Idag har vi bara slappat vid havet hela dagen. Under ett parasoll var det superskönt! Två dopp i havet blev det. Varmt och skönt, men väldigt stora vågor.

Hörde om det otäcka åskvädret som drabbade skåne i lördags. Jag är alltid orolig för Lorett när det åskar och blev alltså orolig när jag hörde detta. Julia sade dock att åskvädret hade varit redan tidigt på morgonen så jag hoppades att Steen inte hunnit släppa ut hästarna så tidigt.

MEN nu kommer jag att vara ännu mer orolig för inte långt från vårt stall hände detta http://pepinopre.bloggplatsen.se/2011/08/28/6124010-/ på Stall Pepino.

Annars är jag glad att Lorett bor i Sverige och inte i Spanien för här har inte hästarna det roligt!

foto0525 (MMS)

Precis tagit ett dopp i den härliga poolen. Nu blir det en liten stund i solen med en hästtidning :) . I morgon blir det marknad på åkern.

Efter dagens dressyrträning i Viarp för Lotta skrev Julia om träningen och Lorett: 'Hon var JÄTTE JÄTTE JÄTTE JÄTTE JÄTTE FIN !!! :D :D :D' Själv har jag slappat hela dagen men en sväng till havet blev det nu ikväll. Två dopp i poolen har det också blivit + lite shopping.

foto0520 (MMS)

Jä. . la skånetrafiken. Har cyklat hela vägen till stationen så är mitt tåg inställt idag!!

Åkte till Chanette Bellander ikväll och hoppade. Tänkte att det skulle bli mer tävlingslikt att åka iväg och träna någon annanstans än hemma där Lorett ju hoppar jättebra. Julia och Lorett var själva hos Chanette så det var ju inte alls som en vanlig träning.

De började med att hoppa fram på lite olika hinder. Lorett hoppade bra. Kom dock konstigt på ett hinder och ville då inte hoppa nästa. Men sedan flöt det på. Roligast var när hon kom till ett plank som var målat som ett Marabou choklad. Redan på långt håll kunde man se att Lorett inte alls ville hoppa det, nej inte ens gå nära det. Blev vingligt fram till det, och sedan nästan stopp och sedan tog hon ett jätteskutt över det. Var duktig och rev inte och stackars Julia åkte upp en bra bit i luften men hade inga problem att sitta kvar. Chanette berättade att alla hästar tittar på det. Hon skaffade det efter att deras ponny vägrat ut sig på ett likandant hinder i Falsterbo.

Därefter höjde vi upp hindren till cirka 1 meter. Ngt kanske låg på 90. Och sedan var det som sagt dags att hoppa en bana. Det var två kombinationer, trippelbar,  ngr hinder på båge och en oxer stod direkt efter hörnet. Ganska svår och teknisk bana tyckte jag. Och Lorett var klockren! Hon hoppade så fint så, och även Chanette kommenterade att hon hoppade väldigt fint. När de hade hoppat hela banan, felfritt, så sa Chanette; - och vad var problemet?

Liksom Hanna så sa Chanette att Lorett gärna vill hoppa av nära. Hon vill inte hoppa utifrån. Julia ska också tänka på att inte gå fram för mycket med överlivet utan sitta lite tillbaka. Stör annars Lorett för mycket. Bara ut och tävla tyckte Chanette, men vänta med LA tills de känner sig säkra igen. Hon tyckte även att Lorett gick mycket bättre med hackamore, och det tycker ju vi också.


