Ja så var det redan lördag och min kurs var slut i torsdags eftermiddag. Är jättenöjd med kursen. Har varit jätteroliga dagar. Bra träning, härlig miljö, bra kurskompisar, god mat, och att spendera 4 dagar iväg med Lorett har varit toppen. Som vanligt har hon skött sig jättebra. Både när vi tränat och övrigt. Dock har hon haft mycket eksem, men det hade hon ju redan hemma. Har smort henne så gott det går och täcket på såklart. Förhoppningsvis är både jag och Lorett friska och krya nästa år, för i så fall blir det en repris på detta. Träningen gick i alla fall bra. Sista dagen hade vi som en liten tävling i WE, och Lorett blir ju lite taggad men hon har varit så fin. Fick mycket beröm för henne. Kul att höra. Inte ofta någon påpekar sådant. Men hon var fin i modellen, fina gångarter! (när hon väl kom upp i fronten), och väldigt lydig. De trodde också hon var runt 10! Och inte 20 som hon är. Hon var äldst i gänget men den som var piggast och spänstigast.  Avslutade som sagt eftermiddagen med denna tävling och sån tur vi hade så kom Julia lagom till den och tittade på oss. Sedan var hon snäll och packade in alla Loretts grejor i släpet och körde hem med Lorett. Jag stannade kvar en liten stund till för eftersnack och packade ihop mina grejor och sen körde jag också hem.
 
Väl hemma gnäggades den en del av både Lorett och Juliett. Glada att träffas igen! Juliett hade redan kommit in men jag släppte Lorett direkt i hagen och hon travade/galopperade ut i sin fina hage, och sen kom Jula med Lorett. De började klia nästan direkt! Skönt att vara hemma och ordningen återställd. Julia var snäll och hjälpte mig packa upp allt. Körde sedan henne hem då hon ställde bilen hos sin far då hon skulle iväg på semester till USA dagen efter. Var själv hemma vid 21.  Härligt att komma hem. FIck vattna alla blommor ute då det varit jättevarmt hela veckan. Torsdagens temp läg på nästan 30 grader!
 
Igår fredag var stora tvättdagen, både mina saker och Loretts. Mockade också hagen ordentligt. Tog även två skottkärror i Carados hage. Hans sår är snart läkt nu men lite kvar. Veterinär Anna kom också en sväng då jag är orolig för Julietts ben som ju svullnat upp och det´har nu suttit i nästan två veckor. Anna kände på bulan/svullnaden både före och efter vi longerade henne och hon tyckte inte hon var öm. Tyckte inte heller hon såg halt ut så det var ju positivt. Så hon tyckte inte ultraljud behövdes just då utan att vi avvaktar med det till den tiden vi bestämt sedan innan. Dock ska vi höra av oss om hon blir halt eller öm. Juliett har förresten varit en stjärna de här fyra dagarna Lorett varit borta. HOn har ju aldrig varit själv hemma utan Lorett,  men det har gått så bra så. Skönt!
 
Lorett fick också vilodag igår fredag. Men idag lördag får det bli lite ridning. Kanske uteritt. Men får passa skorna noga denna gång!

 
Här kommer lite bilder från veckan.
 19 vuxna höns, 29 kycklingar och en tupp fanns på gården! Så fina och vi fick en lektion om dem av 14-åriga dottern i huset.
 
Tisdagskvällen åkte Sara, Kari och jag in till restaurang Italiano i Hörby och käkade pizza. Fantastiskt god!
 
Nyharvad fin ridbana. Här red vi dressyr alla dagar utom torsdagen då det var så varmt och dammade mycket så då red vi dressyren nere på gräsbanan. Mycket bättre. Red bl a öppna, sluta, öppna på rak linje innanför spåret. och även sluta, öppna, sluta. Svårt!
 
 
Onsdagkvällen grillade vi med familjen, dvs Ewa som höll i kursen, hennes man Nils (som var den som lagade våra fantastiska vegetarska luncher), och deras dotter Alva. Det var jag, Sara (frisör från Karlskrona), och Kari från Eslöv. Christina som bodde nära och inte bodde över var också med.
 
 
En sväng runt gården innan dressyren blev det varje dag.
 
 
Veckogamla kycklingar med mamma höna och pappa tupp! Det är så här man vill se djur! Och vilka fantastiska ägg de ger oss när de får leva så här!
 
Delar av gänget torsdag eftermiddag! Tränare Ewa på marken.
 
Kari på Quillo, jag på Lorett och Sara på sin frieser/ardenner Freja!
 
 
Höns i hagen var ok tyckte Lorett. Brukar ju ha fasaner i sin. Men inne i stallet var det mysko.
 
Så här fint hade vi det! (tack vare Julia)
 
Här var jag! Dock hade Snapchat, konstigt nog, inte koll på att jag satt till häst!
När de är alldeles nykläckta får de vara i bur med sin mamma några dagar.

