Visst är internet fantastiskt och även TDB. En sak åtminstone som Ridsportförbundet fick rätt på. Inte mycket annat de gör man är nöjd med. Jo förresten, det var inga problem att göra Lorett till häst. :)
 
För nu har Julia kunnat sitta i USA och planera lite tävlingar för resten av sommaren. Och hon hittade även ett meeting. Och i Tingsryd av alla ställen! Så mysigt där ju. Så här ser hennes planering ut.
 
Senaste anmälningar
2012-08-25 Stävie Ryttarförening Registrerad Julia Rosén Tiggelberg Loret      
2012-08-10 Tingsryds Rid- och Kör... Registrerad Julia Rosén Tiggelberg Loret      
2012-08-04 Trolleholms Ryttarföre... Registrerad Julia Rosén Tiggelberg Loret      
2012-07-20 Frosta Ryttarförening Registrerad
Julia Rosén Tiggelberg Loret
 
Idag var det hoppning för mig och Lorett. Gick väl sådär. Lorett var duktig men jag var ringrostig. Måste nog hoppa lite oftare! :)  Efteråt fick hon gå ut på gräset 1,5 timme och sedan i hörnhagen. På eftermiddagen hade Lotta och Hanna en clinic med Didde och Torina. Riktigt bra och intressant. Stannade sedan och tittade när Anna C red. Körde en sväng till stallet nu ikväll vid 21 och Lorett och Jordan gick fortfarande ute. Skönt! Tog in dem och de fick havre, betfor och hö så de blev glada!
 
I morgon blir det dressyr igen. I morgon till skillnad från idag och igår får jag lite sovmorgon. För dessa två dagar har jag haft ridtid kl 9 men i morgon blir det 10;30.  Nu ska jag se när Malin hoppar i GCT från Monte Carlo på Eurosport.  Over and out for now!

Vaknade en timme före kl skulle ringa och kände mig inte alls bra. Lite lätt febrig, ont i halsen, snuvig, ja allmän sjukdomskänsla. Låg i alla fall kvar tills klockan ringde och masade mig då upp. Efter en dusch, alvedon, nässpray, kaffe och lite gröt kände jag mig bättre. Fick brått att hämta Lorett och ner till Viarp för kursen. Började med att rida på stora mittvolten lite friskt framåt och jag jobbade med att få igång bjudningen hos Lorett. Ville inte ta spö, men hade sporrar. Måste rida mer med sätet och mindre klämmande med benen! Hade på mina "gummiband" på tyglarna som gör att jag inte kan bli för hård i handen och det funkar riktigt bra. Dock kommer jag inte att ha dem igen när vi rider ut, för då känns det LITE osäkert. :)

Varierade volterna och fick rida alternativt öppna och förvänd öppna på den öppna delen av volten. (Inser att för en utomstående måste ridspråket låta som rena fikonspråket!). Lorett jobbade på bra och flyttade fint. Det var mer jag som tyckte det var svårt att samordna hjälperna i den förvända öppnan. (det kanske t o m var förvänd sluta det var, men namnet har ju ingen betydelse!). Galopperade sedan på volterna och Lorett gick väldigt lugnt men det var fin balans enl Lotta. Även här skulle vi rida lite öppna på den öppna delen av volten. Fortsatte sedan ut på spåret och red öppna längs långsidorna, och vid kortsidorna skulle vi lägga 10-metersvolter. Lorett fortfarande superduktig. Sedan vände vi halvt igenom i galopp och fortsatte med förvänd. På långsidorna skulle vi nu motställa och rida öppna. Lorett kunde jättebra. Avslutade med skänkelvikning längs långa diagonalen i trav. Gjorde detta cirka 2-3 ggr från båda håll. Lorett travade på i jättefin takt och flyttade jämnt och fint. Inget hackande alls! Inte i något varv. Allra sist blev det travökning snett igenom, där vi först travat på volten och verkligen försökt få dem att trampa under sig rejält. Första travökningen blev sådär, då jag tror Lorett inte var beredd på den, och jag vill aldrig stressa henne med dem. Men andra då visste hon vad det var och den blev superfin. Allt som allt en superfin  häst som bara blev finare och finare. :) Och Lotta kunde inte så något konstigt med henne över huvud taget.  Rejät svettiga båda två. Släppte ut henne i stora gräshagen efteråt för det var hon värd. Och jag gick ner till Viarp och fikade.