Hinder nr 2 är Marabou-hindret! Fast denna gången hoppade hon det fint. Hoppar alla hinder fint tycker jag, och slår upp svansen högt över hindren.
Så här mysigt har jag och Pernilla haft det idag. Men jag undrar vems mobil som tar bäst foto, min gamla Nokia eller Pernillas fina trendiga? :)Igår onsdag fick Lorett vara med på hoppträningen trots att vi egentligen bestämt att hon inte skulle det. Anledningen till att hon inte skulle varit med var jiu att hon skulle hoppat mycket på helgen i Frostan. Nu blev det ju inte så eftersom hon stannade ut sig, så då behövde hon träna lite istället. Hade pratat lite med hanna om att hoppa lite högre på träning, tror dock inte att Hanna tyckte det var så bra förslag, men kom i alla fall överens om att öka på det lite. De började med lite serier, och gymnastikhoppning. Först fick de trava över bommar i serier och sedan blev det studs där mittenhindret i de två serierna var lite högre. Sedan fortsatte de och hoppade två hinder som stod snett igenom.  Dvs först hoppade de den ena serien och därefter vände de in mot hindret snett igenom, där det ungefär blev sju galoppsprång fram och sedan fortsatte de till nästa serie, som låg vid spåret och fortsatte sedan på nästa hinder som stod snett igenom. De två hinder som stod snett igenom höjde Hanna upp rejält. Jag såg tyvärr bara lite i början för sedan fick jag gå upp till Viatorp och hämta Syrah som Julia skulle hoppa efteråt, men det jag såg såg bra ut. Julia berättade sedan att de hade hoppat de två hindren på cirka 1,20 och att Lorett hade hoppat hur bra och enkelt som helst. Men det visste vi ju redan att hon kan hoppa så högt, det är bara Julia som ska komma ihåg det när det är tävling :).

Hanna sa till mig efteråt att hon sett att när det blir lite högre så vill/behöver Lorett komma lite närmre hindret för att få kraft ifrån bakbenen att komma över. Så det är när hon ligger för stort som hon antagligen inte vill hoppa. Så det var väl bra att vi hoppade lite stort så Hanna kanske kunde komma på/se varför Lorett stannar ibland.  Men som sagt jag såg inte hela hoppningen, så jag hoppas att Julia kanske kan skriva och berätta lite. Emma och Ingo och Tina och Torina var också med på träningen och även de var superduktiga!

Julia hoppade därefter Syrah och även det gick jättebra. Med tanke på att Syrah bara är fem år, och inte alls hopptränad så skötte sig Syrah riktigt bra. Hon tyckte nog det var jätteroligt. Både hon och Julia var helt svettiga efteråt. Riktigt hårt träningspass för båda tror jag. Och som sagt Lorett fick också sig ett ganska hårt pass. Idag får det nog bli skrittrundor för båda hästarna.

I måndags red Julia ut med Lorett ner till dammen. Blev en lugn runda efter tävlingshelgerna. I tisdags red Julia först ut en sväng med Emma och Ingo och sedan trimmade de lite i ridhuset då det var mycket blött i paddocken efter allt regn.
Helgen har spenderats på tävling. Lördagen var vi i Frosta. Inte så långt att köra som jag trodde. Ganska bra väg dit. Dock kom vi dit alldeles för tidigt, så Lorett fick stå ganska länge i transporten. När Julia långt om länge kom in  på framhoppningen, så gick det väldigt fort. De hann bara med cirka 3 språng. Inte bra. Tävlingen gick på gräs och banan var väldigt kuperad. Kanske därför som vissa hinder såg väldigt maxade ut. Första klassen var LB+5, dvs 1,05 och Lorett hoppade fint ända till sista hindret som var en bred och stor oxer. De kom lite nära och då ville Lorett inte hoppa. Men hoppade andra gången. Det blev fyra fel. Trots fyra fel var de bara en utanför placering då det tydligen varit en svår bana, och få nollor. Ryttaren som fick sista placeringen hade också fyra fel, men var en sekund snabbare. Hade ju varit kul med en placering. Klassen efter gick i 1,10 bara 5 cm mer, men nu ville inte Lorett alls. Stannade först på ettan, hoppade tvåan och stannade på trean som var ett hinder helt silverfärgat. Dock hoppade hon det mycket fint andra gången, men då var de ju redan uteslutna.

Söndagen spenderades hos Skromberga RF och dressyrtävling. Julia skulle bara rida en klass LB:1 då hon inte tyckte det var så kul med dressyr efter Vetlanda då domaren där var så negativ i sina kommentarer.  Julia tyckte inte Lorett kändes så bra på framridningen, men jag tyckte hon såg fin ut (som vanligt :) ). Red fram cirka 40 minuter och sedan var det deras tur. Allt flöt på bra och jag såg inga missar. Den ökade traven var superflott tyckte jag. Och de fick ihop 194 p, dvs 66,9% vilket är jättebra. De låg på placering nästan ända till slutet men då kom en danska och puttade ut henne från placering, så det blev ännu en tävling där de var första utanför placering. Men vi var mycket nöjda i alla fall. De blev ju åtta av 26 startande!