Igår åkte Julia iväg på drygt två veckors semester till USA, så nu har jag koll på tre hästar igen. Men som tur är har Julia fixat andra som mockar åt Carado. Så jag ska kolla till honom, sköta såret, ge vatten i hagen etc etc.
Nu är jag och Lorett iväg på en dressyr-  och we- kurs i Hörby. Kom hit igår något försenade. Försenade därför att i helgen som gick tänkte jag att Lorett   skulle få ta det lugnt inför kursen och bara få uteritter. Så i lördags red jag och Lorett ut en lugn runda och när vi kom tillbaka ser jag att hon tappat höger framsko är av! Såg min kurs flyga all världens väg för att hitta en hovslagare med kort varsel är inte lätt. Var ute och letade sko i flera timmar men hittade  inte den. Ringde djursjukhuset på söndagen och fick faktiskt en tid på måndagen att komma och sko henne. Trodde först jag skulle missa hela första dagen på kursen men Julia kom på den bra idéen att jag körde till kursen som började kl tio så tog hon Lorett till hovslagaren och sen kunde hon köra direkt och lämna henne till mig i Hörby. Så snällt av Julia. Tog ju drygt halva dagen för henne. De kom vid halv ett cirka. Installerade Lorett h hagen och packade ur släpet. Pdm körde Julia hem för att ta hand om Juliett som nu får klara sig utan mamma i fyra dagar.  Jag åt i alla fall en god lunch och sen kunde jag vara med på eftermiddagens we- träning. Att vi missade dressyren på förmiddagen tyckte nog Lorett var helt ok. Träningen gick jättebra. Trevligt folk här och mysigt ställe. Lorett sover inne på natten och har sällskap av en svart häst från Neapel! Själv sover jag på ett mysigt litet loft. Nu har vi precis släppt ut hästarna och de har fått sin frukost ute. Själv ocksa fikat och snart drar dagen igång. Härligt vader ute! Jag och Lorett rider med Kari och hennes italienare  kl halv tolv dressyr och kl 16 år det we igen. Ny bana idag. 
Lorett tycker det är mycket märkligt med höns inne i stallet!
 
 
här bor jag!
 
 
 
Lorett äter frukost ute. stallet i bakgrunden.
 
 
 
 
 
här är jag enligt Snapchat i alla fall!
 
 
kusen från Neapel. finns visst bara nio av hans ras hittills i Sverige
Lorett har sällskap i hagen!
 
 
Julia organiserade mina saker så här snyggt innan hon körde hem.
 
 
Julia och Lorett har kommit!
 
 
Julia med Lorett hos hovslagaren
Igår tisdag var jag i stallet på förmiddagen. När jag kom var redan Julia där och hon hade med sig Tina och Emma, och de hade redan mockat så idag slapp jag det. Tack för det!  Skönt att slippa ibland. Gick först en sväng med Lorett och Juliett ner till viarp och sen red Julia på Juliett skritt i ridhuset efter igångsättningsschemat från veterinären. Jag red fram Lorett i trav och galopp och red sen programmet från tävlingen. Nu kändes Lorett lika fin som vanligt. Skönt.  Efter stallet var jag en sväng på loppisen i Helsingborg. Åt god vegetarisk lasagne.
 
Åkte sedan hem en sväng och sedan skulle jag hem till Marie som flyttat nyligen. Skulle först till hennes stall. Men innan dess åkte jag inom vårt stall. Tog in Loret och Juliett. Mockade hagen och fyllde nytt vatten. Åkte sen till Marie. Hon hade precis ridit klart så jag hjälpte henne bli klar i stallet vilket innebar att jag fyllde vatten och mockade hage :)
 
Åkte sedan hem till hennes nya lägenhet. Jättefin lägenhet i ett fint område. Fikade och åt god macka.
 
Idag onsdag var en uteritt planerad med Åse. Men först red Julia på Juliett enl igångsättningsschemat, dvs skritt i cirka 40 min. Efteråt fick hon på sina kyldamasker som vanligt. Vid 19-tiden gjorde jag iordning Lorett och red ut med Åse och Dakenda. Blåsigt men varmt. Mysig runda som blev runt andra fältet med. Lyckades t o m få in lite galopp. Lorett kändes fin. Var tillbaka strax efter 20. Gjorde klart allt i stallet och skulle allra sist bara kolla Julietts hovar så det inte satt någon sten eller något och då känner jag att bulan nu har blivit till en hel svullnad av benet. Känns inte alls bra. Måste ringa veterinären i morgon bitti. Blir så trött. Varför kan det inte bara bli bra??!!  Förtar nästan glädjen jag kände över Loretts och min kurs vi ska åka på nästa vecka. Känns inte kul om Juliett är sämre igen. Men får se vad veterinären säger.
 
