Nu har de fått börja gå ut i liten hage. Hon är sjövild första minuterna men sedan är hon ganska lugn. Leder henne ut i grimma och det går ganska bra. Har hittills fått vara ute någon dryg timme då jag inte vill hon ska bli överansträngd. Sover gott när hon kommer in igen!
Fortsätter att klia varandra och Juliett är ganska bestämd när hon vill bli kliad och det är bra för jag har sett i kameran att hon är på Lorett när Lorett blir lite stressad i boxen och då får ju Lorett annat att tänka på en stund.
Idag åkte bandagen av och hon gick först runt i boxen i spansk skritt och sen galopperade och bockade hon runt om Lorett. Passade på att släppa ut Lorett en halvtimme medan vi höll på med Juliett. Nu ikväll tittade jag i kameran från jobb och vad ser jag om inte Juliett som rullat fast!!! Tur lotta var hemma när jag ringde så hon fixade det! :-)

Tur det snart är slut på boxvilan för Juliett har så mycket spring i benen! Kameran i boxen lyckades precis ta detta fofo när hon från liggande galopperar bort till mjölkbaren på en sekund. Är där och dricker väldigt ofta nu. Flera ggr i timmen från tidgare när hon drack varannan timme. Kanske beror på att hon är större, är törstig i värmen, är uttråkad? Äter också ganska mycket hö och har börjat dricka lite vatten. Idag har varit en lång och jobbig dag i stallet. Började med att mocka ur hela boxen. Skrubbade sedan hela och därefter målade jag den. Och till sist fyllde jag ny spånpellets och ny halm. Fint hos dem nu! :) Lorett kom ut en liten runda med Julia. De red rundan runt dammen och hem via läskiga huset. Jag vaktade Juliett vilket inte är så enkelt nuförtiden när hon är så pigg och busig. 
 


Nu får vi snart börja lägga in något extra kilo hö till Lorett för nu börjar det bli konkurrens om maten! Såg även idag att när Lorett fick sina morötter och vitaminpellets var Juliett där direkt och skulle äta hon med. Når nu ner i krubban. Lorett är snäll och låter henne äta.
Snart en vecka gått av boxvilan, skönt! Idag såg jag för första gången att de kliade varandra. Härligt att se. :) 
 


Nu sover de gott 🐎🐴
Blev inte så mycket firande. Men byte av bandage blev det. Inte det lättaste men Lotta var snabb och jag och Anna C höll Juliett för kung och fosterland. Hon var mycket upprörd.  Blev blåa ben denna gången. Ska försöka ha dessa till onsdag-torsdag så behöver vi bara byta en gång till för nästa tisdag ska de av! Såren såg fina ut. Vänster sida helt slätt sa Lotta och på höger en liten bula. Kan ju bli små bulor som alltid kommer att finnas. Idag har hon också fått sin första avmaskning. Nästa blir när hon är 16 veckor. Avmaskat med Axilur. Idag tog jag ut Lorett i hagen cirka 25 minuter. Gick bra att släppa henne och sedan gck jag in till Juliett som Lotta passat under tiden. Tog hö till Juliett och en lång stund var hon upptagen av den, men sedan började buset. Höll i henne en bra stund men hämtade sedan Lorett. När jag kom till hagen gick hon och åt gräs men när hon såg mig travade hon till grinden. :) Ville in till fölis tror jag. :) Går annars ganska bra att ha dem inne. Försöker mocka ut så ofta som möjligt för att de ska ha det så trevligt som möjligt och för att minska flugorna. Däremot har jag de sista dagarna märkt att Juliett diar mycker oftare än förut. Undrar varför? Hon äter dessutom en hel del hö nu!
 
Fått en boll i boxen!
 
På lördag blir hon 8 veckor och hon har verkligen växt!
 
Juliett är pigg och glad trots stora bandage. Idag galopperade hon t o m lite i boxen. Fredag eller lördag blir det bandagebyte. Hur det nu ska gå till?! Fått ny veterinärtid och det blir den 4 augusti.  När vi var i Malmö och hade lite tid över när vi väntade passade vi på att gå på Hööks, Granngården och Horrze! Och så käkade vi på Max. Köpte då ny grimma till Juliett som faktiskt passade! Shettis-storlek.  Och Lorett fick likadan. :) Ska försöka fota när båda har på sig dem samtidigt. 
Allt gick bra igår och nu blir det boxvila i två veckor. Bandaget ska bytas var 3- 4 dag i två veckor. Besök av veterinär och hovslagare om tre veckor. Hoven är nu plastad i tån och det behövs även ett tag framöver. Båda skötte sig jättebra både där nere och i transporten. När vi kom hem tog det ett par timmar innan hon kunde lägga sig ner men nu är det inga problem.
Tyvärr har inte Juliett svarat på konservativ behandling vad gäller hennes ben så i morgon blir det operation i Malmö på Jägersro av Palle Brink som tydligen ska vara en av Sveriges bästa hästkirurger. Om jag fattat det hela rätt klipper man av förstärkningsbandet till djupa böjsenan. Prognosen är god vad gäller att bli helt bra. Dock kommer det att bli några jobbiga veckor med boxvila men en sak i taget. Hon verkar i alla fall inte ha ont just nu. Igår busade hon i hagen och faktiskt fick jag det på film! 
 


Två fina tjejer åter frukost. Fast den lilla hade precis bottnat med lite di först. :-)
Igår fick jag ringa veterinären igen då jag tyckte hon gick lite lite upp på tårna. Var också väldigt stillsam och lugn som om hon hade ont. Anna kom på eftermiddagen och konstaterade samma som jag. Satte in ny smärtstillande och tyckte det fick bli strikt boxvila fram tills Ursula kommer onsdag och absolut inget gräs till Lorett. SUCK! 
 
Idag var Juliett återigen sitt pigga och glada jag. Lorett däremot är en annan sak. Såg i kameran i natt att hon var vädligt orolig och det brukar hon aldrig vara på natten. Ska försöka ta ut och longera henne två ggr om dagen. Bara lite svårt nu när Julia inte är hemma för någon behöver vara hos Juliett då. Igår var Tina snäll och höll sällskap. 
 
Nu har de fått mockat och fint och är nöjda en liten stund. Såg precis i kameran att Juliett hittat nytt ställe att sova på. Hon ligger ju nästan alltid i hörnet/vid väggen längst in.
 
 
Sovbilder från i natt. De är så söta!!
Igår var hovslagaren och fixade Loretts hovar. Han tyckte de var ok. Hon var jätteduktig och stod fint själv i stallgången och Juliett i boxen. Juliett fick också sina små bakhovar verkade. Gick bra och Julia höll henne så hon inte skulle ramla. Han är bussig och kommer att komma och sköta om Julietts hovar framöver. Han har ju annat jobb och skor bara lite tid sidan om och kör egentligen inte ut, utan man får komma till honom.
 
Flugornas krig i Loretts och Julietts box! Vem tror ni vinner?

På vägen till stallet såg jag att de klippt nere vid dammen så jag stannade och plockade med mig massa gräs till Lorett . Hon var ganska nöjd med det. Fick hälften i whippens box medan jag mockade och ska få resten strax.
Dock verkar de trivas bra i hans box. Lite omväxling i alla fall. Fast har blivit sådan dum halm som Lorett bökar runt med. Nu var det bara rumpan på Juliett som hon dragit halm över men igår kväll var det hela ansiktet och hals!

Ikväll kommer hovslagaren och ska verka Loretts hovar. Ska prata med honom om framtiden för Juliett om han kan fixa även henne nu när det blivit som det blivit.