Vägen till betet är sagolikt fin såhär i juni månad. 
 
Ja nu är det redan den 13 juni och idag kom Julia hem från Hawaii. Skönt. Dock har det ändå funkat bra med Lorett och Juliett då jag varit ledig och haft tid, men att jag blev sjuk i feber var ett streck i räkningen. Dock har det också gått.  I måndags red jag ut med Ida och Jurist och då blev det hela rundan runt dammen, dock inte upp på andra sidan vägen. Skritt och trav. Lorett skötte sig fint som vanligt.  I tisdags var det möte i VIarp om man ville vara med och rida i höstens lagtävlingar. Jag vill ju gärna rida den nya seniorcupen som drog igång förra året, men då red jag ju inte. Dock kommer det nog inte att gå då vi är många som vill rida och de vill toppa lagen. FInns ekipage som är bättre än mig och Lorett tyvärr... Ja ja, anmälde Julia till knockout dressyr som även Helen och Susanne vill rida, Den hade de först inte tänkt ta med men vi får se nu om den anmäls till.
 
Efter mötet red jag ut en sväng med Lorett igen. Red ner till dammen och hem igen. Varmt! Lorett skötte sig bra som vanligt. När jag precis kom tillbaka till stallet såg jag en rävmamma med tre små ungar som sprang och jagade varandra på fältet. Så söta! Såg sedan en sötnos till då Torina fick ett litet brunt stoföl precis då. 
 
 
Onsdagen hade jag feber men beslöt ändå att försöka rida min lektion. Med lite Panodil gick det vägen. VI hade bommar och det tyckte Lorett var jättekul. Ja jag med. Vi galopperade bl a över två bommar på volt så det blev som en studs, något jag inte gjort sedan jag började rida igen. Kändes jättebra och Lorett var en stjärna som vanligt. 
 
I torsdags var jag först lite ärenden och sedan hos Juliett. Fortfarande feber men det fick gå. Allt bra med Juliett. Åker ju till henne med jämna mellanrum, varannan eller var tredje dag. Mycket flugor dock men hon verkar inte bry sig. Får locka henne med morot. Men det är skönt att hon inte verkar vilja komma hem utan hon trivs. Hon är fortfarande snäll mot de andra och verkar poppis, men hon är lite kaxigare dett året. Lägger bak öronen lite åt en av hästarna. Fast den vill ändå vara hos henne.  Försöker sätta på lite flugmedel när jag är där och kratsa hovarna.  Foto från betet kommer i nästa inlägg. Vill bara visa dessa två som det är ett år emellan. 
 
På kvällen var det tömkörinng i Skromberga för Lorett. Gick jättebra och så kul att höra Sven säga att hon har talang och kvaliteér. :)
 
Fredag morgon var jag bara en snabb runda hos Lorett. Mockade hagen, fixade nytt vatten och fixade med maten. Sedan hem och fixa till sig lite och sen hämtade Helene mig och vi åkte och mötte hela (nästan) hästgänget hos Susanne. Det var dags för helgen som var Susannes födelsedagspresent. Hade två härliga och roliga dagar på Österlen, bla i Simrishamn, Ale stenar, Kåseberga, Skillinge och Vik. Vi har ätit  och druckit gott, pratat och skrattat, spelat "med andra ord", tävlat i en gren från Mästarnas mästare där vi utmanande varann i tre olika grenar, och turistat.
Ja gissa vem som blev Mästarnas Mästare bland oss? :) Dramat utspelade sig i Vik där vi hade en fantastisk utsikt mot Stenshuvud.
 
Tror Susanne var nöjd med sin present!
 
 
 Kom hem lördag kväll och då blev det en snabb sväng till Lorett för samma sysslor som på fredagsmorgonen. 
 
Igår söndag red jag och Suss nerie i viarp. VI skulle trava och galoppera lite bommar. Lorett skulle vara draghjälp åt D men det behövdes inte. Var riktigt kul och slutade med att jag och Lorett travhoppade ett litet kryss i båda varven. :) Jag var såklart en sväng hos Juliett med! 
 