HIt ska jag och Lorett i alla fall nästa vecka. http://naturligdressyr.se/
 
 
 
Tyvärr inga foto i detta inlägg. Måste bli bättre på att fota. Får se om jag orkar hålla igång bloggen. Inte så kul när det mest är trista saker som händer. Men får försöka fokusera på de få positiva saker som händer.
 
Jo ett foto blir det. Juliett vilar i alla fall ordentligt när hon är inne på natten.
 
Så kom och gick helgen igen.  Minns knappt vad jag gjorde i fredags.  Jo, jag var en sväng på Tomatens hus och åt deras jättegoda tomatpaj med min mamma. Premiär för i år. Brukar bli några stycken varje sommar. Visa källbilden
 
Red en sväng på Lorettt. Testade dressyrsadeln men den kändes inte bra så jag fick hoppa av och byta till hoppadeln. Gick efter det in i ridhuset där en annan från stallet var och hade plockat fram lite bommar, så jag och Lorett passade på att skutta över några gånger. Tyckte hon var kul. Julia kom framåt sen kväll, och då gick vi en sväng med Juliett och Lorett. Tror vi bytte Carados bandage då med. Hmm. Vi har bytt ett par gånger denna helgen då det glidit men såret är bara litet nu så snart behövs nog inget bandage. I lördags tränade jag lite för Lotta. Lorett kändes väldigt fin, så det bådade gott inför söndagen då jag skulle tävla en LB1. Sen kom Julia och vi fixade klart allt i stallet och gick med Juliett. Testade att släppa Juliett i den stora hagen hos Lorett, och hon fick något ryck, men var sen lugn så nu skippar vi sjukhagen. Igår söndag träffades jag och Julia i stallet på förmiddagen.  GJorde Lorett fin och körde till tävlingen. Lämnade kvar Juliett hemma i stora hagen och hon var lugn när vi körde och lugn när vi kom hem. Var inte borta så länge. Tävlingen gick inte alls bra då Lorett av någon anledning inte alls var med på noterna. Så fort vi kom in i ridhuset blev hon seg som sirap. Fick t o m avbrott i den ökade galoppen där hon brör av till trav. Fatar inget. Dock var underlaget väldigt tungt så kanske hon reagerade på det. Ja ja annars kanske hon är trött på dressyr och tävling. Får prova något till och se om det känns bättre. Julia fotade lite fina bilder i alla fall. Idag måndag blev det en tur till soptippen med skräp jag samlat hela året i garaget. Hade Julia och Stella till hjälp.  Fixade stallet och sen fick Stella skritta Lorett, när Julia red Juliett för första gången sen skadan. Hon ska skrittas en vecka till upp till 45 min. Nästa vecka får hon börja trava lite. Hon var så snäll så. Gick att skritta på vägen. Ska ju helst gå på hårt underlag enl veterinären. Mockade hagen och sen var vi klara i stallet. Tog hem lite schabrak och tvättade då jag och Lorett ska iväg på en 4-dagars kurs i WE och dressyr n'ästa vecka. Vill ha lite rena och snygga schabrak med mig. Ska bli så kul!
 
 
 
 
 
 
 
Denna fina utsikt hade Julia på fredagskvällen när hon flög sin sista flight innan hon skulle sluta för dagen.
 
Lugn dag i stallet. Mockade till alla tre. Juliett fick gå ut i gräshagen som vanligt. Men blev ingen promenad för henne igår då det inte fanns någon som kunde gå med mig och det blåste och hon kändes väldigt pigg. Får vänta tills Julia kommer hem imorgon kväll.  Carados bandage håller fint med Loretts maggjördel ovanpå.  Red ut en sväng med Lorett ner till dammen. FIck tyvärr vända där och rida samma väg tillbaka då det var en som var ute med sina två hundar och gick preics vid dammen. Otäcka alla tre. Brukar se dem. Två otäcka hundar han håller i ett järngrepp. Såg att de ryckte då de fick syn på Lorett. Fy säger jag bara. Vi vände och travade hem igen. SKulle ändå bara jogga henne eftersom vi tränade igår. Men aldrig kul att vända och rida samma väg tillbaka. Man vill gärna rida runt. Folk i Härslöv verkar inte fatta att slingan är för hästarna i första hand. Det är ju vi som har stall här runtomkring som betalar bonden för att klippa och inte odla där.  Nedan lite gulliga bilder innan jag körde hem.  De väntar på kvällsmaten. Luftigt och skönt i stallet nu när fönsterna plockats bort.
 
 
 
 
Hmm Lorett har fått lite eksem i år trots täcke. Och lyckas klia sönder svansen med täcket på. :( Smorde henne och lite bättre sen.
 

Vaknade av att det spöregnade- Inte bra för carados bandage. Efter en snabb frukost åkte jag till stallet och började med att ta in Carado. Torkade honom så gott det gick och sen fick han eksemtäcke och sen regntäcket. .
 