Domaren hade skrivit mycket positivt och trevligt i protokollet. De fick bara sexor och sjuor. Det de fick sexor på var ngr små missar, tex första inridningen var lite sned, på ngt stället var Lorett för rak, på ngt annat ställe var hon lite förböjd, och vid ngt tillfälle hade hon tappat formen. Dock fick hon en sjua på sin skritt och det brukar hon nästan aldrig få. Och Julia fick kommentar att det var mjuk och fin ridning. Om Lorett hade varit lite mer lösgjord så hade det blivit lite högre poäng skrev domaren som hette Gunilla Kare, så nu ska vi träna på lösgjordhet. :)

Men vad ska vi träna på i hoppningen? Det går ju superbra på träningen. Kan det vara Julias tävlingsnerver som smittar av sig till hästen när de är på tävling? Tror att vi ska be Hanna att träna ännu ett strå svårare så kanske Julia tycker det känns lätt på tävling sedan?

foto0508 (MMS)

Här trimmas det dressyr inför söndagens tävling i Skromberga.

Idag är det den 10 aug men känns som det är höst. Har blåst och regnat hela dagen. Nu sitter jag på jobb och hör regnet och blåsten utanför. Glad att vi bestämde att Lorett skulle sova inne inatt. :)

Idag hopptränade Julia och Lorett nere i Viarps paddock med tävlingshinderna. Fick rapport att det hade "väl gått bra!" De hade hoppat banan två ggr, andra gången 1-1,10 och Lorett hade varken stannat eller rivit. Och då tycker jag det låter som en jättebra träning. Julia tyckte dock de hade kommit lite väl nära ett par ggr, men Lorett hade hoppat fint i alla fall. De hade också haft kombination med som Lorett hoppat bra på.

Igår tömkörde jag Lorett i paddocken,  och hon var så fin så. Något seg kanske, men lite bus i galoppen blev det i alla fall.
Kanske en sådan här skulle vara bra att ha i transporten?

Ai-Ball - extern kamera till Iphone / Ipad / Android / PC
Trek Ai-Ball är en pytteliten batteridriven och trådlös övervakningskamera.

Använd den för att övervaka hemmet, hästtransporten eller något annat viktigt.

Enkelt att starta upp och använda. Starta bara kameran och anslut till den med din dator, iPhone, iPad eller Android enhet och se vad kameran ser.

Hade ju tänkt öka på träningen av Lorett men än har det inte blivit av. Igår söndag red Julia nere i Viarp och travade bommar. Lorett lyfte fint på benen men kändes lite seg. Blir kanske så när de sover ute. Det regnade ju ganska mycket på natten. Bra i alla fall att jag hade satt på regntäcket.

Idag måndag red Julia ut en sväng. I natt får Lorett sova inne för det är så blött ute, och det kanske skulle bli mer regn. Dessutom bara cirka 12°. Hon kändes även lite seg idag, så en natt inne gör henne nog gott.

Hittade en film på en new forest i danmark som är till salu. Den är en liten D-ponny, född samma år som Lorett och även den från Holland. Och som den kan hoppa. Lorett får verkligen börja hårdträna. :)

foto0501 (MMS)

Osäkert väder så Lorett får ha regntäcke i natt.

Igår testade Julia hackamore på Lorett och det kändes nog ganska bra. Hon kommer nog att testa att hoppa med det nästa vecka. Idag red jag ut med Åse. Härlig tur runt dammen och fältet men varmt! Lorett pigg och glad i alla fall.

Här är filmen från Ribban. Jag har tagit bort allt ljud då mina kommentarer inte var så vackra :) Tyvärr väldigt dåligt filmat för jag hade solen rakt i ögonen.

