Soligt och skönt så då åkte täcket av!! Rullade sig på en gång. Får nog snart bli eksemtäcke då jag ser små knott i luften.
Dagarna rullar på och nu är det bara 37 dagar kvar tills Lorett har gått 320 dagar, vilket är riktmärke för när fölen är klara. Dock är genomsnittet 335 dagar. Läste idag om två föl som kommit på dag 307 och 321 och där allt gått bra, förutom att hinnan över ansiktet inte gått sönder så tur att ägarna var i närheten. Så det börjar bli dags att sätta upp kamera i stallet. Verkar ha sådan tur att Ida i stallet kanske kan låna ut ett internet åt mig. Annars får jag fundera ut ngt annat. Kameran är i alla fall inköpt och testad här hemma och det funkar fint via app på telefonen eller i datorn. Så här är det i alla fall tänkt att det ska funka. Hittade denna bild på nätet. 
 
Lorett verkar för övrigt pigg och glad, förutom igår då jag tyckte hon var väldigt varm och inte hade ätit upp sitt hö. Kollade tempen som var 37,7. Tog av henne täcket och gick en sväng så hon fick äta gräs och svalka sig lite. Äta gräs ville hon i alla fall. FIck sedan tunnare täcke på sig. Fick sen köra till jobb så kunde inte kolla henne mer på kvällen, men ska snart dit nu och förhoppningsvis är hon pigg. Då ska vi gå vår lilla runda. 
 
 
 
 
Efter förra veckans härliga väder blev det till helgen blåst och regn. Tömkörde Lorett tisdagskvällen och hon hade på sig svanskappa. Funkade bra tycker jag. Onsdag och torsdagen blev det enbart promenad för henne. På fredagen kom Julia förbi en liten sväng och då blev det lite longering i ridhuset. Även lite galopp i vänster varv. Tycker hon verkar ha svårare för höger galopp då hon är på volt. Tror att fölet kanske ligger till höger då magen ser lite större ut på den sidan. Blev dock max två varv i lugn galopp. I lördags var jag först i stallet på morgonen då det blåste rejält så jag ville byta till lite tjockare täcke på Lorett innan hon gick ut. Jag fick sen ta det lugnt hela dagen pga dunderförkylning och halsont. Blev därför inte bruksprov och Flyinge som jag hade planerat, men som tur var webb-sändes det så jag fick sett de fina hingstarna i alla fall. Åkte tillbaka till stallet på kvällen och mötte upp Helene och Susanne. Dakenda skulle hoppa lite bommar och Lorett var med som stöd och sällskap. Longerade Lorett och hon fick även trava över lite markbommar. Såg måttligt road ut! :) Igår söndag blev det faktiskt en uteritt tillsammans med Susanne och Dakenda och Helene. Tänkte att jag provar att rida lite barbacka och känns hon seg hoppar jag av. Men hon skrittade på så glatt med öronen framåt. Helt mysigt att rida henne igen och barbacka är bara bäst. Red ner till dammen, och där blev det en liten trav. Tillräckligt lång för att Lorett skulle hinna hosta till två ggr och sen frusta. Skrittade sedan förbi bostället och tog Viarpsvägen hem. Där hoppade jag dock av och gick sista biten. Lite motion även för mig. :) Helene tog kort på oss och jag sitter som en hösäck men det bjuder jag på. :) Båda hästarna skötte sig jättebra. 
 
Får gå utan täcke även idag!

Underbart väder igår med nästan 15 grader så då fick Lorett lufta pälsen en liten stund. Idag blir det Flyinge. Hingstar och titta när Julia rider står på schemat. Ska tömköra Lorett ikväll tror jag. Igår blev det bara lite promenerande.
The foal embryo grows the most rapidly during this period. At the end of 8 months, the mane and tail hairs will be growing. The body and legs will get even longer and the foal will rapidly put on weight. By day 270, the horse's coat of hair has mostly grown in.
 
 
 
 
Så här fin är magen nu. :-) Idag var det härligt väder och vi gick en lång runda. Har torkat upp ganska bra så det blev ner runt dammen och hem grusvägen.
Lorett har sköna dagar i hagen. Gillar mycket att stå hos Gucci. Så himla gulligt när hon står och vilar huvudet på hans rygg. Tror även hon står och läar lite bakom honom. :)
 
Annars flyter det på som vanligt med promenader, longering och tömkörning. Igår fick hon tredje och sista sprutan mot abortvirus. Om en månad ska hon ha stelkrampsspruta då det kommer att ge skydd även till fölet. Har fått sätta upp presenning på gallret i boxen mellan Lorett och Dakenda då D fått någon slags rejäl snuva. Vågar inte riskera något och detta var enda och bästa alternativet. Hanna tyckte det kunde sitta uppe hela tiden så får Lorett och fölet lugn och ro första tiden och det är ju helt rätt. Lorett kan ju även då föla lite ostört. 
 
 
Dagen har tillbringats här i Göteborg och vi har haft det riktigt mysigt och roligt. Har sett både dressyr och hoppning på hög nivå! Hann inom stallet i morse och mockade innan vi körde. Helene och Susanne tittade till Lorett nu ikväll när de var i stallet och fick dessa två foto via sms. Nu blir det övernattning på Scandic Rubinen.