 
Trött Lorett efter passet!

Strax efter kl 13 körde vi till hovslagaren. Inget hon tycker är kul men bra att vi inte behöver åka så ofta, då hennes hovar inte växer så fort. Det blev prick 9 veckor. Hovis tyckte hovarna såg fina ut. Ja, hela hon såg fin ut tyckte han!  Gick bra där men tyckte hon gick lite konstigt när vi kom hem. Kanske lite öm. Släppte i alla fall ut henne i hagen till Jordan. Bra att gå i lite blött gräs. Kom ju en rejäl åskskur när vi var iväg, men fint igen. Får kolla henne ikväll.


"Inge kul här!"

 

Vaknade till fint väder denna första dag av min lilla ledighet. Åkte in till Landskrona och Maderma där jag bokat tid för lyxbehandling där det ingick rygg- och nackmassage, ansiktsbehandling, färgning av fransar och bryn m m. Var helt underbart. Kan verkligen rekommendera stället om någon ska iväg på något sådant. Ligger vid rådhustorget. Dock brukar jag inte gå på sådant då min ekonomi inte tillåter sådana utsvävningar men hade ju fått presentkort dit från jobbet när jag fyllde år. :)
 
Efteråt var jag fikasugen men typ "alla" jobbade, även min "pensionerade" mamma!. Åkte och flyttade Lorett och Jordan till andra hagen och körde sedan hem och fick jobbat lite i trädgården. Behövs! Åkte till stallet vid 18. Mockade i hagen och i boxen och tog sen i Lorett. Visste inte riktigt vad jag skulle göra. Hade först tänkt gå ner och rida i Viarps paddock med lite bommar, men då kom Hanna och Helena och skulle rida ut med Torina och Romeo så då följde jag med dem istället. Red vänster vid stallet och förbi läskiga huset. Ner förbi bostället och galopp upp runt slingan. Lorett väldigt pigg när vi galopperade men kändes sådär i traven. :(  Blev även ett varv i galopp runt dammen och sedan trav hem. Kändes lite bättre i traven på hemvägen. Härligt kväll i allla fall. Hängde lite på halsen när Lorett hoppade till för en uppflaxande fasan, men hon är ju snäll och gör inget mer, så jag återfick strax balansen. :)
 
Med start i morgon ska jag vara med på en helgkurs i Viarp för Lotta och Hanna. Dock tänker jag enbart rida ett pass per dag. Passar både min plånbok och Lorett bättre. Dessutom har jag hovslagartid i morgon halv två så jag hade ,ändå inte hunnit.  I morgon blir det dressyr förLotta kl 9 och vi är två som rider samtdigt,  och det blir jag och Anette. På lördag blir det lite hoppning för Hanna och på söndag åter dressyr. Känns bra att rida för både Lotta och Hanna så kan de kolla att allt ser ok ut med Lorett. Och förhoppningsvis blir hon inte heller öm av skoningen. Blir också lite fika och lunch och det ryktas om en clinic av Lotta och Hanna på lördag. :) Ska bli kul!
 
Söndag em blir det även Tomatens Hus!
Jobbat hela dagen och körde till stallet efteråt. Släppte Lorett och Jordan i Syrahs och Danilos gamla hage då de nu går i sommarhage. Där finns mer gräs än i deras egen. Lorett blev jätteglad och travade hur snabbt som helst iväg i hagen och tvärnitade sedan för att äta gräs. Då snubblar hon och håller nästan på att ramla!! Med höger framben dessutom. Svullnaden som precis gått ner! Tror dock det klarade sig. Jordan blev också överlycklig och galopperade runt och fick även med sig Lorett på en liten galopptur. Mockade till Lorett och även till Cez idag. Körde sedan hem och bytte om och slappade lite. Därefter tillbaka strax före åtta och red ut en sväng. Härlig kväll och pigg häst! Hon skrittade på som bara den. Lite spänd men mest pigg och glad. Dock nöjde jag mig med att enbart trava, ingen galopp då hon kändes lite väl pigg. Red ner till dammen och sedan upp förbi bostället och hem förbi läskiga huset. I morgon blir det nog en cavalettiövning som jag sett på Hippson.
 