Julia och Lorett i LA1 från Vetlanda. Jag tycker de ser fina ut trots att domaren tydligen tyckte annorlunda.
och här från LA hoppning. Såå fina!

foto0498 (MMS)

Fin efterrätt på Rosenhäll :)

Hoppningen gick väl egentligen bra, men ändå inte. Lorett och Julia hoppade fint i LB-n men till nästsista  hindret var det 21 meter, och det var då sex korta eller fem långa galoppsprång. Julia kom på sex men det blev för trångt och då rev Lorett och när de då kom till nästa som var det sista så stämde inte avståndet där heller riktigt, så då hoppade Lorett av stort och då det var en oxer så rev hon den också. Så tyvärr 8 fel på en egentligen fin runda.
Sedan blev Julia osäker på om hon ville starta LA eller inte. Velade in i det sista men bestämde ändå att prova. Om det inte kändes bra skulle hon utgå. Lorett var som vanligt fin på framhoppningen. Inne på banan gick 1-3 mycket bra. Fyran var en kombination med ett galoppsprång och tyvärr kom de väldigt stort mot den, enl Julia, och då stannade Lorett. Blev nog osäker, då det även var det hindret hon rivit i klassen innan. Men Julia vände och sedan hoppade Lorett. Sen flöt det på bra, tills de kom till hinder nr 8. Det var ett grönt och där tyckte Julia själv att de kom för fort, så det blev ett stopp där också. Men sedan kunde Julia rida på det igen och avslutade den sista kombinationen och sista hindret bra. Dock blev det även en massa tidsfel. Men Julia tyckte hon hade en bra känsla med Lorett och jag tyckte Lorett hoppade så bra på dessa höga och breda hinder, bättre än i LB:n. Tyvärr filmade jag inte LA-klassen men LB finns på film.Sedan packade vi ihop allt och körde hem från Vetlanda. Lorett var superduktig hela vägen och stod fint.

Måndagen skrittades bara Lorett ut.

Igår tisdag trimmade Julia och Lorett lite ner i viarps paddock. Såg bra ut. Idag onsdag var det tävling igen. Det var Malmö City Horse Show som drar igång och de startar alltid med ponnyhoppning. Vi ville gärna vara med och rida på Ribban i Malmö så vi tyckte att Lorett nog kunde hoppa en klass i alla fall. Hon hade ju inte gått så hårt i helgen, med tanke på att hon inte gick ngn omhoppning.

Som vanligt var hon fin på framhoppningen. Fick idag hoppa oxern på¨rätt höjd och bredd innan banan.  Även toppenväder. Varmt men lite blåst så det var bara skönt. Fin utsikt med havet och turning torso i bakgrunden.

MEN, idag blev jag faktiskt sur på Lorett när hon stannade. Hon började bra med att hoppa ettan till trean. Var sedan 23 meter fram till fyran och då red Julia på sex galoppsprång och Julia tyckte de låg bra men NÄ, hästkraken stannar!! Det var ett vitt räcke med två små badbaljor under, men det var inte som hon var tittig. Det är hon ju nästan aldrig. Nåja, Julia gav Lorett en smäll med spöt och vände henne sedan och då hoppade hon, trots att de denna gång kom dåligt. Sedan hoppade hon resten av banan, men stod emot i kombinationen där de fick tre galoppsprång istället för två, rev dock inte, och sedan rev de sista hindet, men det är ju sådant som händer.  Mycket tråkigt i alla fall. Känns som att Lorett är jättefin hela tiden,  men ändå vill det sig inte. :(Men det är väl bara att träna på. Om Viarp ska ha pay-and-jump nästa vecka får Lorett gå den, och då lite högre när det är på hemmaplan. Ska öka på träningen för henne lite nu. Det måste man ju om man vill utvecklas.

Efter ribban körde vi hem och Julia fick övningsköra lite efter vi lämnat av Lorett och kopplat loss transporten. Gick mycket bra. Hon kör väldigt bra för att bara ha kört i två dagar.

Senare på kvällen åkte vi tillbaka till stallet för Julia skulle rida Syrah. Då tog jag Lorett och så red vi ut en sväng ner till dammen. Travade lite därnere. Syrah är ingen lätt häst att rida får jag nog säga, men det gick bra. Lorett fick joggat lite. Härlig kväll och nu var det skönt att rida.

foto0493 (MMS)

Idag blir det en lugn skrittrunda för Lorett.