Fortsatte sedan ut till Lorett och Juliett. Båda försökte skula under träden men det hade ju regnat igenom. Båda såg blöta och olyckliga ut. Lorett hade dessutom lyckats rulla sig med sitt eksemtäcke. Fick torkat dem lite med handduk och sen fick de också täcke.  
 
 
 
 
 
 
 
´Klarnade upp sedan så innan jag körde tog jag av täckena igen. Juliett fick gå en timme i lilla gräshagen. Kl 14 tränade jag för Lotta. Gick mycket bra. Loret var väldigt fin.  Red bö a åttvolter, både i trav och galopp.  Då förvänd galopp och gjorde byten. Som hon är jättefduktig med. FIck träna på att i höger varv ha denna lite utåtställd, vänsterbogen på plats, och högerbenet innne. Blir nästan förvänd sluta. I vänster varv alltid träna på öppna och se till att hon inte skjuuter ut rumpan mot mitten.  Svårt!  Körde sen hem, duschade, käkade och sen iväg och handlade bl a lite morätter. Tillbaka till stallet vid 19 då jag skulle ta in Lorett och Juliett själv. Så hinner de vara ute lite längre. Inte för att Juliett är så glad att vara ute i sin lilla sjukhage. Hittade Carado liggande i boxen. Vilade bara lite. Grannen vilade med så han blev nog bara lite inspirerad. Tog av honom eksemtäcket och inspekterade bandaget som satt ok. Satte sedan bara på honom maggjorden som nu torkat. FInt väder nu ikväll igen. Gick sen en sväng ner till Viarps med Juliett. Micke var snäll och gick med med Lorett. Så försvann snabbt även denna dag.
 
 
 
 
 
 Lorett har lärt sig att när hon kissar får hon lite godis så nu kan hon klämma ut några droppar både före och efter ridpasset.
 
 
 Lorett före ridpasset idag. SKulle egentligen ridit samtidigt med Lotta men hon blev sen så vi red själva. Klockan blev ganska mycket men skönt för kvällen var helt fin och vi var själva i paddocken. Dammar ganska mycket när flera rider.  Hon kändes fin som hon gjort senaste tiden.
 
Carado i trapnsporten idag då vi åkte med honom till djursjukhuset för att träffa hovslagaren. Han tappade ju sin plastsko i söndags och har inte kunnat vara ute sedan dess. Var ju såklart den hoven som redan är så söndrig. Men idag kom den på och nu kan han gå ut i hagen igen. Han skötte sig jättebra idag med både lastning, körning och hos hovis. Vi bytte också hans bandage och såret ser riktigt fint uit nu. Måste dock ha bandage ett tag till. Men nu får detta förhoppningsvis sitta kvar tills Julia är hemma igen. Hon åkte iväg till jobb i eftermiddags och kommer hem igen på fredag kväll.
 
 Såret idag.
 
 
 
 ´Juliett är ju på igångsättning och ska skrittas varje dag nu i två veckor, ökandes upp till 45 min. Nu går vi crika 30 min. Får se hur det går nu när Julia är borta och jag måste gå själv med henne utan Lorett. Får nog bli en liten runda på grusvägen och resten i paddocken. Ska egentligen går på hårt bara.
 
 Efter ansträngning ska hon ha sina kyldamasker på sig. Konstiga grejor som blir varma! Läs nedan.
 
 
 Igår var det Loretts tur att få nya skor. Hovis var nöjd med hennes hovar och tyckte det var jättebra att själva hoven har följt hovväggen när den nu växt. Tydligen inte alltid så när de haft fång. Hon skötte sig bra som vanligt. Passade på att väga henne med. Vägde nu drygt 420 kg. Tycker hon är bra i hullet nu men hon får inte gå upp mer. Var ju nere på 405 ett tag men då tyckte vi hon var för smal så då började jag ge henne extra lucern. Nu sedan ett par veckor tillbaka får hon mindre lucern igen. TYdligen får hon i sig av det minimala gräs där växer i hagen. För annars får hon ju samma mat som tidigare. Dock kan det vara så att den senaste sändningen hösilage är lite kraftigare.  
 
 Passade på att pyssla lite extra med Juliett nu ikväll. Borstade henne noga, friserade manen, och borstade hennes fantastiska svans. Oljade också hovarna. Är väldigt torra nu när det är sådan torka och värme ute. Vill förhindra att de börjar spricka. Hennes hovar är annars fina.
 
