Dagarna masar sig sakta framåt för hästarna. Går ute och går med dem en hel del. Mockar flera ggr per dag så de ska ha det så fint som möjligt. Tyvärr är det massor av flugor i boxen ändå. Lorett har fått äta lite gräs så hon känner sig lite bättre. Har även börjat longera henne i paddocken. Blir inga långa stunder men en början. Juliett får stanna kvar i boxen med sällskap av Julia eller någon annan. Funkar faktiskt riktigt bra. Juliett ser ok ut när hon går. Om det enbart är skornas förtjänst eller ej vet jag inte. Hon är pigg och glad i alla fall, och vill gärna springa och busa lite. Så hon verkar inte ha ont just nu i alla fall.
 
Får vara i Whippens box när jag mockar. Faktiskt är de lugnare när jag flyttar över dem dit.
 
Fast Lorett tittar längtansfullt ut genom Whippens öppna fönster.
 
Promenad i dag. Vill gärna smaka både gräs och grus.
 
Långt ner till marken.
Koll på mamma verkar hon inte ha!
 
Blev överraskade av skyfall igår och då passade vi på att prova nya täcket när hon ändå var blöt. Hade dock bara på det cirka fem minuter. Inte kallt ute precis.
 
 
Foto från boxkameran. Försöker hon smaka på solen?
 
Vig!
 
 Sover gott just nu! Lorett står och äter sin kvällsmat.
 
Godnatt!
Juliett går riktigt bra med sina fölskor. Dock får hon bara vara ute några minuter åt gången ett par gånger per dag. Hon är pigg och vill busa och inte gå in i boxen igen. Vi ska hålla koll så att hon inte börjar gå på tå igen. Då måste vi ringa direkt. Idag fick hon också sista smärtlindringen men vi har mer om vi skulle märka att hon får ont igen. Annars kommer veterinären igen på onsdag och skorna åker förhoppningsvis av då och då bara måste det vara tillräckligt ok så hon slipper mer behandlingar. Åse tittade på henne idag och undrade om hon skulle bli så mörk när fölpälsen ramlar av som hon är där hon blev rakad för kanylen. Jag har faktiskt ingen aning om det men hon är riktigt mörk där. Någon som har koll på sådant får gärna kommentera! 
Tyvärr fick hon ingen rolig dag. Både Lorett och Juliett hatar att stå inne. Särskilt Lorett är helt stressad och orolig. Vid tolv kom både Julia och veterinären. Veterinären tyckte inte det var någon förbättring att prata om så Juliett fick en ny spruta med avslappnande medicin för senorna. Sen hade vi sån tur att den minsta storleken på fölskor passade så de fick hon på sig. Och mer smärtstillande. Veterinären kommer i morgon igen. Juliett var så gullig när hon försökte äta hö och idag tillät Lorett det. Dock har lilla fölet blivit lite arg av denna behandling och börjat bitas. Får verkligen hoppas hon blir gullig och snäll igen.  
Sett från boxkameran
 
 
Tyvärr var det inte så bra. Veterinären sa flera gånger att det var så tråkigt att det blivit så här. Har tydligen blivit bockhov. Juliett fick någon medicin i blodet som ska slappna av senan och smärtstillande. Fick vara tre personer som höll henne, jag Julia och veterinären. Så jobbigt för Juliett och det gjorde säkert ont. Ska i morgon få påbyggnad på hoven. Skulle egentligen haft fölsko men finns inte så små. Boxvila en vecka till att börja med då det helst ska synas bättring fort. Ev mer medicin i blodet om tre dagar och smärtstillande varje dag. Annars eventuellt operation. Men märkte på veterinären att hon tyckte det var jättetråkigt.

Redan utråkade :-(


Hagen mockad och hästarna ute! Släppte själv ut idag vid halv nio då jag tyckte Juliett kunde vara inne lite längre tills vi vet vad vi ska göra med henne. Hon verkade dock glad över att komma ut och skuttade lite grann på vägen till hagen. :-) Nu går hon bredvid mamma och försöker äta gräs. Nej nu precis försvann hon ner i gräset. Skönt att sova ute!
tillåter jag mig att tänka att jag aldrig borde betäckt Lorett. Jag kunde haft lite pengar över, åkt på kurs med Lorett, ridit ut härliga uteritter. Inte varit helt slutkörd och inte redan ha slut på min semester. Inte vara konstant orolig. Kanske vara lite glad.
 
Fast bara idag. I morgon får jag ta nya tag. 
 
För nu är hon ju här! Världens ljuvligaste lilla fölis.
 
 
Over and out!
Har nu googlat på föl som går som Juliett och det verkar definitivt inte vara bra...........................  Verkar som att det är smärtsamt för fölen, vilket jag redan börjat misstänka då jag tycker mig sett det. Åtgärd är skor gips, bandage eller ev operation. Suck! Tur veterinären kommer på måndag.
Fick vara inne på eftermiddagen då det var mycket dåligt väder men släppte ut igen en stund nu på kvällen. Såg att Lorett låg ner när de var inne. Konstigt då hon aldrig brukar göra det dagtid. Tycker också att Julietts ännu mer nu går på tå. Har mejlat hovslagaren men inte fått svar. Får även se vad veterinären säger på måndag.
Brukar som sagt titta igenom vad som hänt under natten då kameran i boxen skickar videosnuttar och bilder var tjugonde minut. Hittade detta från kl 2:45 i natt. 
 
