne i   ridhuset där visningen var och ville helst galoppera och bocka lite när det var trav. Men i övrigt gick det bra. 
Busiga hästen!

 Dagen avslutades med dressyr för bland annnat Mette Henriksson. Första hästen Julia red var en 20-årig liten häst efter Stanford som hette Stanton. Var lite svår att sitta ner på då den var ganska spänd. Tyckte ändå Julia fick till den ganska bra.
Andra hästen var mycket bättre. Inte heller den så stor, men betydligt lättare att sitta ner på. Avspänt fint sto som hette Celine, även denna efter Cortez. Efteråt blev det utfrågning och egen analys av sin ritt. 
 
Sedan var dagen slut och vi körde hem. Julia körde en bit men jag körde mesta då hon av förklarliga skäl var ganska trött. Vägen upp körde hon i princip hela vägen själv.
 
Åse och tjejerna var snälla och mockade och kollade till Lorettan idag. Enl rapport var allt bra med henne men inga brunsttecken! :(
 
Godnatt!


nu ska Julia hoppa andra hästen som är en whippen! första var en stor brun och det gick så bra!
nu är vi på Strömsholm och Julias roliga dag har börjat! dagen börjar med info sedan hoppning. därefter lunch hästhantering och sist dressyr.själv strosar jag runt i den härliga miljön och snart blir det fika på markan innan jag ska titta när Julia hoppar! Ganska varmt här men kommer lite skurar emellanåt.


framme i Eskilstuna nu. Stannade till på Markebäck och hälsade på Canterbury. Riktigt fin och vi är fortfarande helt nöjda med vårt val! såg också några fina föl efter honom.


I morgon väntar Strömsholm och ridprovet till Hippologen! Heja Julia!


på väg mot Askersund och Canterbury och sen vidare mot Strömsholm!
 
 
Loretts och jag tog en uteritt igårkväll. Varmt och skönt. Lorett var lagom pigg, även om hon känns något  piggare när vi har sällskap. Blev blandat skritt, trav och galopp. Galopper blev det två, en nere vid dammen i lugnt  tempo och en i lite mer Lorett-galopp upp mot bostället. Sen fick hon gå en stund i gräshagen medan jag fixade klart i stallet.
 
Idag ska vi åka och titta på Canterbury!! 
Dags för koll hos Gränsbo igen! Får muta Lorett med mycket hö!
 
Idag var Lorett mycket duktig vid undersökningen (med hjälp av morötter) och det gick då snabbt. Tyvärr inget ägg än så vi skulle komma tillbaka på torsdag tyckte de. Dock tänker vi nu ha is i magen och vänta in hennes brunst och inte åka förrän då. Det verkar som om hennes brunster har 28 dagars intervall och i så fall blir hon brunstig fram emot nästa helg, så nästa söndag känns mer realistiskt att åka igen. Dock är det inga problem nu med vår lilla resa till Strömsholm. :)
 
Idag red Julia i ridhuset och hade trimmat lite dresyr. Efteråt fick Lorett gå en timme i gräshagen. Regn och blåst idag.
 
Lycklig!
Grattis på 15-årsdagen världens finaste Lorett! Lite kvällsgräs på sin födelseddag och ny grimma blev det! Fin dag som började med liten regnskur men sedan bara blev bättre och bättre. 
 
 
Tidigare idag red Julia ut en runda tillsammans med Emma på Fiffi och Tina på Chessie. Tror Lorett tyckte det var mysigt  för hon är så glad för både Chessie och Fiffi. Hon var ju inte så glad för henne när hon precis kom men nu verkar de vara riktiga kompisar. :)
 
Igår fredag red jag lektion i Viarp på henne och Julia var med på Fiffi. Gick riktigt bra trots att det var många svåra övningar såsom öppna i trav och små volter i galopp. Öppnorna flöt riktigt bra och hon var pigg och fin! Julia  tyckte också det gick riktigt bra med Fiffi. Bra träning för Julia inför provdagen på onsdag på Strömsholm. Julia och jag åker på tisdag till Strömsholm och kör då i princip förbi Markebäck där Canterbury står. Denna chans att  se honom live kan vi ju inte missa så det blir ett stopp där! Sen vidare till Eskilstuna där vi sover över och sen Strömsholm hela onsdagen innan vi kör hem då det är slut.
 
I morgon ska vi också åka och kolla var Lorett är i brunsten så vi inte missar något när vi är borta. Är tre veckor sedan hon var brunstig och enligt all info jag läst ska det vara cirka 21 dagar emellan men vi märker inte mycket på Lorett. Kanske lite.
Förra veckan försvann snabbt. Lorett hade det ganska lugnt. Lite uteritter och något dressyr- och hoppass. Har varit en fin vecka med sol och värme. Denna veckan inleddes dock lite mer rejält då Lorett gick två pass igår. Först red Julia ett dressyrpass i paddocken på cirka 40 min. På kvällen skulle Pernilla rida ut och då hängde jag och Lorett med. Jättemysig runda och Lorett kändes lika pigg och glad som vanligt. Så här beskrev Pernilla rundan på FB: Att rida ut i skymningen, när diset lägger sig och det är sådant där varmt vackert ljus. Och att galoppera längst stigen mellan böljande rapsfält, och se rådjur och fasaner och spana efter rävvalpar. Det, det är någonting alldeles underbart!
 