 
 
Ja så var denna helg över. Igår kom Julia äntligen hem. Dock inte förrän på kvällen och dessutom försenad. Hämtade henne vid tåget då hennes bil är på lagning. Körde direkt till stallet. Gick en sväng med Juliett. Lite längre idag. Lite lugnare idag med då vi hade Lorett med oss. :)
 
Jag hade redan varit och mockat på förmiddagen så Julia kollade bara till Carado och hans bandage. Satt ok. Sedan gjorde jag iordning Lorett för en ridtur, och Julia stack iväg på 25årsfest hos kusinen. Jag red i paddocken tills med Lotta. Jättefin Lorett. Kul.  Sent hem som vanligt.
 
Idag söndag var jag och Julia i stallet tidigt. Gick en lång runda med Juliett. Nerför grusvägen, svängde höger vid ridskolan, upp förbi bonden och sen rakt fram på asfalten, och sen ner vid läskiga huset.  Tog drygt en halvtimme och hon var så snäll. Men så klart var ju Lorett med. Sedan pysslade Julia lite med Carado. Kommenterade att hans högra plastsko satt lite löst, konstigt nog. De ska ju sitta som berget. Bandaget satt i alla fall bra. SLäppte ut honom igen, och sedan mockade hon till honom. Jag stack iväg då jag skulle på möte hos Anna-Katarina ang seniorcupen. Nu är det visst väldigt många som vill vara med så vi får se hur det blir och om det blir. Jag blev i alla fall lite sugen på tävling och spec eftersom Lorett känts fin på sistone så jag anmälde mig till tävling på söndag. Bara en klass och det är väldigt nära.  Mötet var i alla fall trevligt och sen körde jag en sväng till Hööks. De hade bara idag specialpris på nyponpulver som Lorett äter så det köpte jag. Hittade också varsin fin grimma till Lorett och Juliett. Körde sedan hem. Framåt kvällen körde jag och tog in hästarna. Gjorde iordning Lorett och så red jag och Lotta i paddocken. Avslutade med att rida LB1 programmet. Hon kändes fin. Och just det. Carado har tappat sin plastsko på den hoven som redan är jättedålig. Så nu får han inte gå ut i morgon. Och hur vi ska få dit hovslagaren är en bedrift vi nog inte klarar. Och köra med honom går inte då min bil inte kan dra honom för Julias bil är ju på lagning. Jag har dessutom inte tid då jag först ska iväg med Lorett till hovslagaren och sen köra min far till och från sjukhuset. Fullt upp med andra ord. Julia är i alla fall hemma en dag till, dvs i morgon så hon får försöka få dit hovis på nåt sätt. Den där olyckshästen. Alltid är det något.
söta Juliett vill ha något gott
 
Lorett i sin nya grimma
 
skon borta. Trasig hov.  😫😫
Började dagen med att jaga hovslagaren som lämnat stallet före bestämd tid. Jag brukar alltid vara tidig men jobbat natt och kom inte iväg i tid. Var dock i stallet 10 min före, men då hade han redan kört! Fick tag på honom och då var han på väg till Helsingborg men fick honom i alla fall att vända! Han trodde vi glömt det eftersom ingen var där och hästarna ute.!  Jag säger då det! Sjukt stressad var han sen men Juliett blev i alla fall skodd.  Var egentligen Loretts tid men Juliett fick den och så har jag bokat en tid inne på kliniken på måndag till Lorett istället. Lite lättare att köra med Lorett än Juliett! :)
 
Mockade sen till alla tre, och mockade hagen till Lorett och Juliett och fixade med mat och annat pyssel. Juliett fick gå i gräshagen en stund. Tog typ hela dagen. Åkte hem och käkade. Var sen helt slut. Sjukt varmt ute, typ 32 grader och jag var slut efter två jobbnätter. Fick sova en stund. Gick upp vid 18-tiden. Duschade, fikade och började sen vakna till liv. Tillbaka till stallet då jag skrivit på tavlan att jag själv skulle ta in Lorett och Juliett så de slapp komma in redan kl 18.  Kom dit strax före 19:30 tog in dem och gick sen med Juliett. Idag var hon lugn, men något hände när vi gick i nerförsbacken. Hon snubblade och var nere på båda knäna i grusen. Med förenade krafter kom hon upp igen. Kunde inte se några märken på henne. Kunde ju blivit hur blodigt som helst då det är grusväg med stora vassa stenar. Men alltid ska det vara något. Hem med henne. Blötte hennes damasker och satte på dem. Ut med Lorett och gjorde iordning henne. Gick ner till Viarps paddock men den kändes inte bra alls. SÅ vi gick tillbaka till vår egen paddock och red där. Den dammar också väldigt mycket men jag blev strax ensam där så då gick det bra. Och som tur var denna jobbiga dag så var Lorett hur fin som helst att rida. Gjorde lite av den övning som Lotta tipsat mig om. Kan ridas både i trav och galopp. I trav rider man öppna längs långsidan, vänder rakt upp från kortsidan och skänkelvikning ut mot spåret mitt på ridbanan, där lägger man sedan en volt, och fortsätter sedan på spåret med öppna, och sen skänkelvikning från kortsidan osv hela tiden. Likadant i galopp, men då blir volten förvänd galopp, och efter ett varv i förvänd kan man göra ett byte och sen fortsätter man med ny öppna i galopp. I traven kan man göra typ 10-15 metersvolter och i galoppen 15-20.
 