 
 
Petite Juliett är så snäll. För snäll kan jag tycka som har haft uppfattning att alla föl är busiga och vilda. Blir som sagt lite nojig över detta så bra att veterinären kommer på måndag igen och ska titta på hennes ben, så då kan jag prata med henne igen om det. I förrgår kväll tog jag med hjälp av Helene in dem i ridhuset och först rullade sig Lorett tre ggr och sen fick hon lite tokryck och började galoppera. Tyckte nog det var skönt. Dock kickade hon flera gånger ut åt sidan så kanske juvret spände? Juliett hade all möda att hinna med henne och gnäggade. Igår gick jag en promenad men då verkade Juliett väldigt trött och gick sakta bakom oss hela tiden. Får kolla hur hon verkar idag. 
 
 
 Lite morgonmys innan jobb men oj vad svårt att slita sig från världens mysigaste hästar! Idag får de klara sig ute hela dagen själva. Inte för varmt i alla fall men hoppas inte det blir regn.
 
 
 
Härlig kväll med fantastisk kvällssol som gjorde att både Loretts och Julietts päls fick underbar färg! De fick vara ute ända tills kl 22! :-)


Efter lite pyssel med en kliig Lorett och en liten promenad med båda är det dags för mig att åka och jobba. Då det är jättevarmt ute och lilla Juliett blir alldeles svettig och andfådd fick de nu komma in. Vi längtar efter lite svalare väder och blåst vilket behövs även till Lorett.
I morgon kväll är det tre veckor sedan lilla Juliett föddes. Hon är så söt och fantastiskt fin. Älskar att bara sitta och titta på henne. Helst vill hon dock bli kliad hela tiden. Har börjat gnägga när hon ser mig. :) Igår var veterinären återigen på besök. Fick någon kommentar om att hon var väldigt hastrång bak och ju mer jag tittade på hennes bakben, ju konstigare såg de ut. Det är ju så med föl att om där finns någon felställning på benen så har man en begränsad tid på sig att göra något åt det. Försökte först få tag på hovslagaren men inget svar. Ringde då och pratade med Anna E som inte trodde det var ngt allvarligt men kunde ändå komma om jag ville. Ja, det ville jag! ( har dock inte fått någon räkning från dem ÅN, annars kanske jag tänkt annorlunda!!) Båda Annorna dök upp på förmiddagen och vi tog ut Lorett och fölet från hagen och gick lite fram och tillbaka på vägen. Båda skötte sig bra!Veterinärerna tyckte inte att det var ngt att oroa sig över vad gäller bakbenen utan sa att det kommer att växa bort. Dock var hon utåttåad fram, inte heller ngt allvarligt, MEN vänster fram satte hon ner i en bruten linje när hon gick och det var inte bra. Kan tydligen bli bockhov och allt möjligt om det inte fixas. Hon filade ner pyttelite på kanten på vänster framhov och ska komma nästa måndag för kontroll och ev mer korrigering. Juliett var jätteduktig med detta. Dessutom tyckte hon att Juliett växt på sig mycket men lite för fort! Detta tyder på att Loretts mjölk är alltför kraftig. I sådana fall brukar man ta bort kraftfodret men Lorett äter ju i princip inget kraftfoder som det är! Veterinären tyckte i alla fall att den kraftfoder hon har måste tas bort, dvs två nävar pellets på morgonen och betforen på kvällen, vilket jag inte vet riktigt hur mycket hon får. Även kvällshöet skulle begränsas. Allt för att hon ska kunna gå kvar på gräset. Nu har jag börjat jobba igen, hur jag ska ha tid med det!, så fr o m imogon är det Steen som ska ta ut dem. Får verkligen hoppas det går bra. Här kommer lite foto från senaste veckan.
    
    
 
 
Här kommer lilte blandade filmsnuttar.
  
Det går framåt med lilla Juliett. Nu har de början vara mer ute i hagen och jag har sett att hon håller sig hos Lorett även om hon gör lite avstickare. Hon verkar inte vilja röra staketet i alla fall. Tyckte hon verkade lite hängig sista dagarna. Att hon diade sällan och korta stunder. Flera reagerade också på att hon verkade andas häftigt och snabbt. Igår var hon extra hängig och när Hanna också tittade till henne och blev lite orolig, ringde jag veterinären som kom och kollade henne. Som tur var hittade hon inga fel på Juliett. Ev har hon haft lite ont i magen som släppte precis när veterinären kom. Hon lyssnade på lungor och hjärta och tog blodprover. Allt såg fint ut och hon tyckte Lorett var väldiad. Skönt! Och det går som sagt framåt med henne. Framtänderna börjar komma, svansen växer, hela hon växer, hon har börjat smaka gräs och hö och vill gärna dricka vatten men fattar nog inte riktigt hur. Vill göra allt som mamma gör. Såg idag att hon börjat bli svart längst ned på benen som hittills varit bruna. Hon kan ha grimma på sig och jag tar själv ut dem på morgonen i hagen. LIte krångligt men det går. Hon är väldigt social och kommer gärna fram. Nästan lite för mycket så nu när hon inte behöver medicin eller något annat så ska Lorett få ha henne för sig själv lite.