Släppte också Lorett i hagen bredvid Ruby för att se om hon var brunstig. Hon var nog inte men kanske att det triggade igång för hon sprang genast till andra hagen och pratade med Fiffi, som är brunstig, och sedan kråmade hon sig lite för Ruby. Så kanske att det är på gång. :) Om det visar sig mer idag, så kanske vi åker till Gränsbo på torsdag för koll! Fick svar från Baukje i Holland,, ang hennes dräktigheter där, och hon skrev så här: Lorette get her foals with us by insemination en she is a mare that's realy quick pregnant!! Good luck with it and I'll hear from you when she is pregnant!!!
 
Hon fick också gå knappt en timme i gräshagen men kommer nog inte att göra det mer, för på kvällen började vi prata om fång då någons häst som också ätit gräs någon timme, verkat lite öm i hovarna och hade lite puls. Lorett som är lättfödd är ju i riskzonen. Hon får klara sig på det gräs som finns i hennes hage. 
 
 
 
 
jag tror hon är på G!
I fredags red Julia ut på Lorett med Åse och Fiffi. De red runt dammen och upp runt fältet, Bestämde sedan att vi skulle åka och kolla Lorett på söndagen hos Gränsbo. Ville vara säker på var hon var i sina brunster. så vi inte missar en period.  Hon fick vila från ridning lördag och söndag, mest beroende på att hennes skor var väldigt slitna. Dock hade hovslagaren sagt att det inte var några problem men det kändes inte så bra ändå att rida henne. På söndagkvällen åkte vi iväg med henne till seminstationen. Med ultraljud kollade de om hon hade något ägg men det hade hon inte. Var mellan två perioder vilket jag själv hade trott, så då stämmer våra egna iakttagelser. Var en ganska jobbig undersökning för Lorett, men som tur var gick det på ett par minuter. Nu väntar vi 1-2 veckor, tills vi märker av hennes brunst. 
 
Igår måndag åkte jag och Julia iväg till hovslagaren. Hade gått tio veckor sedan sist men hovslagaren tyckte det var bra. Allt gick bra där förutom att Lorett tyckte det var tråkigt, förutom när hovslagarens barn matade henne med gräs. ;) Tyvärr har hon lite röta i hovarna igen, så han har karvat upp lite i hovarna så det ska komma in lite luft. 
 
Trist hos hovslagaren!
 
På kvällen tömkörde jag henne i ridhuset. Såg lätt uttråkad ut även av detta, så jag ställde inga höga krav på henne utan hon fick mest jogga igång lite. Idag tisdag jobbade jag hela dagen så Julia skötte allt med Lorett. Dock hann jag se när hon red Lorett eftersom hon även haft Fiffi idag och ridit henne först. Lorett var snygg i lindor och dressyrsadel, och det blev ett lätt trimningspass, där Julia försökte tänka på sin sits och handställning hela tiden, med tanke på ridprovet på strömsholm om två veckor, och Lorett tackade för det genom att gå riktigt fint! 
Idag red Julia och Lorett KM dressyr. Lorett var superfin som vanligt och fick många sjuor i övre fältet. Tyvärr blev det mest sexor i nedre som är koffecient två, och det medförde att hon missade vinsten med knappt två procent. Surt men vi var mycket nöjda med Lorett som gjorde allt bra idag. Inte så lätt att tävla mot stora hästar. 
 
Här finns film från tävlingen. Gick i LB1. 
redan 8 maj idag. Tiden rusar iväg. Skrev sist den 22 april. Emma red Lorett ganska mycket sista tiden då de tävlade den 1 maj i Dagstorp, andra rundan av div 1 i dressyr. Lorett var duktig och gjorde vad hon skulle men tyvärr tappade hon av någon anledning bjudningen inne på banan. Brukar ju vara tvärtom med henne.
 
Sista dagarna i april spenderades i Göteborg då det var Göteborg Horse Show.  Var där både torsdagen då vi körde upp och ner över dagen, vilket för övrigt var jobbigt. Sedan tillbaka fredag eftermiddag och stannade till söndag kväll. Hade jättetrevligt och passade på att fira Julia på fredagskvällen då hon fyllde 20 år. Tog en drink i baren högst upp på Gothia Tower Hotell där alla ryttarna bodde. Själva bodde vi på Scandic Opalen.
 
 
Julia 20 år!! Fick ett par fina hästsko-örhänge av snälla Bitte och Anna S.
 
Hotellfrukost!
 
Sedan har vi tagit det lite lugnt med Lorett. Lite uteritter med både mig och Julia. En dag red jag med Pernilla och Cez och en dag med Julia som red Fiffi. Det är Åse och Emmas häst som Julia får låna ibland och även hoppat lite med. En stor tjej är hon.
Julia och stora Fiffi!
 
Lorett är något mindre! :)
 
Lorett har även hunnit med att vara brunstig två ggr, nu senast förra veckan, så om två-tre veckor, dvs nästa brunst, är det dags att åka till Gränsbo för inseminering. Ska bli så spännande. Tills dess får Lorett hitta på lite kul saker i alla fall. Julia har bestämt att hon vill rida KM dressyr imorgon torsdag, så vad passade bättre om inte en liten programridning nere i Flyinge igår. Och det var självaste förbundskaptenen i dressyr, Bo Jenå, som var domare. Gick ganska bra. Var tvungen att välja ett program på lång bana och då blev det LA4 som Julia lärde sig i bilen på väg ner. Dock blir det LB1 som KM dressyr går i. Härlig kväll nere på Flyinge nu när sommarvärmen kommit. :)
 
Lorett och Julia efter programridningen. Ser dock ut som om gjorden är spänd för hårt eller så är det bara som det ser ut när hon står i den positionen? Nyklippt och nybadad är hon i alla fall.