 
 
Skulle sen bara sätta på Carado täcket som jag tagit av tidigare då det var så varmt, men såg då att bandaget glidit och såret var nästan synligt. Bara av med bandaget och sätta nytt. Som tur var var Lotta i stallet och kunde hjälpa mig. Han var lite jobbig med bytet men till slut fick vi rätt på det. Ser ganska bra ut nu tycker vi som sett det från början. Då var det mycket större i omkrets och riktigt djupt. Nu är det i princip helt plant.  Sårvätskan och klister har frätt lite på huden runt omkring som ju är klippt sen operationen.
 
 
Sen kunde jag äntligen köra hem! Då var klockan väldigt mycket. Så mycket att jag själv kunde ge Lorett och Juliett deras nattmat (lucernen) och släcka.
 
Lorett i sin hage som hon huserar själv i nu eftersom Juliett står i sjukhage. Som tur är regnar det ju inget så gräset växer sakta. Får hoppas Juliett snart kan gå där. Hann inte så mycket med Lorett idag. Hade tänkt rida men tiden försvann fort som vanligt. Morgonen började med att stressa från jobb, jaga hovslagaren som mot alal odds ändå kom och skodde Juliett. Hon var lite jobbig idag men inte så konstigt. Inte blivit skodd så många gånger, och dessutom har hon stått stilla i tre veckor snart. Därefter mockad jag till alla tre. Fixade hö, fyllde vatten, kollade Carados bandage och byggde ny sjukhage till Juliett i gräset. Där fick hon sedan gå en timme. Körde sen hem och käkade lite och vilade 20 min. Iväg igen. Nu ridklädd. Började med att gå med Juliett. Monster idag igen, fast lite bättre. Men det blev fel igår och satt i idag igen. Ingen som kunde gå med oss idag heller. Tillbaks med henne i sjukhagen och blöta hennes kyldamasker o på med dem. Mockade sen hagen, och tog därefter in Lorett. Vid detta laget var klockan alltför mycket för jag skulle hinna rida. Men hann i alla fall tvätta ryggen på henne med hibiscrub. De hann också vara tillsammans en stund i Julietts vanliga sjukhage och klia varandra. Avslutade med att ta av Julietts kyldamasker, fylla vatten igen! Till alla tre. Går mycket nu i dessa varma tider. Sen hem snabbt, fixa till sig lite, och mot jobb!!
 
 
Juliett i sin lilla sjukhage. Skönt med skugga i alla fall.
 
 

Carado med sitt bandage. Som måste fixas med nästan varje dag.
Var ledig på dagen då jag skulle jobba kväll och natt. Åkte till stallet vid lunchtid. Mockade till Lorett och Juliett. Tog in Carado och fixade hans bandage som återigen lossnat. Satte ny wetwrap runt om magen. Blir säkert sjukt varmt för honom men inte mycket att göra åt. Fyllde vatten åt alla tre och mockade även hagen hos Lorett och Juliett. Släppte Juliett en stund i gräshagen men hon var inte så nöjd. Har ätit upp det mesta där, och det som finns kvar vill hon inte äta av då det tydligen är toaletten. Får göra ny gräshage åt henne i morgon. Tänkte sen gå med Juliett hennes 10 min. Är inte så glad att gå själv med henne, men då ingen fanns att gå med mig, med Lorett, skulle vi gå själva. Började gå med henne men då skulle Steen iväg med traktorn så då gick jag in med henne igen och bestämde mig för att rida Lorett först. Fixade i ordning henne och red ner till Viarp. Red inte så länge då det blev mycket igår, och utslagen är ju kvar. Men hon kändes jättefin. Red i paddocken. Väl tillbaka duschade jag henne och tvättade med hibiscrub. Sen ut med henne och hämtade Juliett. Började bra, men sen vid gräshagarna hade Lotta släppt ner två hästar och de kom galopperande, vilket gjorde att Juliett blev helt vild och slängde sig runt och skulle sticka och allt möjligt. Inte bra för hennes skada! Fick lugnat henne efter en stund och gick vidare. Gick bra ända ner till Viarp men så fort vi svängde blev hon rädd för något och kastade sig igen, och skulle sticka och sen hela vägen fick jag gå och rycka henne med kedjan för att vi överhuvudtaget skulle ta oss hem. Suck! Så trist.  För göra ett nytt försök i morgon. Ska ju öka skritten successivt denna veckan men jag är inte alls bekväm med att gå själv med henne.  Jaja. FIck i alla fall tillbaka henne in i sin sjukhage och sen fick jag stressa till jobb. Kändes inte alls bra idag. Tur att Lorett var fin i alla fall. På jobb var det ok. Ända tills vi skulle sova. Då upptäckte jag att det kryllade av silverfiskar där jag skulle sova. Så nej ingen sömn denna natt. Tur det snart är semester!!
Jobbat hela dagen och sen stallet direkt. Julia hade redan varit och mockat till Carado plus släppt Juliett i gräset en knapp timme. Sen var hon tvungen att köra till jobb. Hemma igen på lördag kväll. Började med att mocka och mockade sen hagen. Släppte Juliett en stund till i gräset. Tog sen in dem. Gjorde i ordning Lorett och det blev en lång lång uteritt med Åse och dakenda. Så härligt! Loretts utslag bättre  idag men fortsätter tvätta med hibiskrub.  Så efter ridningen blev hon insmord med det och fick stå en tio min. Sköljde av henne och så var hon klar. Tog ut Juliett och gick en sväng med henne. Satte sen på henne kyldamaskerna men tycker de känns väldigt varma efter bara en timme. Avslutade kvällen med att fixa klart i stallet med frukost och kvällshö. Kollade också till Carado och satte fast bandaget igen! Satte på honom täcket då det skyddar bandaget lite bättre. Värmen har avtagit så han blir nog inte svettig av det nu. Fick också idag igångsättningsprogram av veterinären till Juliett. 
 