 
 
Idag måndag kom Malin redan vid 11 för att ge Lorett lite massage. Gick jättebra och Lorett var nöjd. Så här skrev Malin på Facebook om besöket. "Idag fick en härlig dam vid namn Lorette massage. Första gången jag var hos Lorette gillade hon varken mig eller massagen, milt sagt. 
Idag, 3 besök senare står hon avslappnat och njuter av massagen, en och annan avslappnad gäsp bjuder hon också på :-) Det är så härligt och intressant att se hur en bestämd dam accepterar och släpper in en trots det är något hon får släppa ledarskapet över och låter massagen göra underverk"
 
 
Och sen kom Julia äntligen hem! Kom till stallet en sväng innan hon körde hem. Fick lite fina presenter. :) Lorett får vila idag efter massagen. 
 
Och just det, började veckan med att fixa på altanen då jag nu äntligen fått ett trädäck där. Målade muren grå, innan var den alla möjliga färger. Skulle fortsatt med att fixa stenar i det lilla glappet som blivit mellan trädäcket och muren men då jag blev sjuk blev inget mer gjort just nu. Men riktigt nöjd med hur det hittills är och jag kan ju använda min altan nu. 
 
Lorett igår kväll efter en uteritt. Red ner till dammen och travade nästan hela vägen. Vände där nere och travade tillbaka. Riktigt varmt ute trots att klockan var åtta på kvällen! Termometern visade visst 32° idag!  Lorett var snäll och det var tur för det var första gången jag red ut själv sedan min olycka för 1,5 år sedan. 
 
Då hon går ute dygnet runt nu behövdes ett nytt täcke att byta med. Dock måste hon ju ha ett som täcker både man, svans och pannlugg. Hittade detta från Weatherbeta för halva priset på Rycketofta. Påmminner om det hon har från Rambo men detta var nästan snäppet bättre. Bättre magplatta, tunnare tyg och med bogveck. Det enda som var lite sämre var svanslappen som var lite för kort och saknade det extra band som det andra har. 
 
Varmt att rida denna dag, (fredag då jag jobbade i onsdags på vår vanliga träningstid) men red ändå lektion i Viarp för Lotta. Tänkte att jag går hem om det känns för varmt. Red inne i ridhuset då det dammade enormt mycket på utebanan. Hade öppnat alla portar så det var ändå ok. Och Lorett tyckte det var kul för det var mest bomövningar. Dels i trav men i skulle även galoppera över två bommar på volt som en studs, vilket Lorett såklart gjorde lätt som en plätt! Fick en välförtjänt dusch när vi var klara och sen komma ut i hagen igen. :)
 
I onsdags åkte Julia till Hawaii där lillebror varit tre månader för att plugga engelska. De kommer hem tillsammans på söndag läs hennes "återigen nya" blogg . Så nu har jag hästarna själv. Tur jag har semester och jag behöver bara mocka hagen lite då Lorett ju går ute. Och lilla loppan Juliett har det så bra på sitt bete. Var där igår kväll (lördag) och allt såg bra ut. Foto kommer i senare inlägg då de ligger i den andra kameran.
 
Härligt att slippa stå inne i boxen! Jag och Julia var på Steen att det måste vara dags för hästarna att vara ute dygnet runt då det är så strålande fint väder, och jovisst då kom en lista upp i stallet på vilka som ville, och så var det bestämt. Så glad att vi hittat de här bra täckena till Lorett så hon klarar att vara ute även på natten, för hon älskar sin hage ( om det finns gräs vill säga:) )
 
Julia köpte ny kamera innan sin Hawaiiresa och den fick ju testas!
 
Nya kameran på fina Lorett
 
I måndags dvs den 30 maj fick Lorett massage igen. Denna gången var hon mer avslappnad och kunde njuta mer. På nedanstående bild var hon nästan klar och hade i princip somnat!