</div
Idag var det dags för besök av veterinären. Började med att titta på Loretts utslag på ryggen som faktiskt var lite bättre idag. Veterinären tror det kan vara regnskållor. Hon har ju faktiskt varit svettig under täcket nu när det varit så varmt. Får försöka lufta pälsen lite oftare. Ska i alla fall fortsätta tvätta med hibiscrub. Juliett ultraljudades och blödningen har försvunnit. Hon var också helt ohalt. Ska nu sättas igång' sakta. Skönt! Och sen nytt ultraljud om sex veckor. Carado blev drogad och sen kunde veterinären tvätta och undersöka såret ordentligt. Såg bra ut men fortfarande för öppet för att han ska slippa bandage. Upptäckte just hur sjukt dyra bandagen är. Man tror inte det är sant! Får bli silvertejp hädanefter! Nu ska Julia iväg och jobba igen och är borta ända till lördag. Så får verkligen hoppas att allt flyter på bra. Och på torsdag ska Juliett få nya skor.
Loretts utslag
 
 
Juliett har två sjukhagar. Denna är med gräs som hon går i en stund varje dag. Den andra som hon står i resten av dagen har inget gräs men skugga.
Lorett får stå utanför med lite hö då hon inte får äta en massa gräs
Veterinären rekommenderade dessa benskydd till Juliett efter vi ridit henne. De ska läggas i vatten först och sen sitta på minst en halvtimme. De kyler benen.
Avslutade en lång dag i stallet med att rida Lorett. Blev en barbackaritt då jag inte vill ha sadel pga hennes utslag.  Men jättefin att rida barbacka.
 
Vädret har varit helt strålande hela maj månad och juni börjar lika bra. Tyvärr får ju Lorett och Juliett sova inne då Juliett står i sjukhage pga blödningen i benet.  Men hon har skugga och har gjort en sjukhage till där det finns gräs och där går hon någon timme om dagen. I övriga hagen går Lorett och det är bra att det inte regnar för gräset växer nästan inget alls och det är bra då Lorett ju inte får äta gräs och nu när hon har hela hagen kan det bli för mycket. Får hoppas Juliett får gå ut i stor hage snart. Veterinären kommer i morgon och nytt ultraljud. Hon ska även kolla Carados sår. Och vi får be henne kolla Lorett för hon har fått några jäkla utslag. Började som en bula som verkade klia men igår var hon helt svullen över en stor del av ländryggen och verkar dessutom öm! Så igår ville jag inte lägga på sadel utan gick en lång runda med henne istället. Duschade ryggen och tvättad med klorhexidin. Annars rider vi ut mycket nu. Så härligt! 
Bästa utsikten!
 
 
Jag och Lorett när vi tävlade WE för några veckor sedan. En andraplats i LB blev det.
Lite mer foto från 2017 och även början på 2018. Mest hästbilder men även från när vi var i London i december, och Göteborg i februari 2018. Dock hästrelaterat det med :)
 
Gott grönt vin i Spanien april 2018
 
London december 2017. Fish and chips måste det bli minst en gång i alla fall.
 
London december 2017
 
 
'
Julia och Juliett
 
Juliett <3
 
London december 2017
 
Julia och Carado på igångsättning
 
London december 2017. Café Concertp blev en favvis.
 
London december 2017. Patrik Kittel vinner världscupen.
 
 
Mamma i Spanien på marknaden. april 2018
 
Julia och Juliett augusti 2017
 
London december 2017.
Helene och Sus på en pub innan Olympia Horse Show.
 
London december 2017. Årliga fotot på hästarna vid Piccadilly Circus.
 
 Göteborg Horse Show i februari 2018- Kul helg då vi sov över på Scandic Opalen med nästan hela hästgänget.
 
Lorettt fick en släng av kolik i oktober. Dagen före vi skulle tävla seniorcupen. Men huvudsaken att Lorett blev frisk, och efter ett besök på djursjukhuset piggnade hon till. Dock skippade vi såklart tävlingen.
 
God mat. London december 2017- minns ej vilket ställe.
 
 
 
Härliga stranden i Spanien.
 
 
 Vem är vem? :)
 
God fika på Concerto tror jag fiket hette.
 
 
London december 2017
 
Här började Loretts kolik hon fick i oktober. Fick detta foto skickat av Lotta som skrev att Lorett vilade i hagen.  Vilar?? Skrev jag tillbaka. Hon vilar aldrig i hagen! Hon måste vara sjuk. Och ja det var ju kolik. När jag sedan gick med henne i ridhuset ville hon ju lägga sig där med och då ringde jag djursjukhuset och vi åkte in.
 
 Lotta tömkör Juliett
 
 Härligt med kliande. Haft Juliett lite lös i ridhuset ibland så hon fått springa av sig. På vintern blir det ju så mycket box. Och sen har de kliat lite.  Någon gång släppte vi båda lösa men det blev lite väl vilt!
 
 
Jag och Lorett var med på viarps julshow och visade Working Equitation tillsammans med Sus och Dakenda.  
 
Normalt går Lorett alltid med täcke då hon har knottallergi. Men ibland slipper hon det en liten stund och då passar de genast på att klia varandra. våren 2018
 
 
 
 
 
 

Skriv inläggstext 

 
Lorett bara ska ha gräs! I sin sjukhage efter fången
 
 Carado i sin sjukhage 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.-
 Carado på ett av sina återkommande besök på djursjukhuset.
 
 
Gått ett helt år nästan och mycket har hänt. Både bra och dåligt, men mycket tråkigheter. Carado är inte frisk ännu. Och det visade sig vara "inte hovfraktur". De vet än i dag inte vad som varit felet på honom förutom att det varit något allvarligt. Han går över huvud taget inte att undersöka i benen längre. Han pallar inte med nålar i benen. Blir helt farlig när de försöker. Så han har bara vilat och vilat. Och äntligen i slutet av förra året började Julia rida honom. Och det har gått lite upp och ner. Känns jättefin en dag och ojämn nästa dag. Men på det stora hela ganska frisk i hoven. Eller frisk och frisk, nya grejor har tillkommit. Han har varit på igångsättning både två och tre gången och sen har något hänt som gjort att han fått vila igen. Har det inte varit tappskor, så har det varit hovväggen som är så dåligt skick att det inte ens går att spika i, och sen har det varit skav av boots med sår som följd och lymfangit på det. Sedan har det tillkommit en ink på magen som började blöda och den blev han opererad för på helsingborgs djursjukhus för snart två veckor sedan. Sövning och laserkirurgi med ett djupt sår som följd. Så nu ska det läka och sedan får Jullia börja sätta igång honom igen. 
 
Lorett har varit i fin form hela året. Vågar nästan inte skriva det. Eller förresten hon hade en släng av kolik i höstas som vi fick åka til djursjukhuset för.  Annars går det bra med henne. Vi har varit på några tävlingar och hon har känts fin men jag har ändå fått låga procent. VI tränar också på med WE och vi tävlade även för ett par veckor sedan på Krapperup, där vi kom två i vår klass. 
 
Juliett har gått hur bra som helst hela året. Hon har t o m testat på WE vilket hon gjorde toppenbra. Hon har fått några träningar för Lotta och det har funkat toppen. HOn är helt fantastisk. DOCK är det tråkigt nu för vi hittade en bula på hennes framben. Först reagerade vi inte så mycket för hon har ju alltid bulor där efter hennes operation av förstärkningsbanden när hon var föl och hade bockhov. Mern nu var bulan större. Anna veterinär kom, ultraljudade och hittade en blödning i ärrvävnaden där hon är opereread. Dock såg senorna fina ut. Så hon har ätit Metacam i tio dagar och stått i sjukhage lika länge. Har gjort en i deras egen hage. Har även gjort en till i grannens hage då där finns mer gräs. På måndag kommer Anna veterinär och ultraljudar igen. Får hoppas blödningen är borta även om bulan är kvar. Då ska också Carados sår kollas. Ska höra med Anna om när han kan sättas igågn igen.
 
Nu är det snart semester igen men inga direkta planer förutom soptippen och andra måsten. Vila är prio ett. 
 
 
I nästa inlägg blir det fler foto! Här nedan lite från förra sommaren.