Hemma igen och Lorett väntar på lite godis! Mycket mygg och flugor ute idag. Tur det finns flugmedel. :)
Igår var svullnaden betydligt mindre. Red cirka 20-30 min i ridhuset (pga spöregn), samtidigt med Lotta och det varken kändes eller såg konstigt ut. Idag var jag i stallet på förmiddagen och mockade. Släppte över henne till en hage med lite mer gräs. Förhoppningsvis är deras egen hage snart redo nu när det regnat så mycket och idag sken solen! Hann dock inte göra något med henne. Åkte dit efter efter jobb och gick en sväng med henne. Fortfarande liten svullnad men om man inte vetat om den hade man nog inte sett den. Lorett traskade på i rask takt men tänkte sig nog att vi var på väg till en gräshage. Dock fick hon äta lite gräs när vi kom tillbaka och sedan var det ändå dags för kvällshö. Over and out!
Mycket bättre nu på morgonen. Syns i princip inte alls. :) Får se vad jag gör med henne ikväll efter jobb. Kanske longera lite så att jag ser ordentligt att hon ser helt ok ut.
 
 
 
Betydligt bättre idag även om hon fortfarande är svullen. Men mycket mindre. Hade dock hoppats att svullnaden skulle vara helt borta så när den nu inte är det blir det ingen ridning idag heller. Lika bra då jag är trött efter jobb hela dagen och ska upp tidigt i morgon igen.
 
Rejält svullen på utsidan av höger framben strax nedom knät. Fattar inte vad hon kan ha gjort. Dock ömmar hon inte och ingen värme. Lotta och/eller Hanna får titta på det senare idag. Hoppas det inte sitter på något allvarligt ställe :(
 
Uppdatering kl 13.
Lotta har nu tittat på svullnaden och tycker den verkar mycket ytlig. Hon tycker senor ser fina ut. Tror att hon kanske smällt i den eller ev fått ett insektsstick. Undrade om Lorett gått i högt gräs och som alla kan se från gårdagen så gick hon ju faktiskt i högt gräs. Vad som talar emot det är att vi inte ser något sår eller stick. Men Lotta tyckte i alla fall att jag kunde rida så det blir nog en liten skrittrunda i alla fall. Släppte henne och Jordan i en annan hage där det finns LITE mer gräs. Och så lyckliga de blev. Tänk att man kan bli så glad över att byta hage. :) I alla fall så travade Lorett då och det syntes inget.
Uppdatering kl 21.
Blev ingen ridning i alla fall. Hanna tittade också på svullnaden och sa att den ligger över griffelbenet. Tror hon fått ett lättare slag där, då hon inte verkar ömma. Kom dock fram till att det är bättre att inte rida idag och avvakta tills i morgon så har jag inte förvärrat någotl i alla fall. Tittade till henne nu ikväll och det är fortfarande svullet.  I morgon jobbar jag hela dagen, så jag får kolla henne på kvällen.  Om det ser ok ut då så kanske jag rider lite. Hennes hovar börjar dessutom se långa ut nu, men fick inte tid förrän på fredag.
Vila idag på midsommarafton. Ingen gräshage ledig så hon får beta lite med mig i regnet. Snart väntar jobb.
 
Idag är det verkligen sommar! Upp mot 25°. Så någon ridning på eftermiddagen blir det inte utan det får vänta tills ikväll. Dock fick Lorett komma ut en timme på gräset idag då det nästan inte finns något alls kvar i hagen hon går i. Hennes egna hage får vila minst en vecka till och sen kommer det nog att vara lite gräs i den. Förhoppningsvis kan de börja gå ute på natten då också. Men lite regn till behövs nog för att gräset ska sätta fart. Har hört att det kommer i morgon. Synd om de som firar midsommar men jag som jobbar och vill ha regn för Loretts skull har inga problem med det. :) 
Life is green (and good)!
 
Jaha, så hade den timmen gått. Men verkar helt nöjd i alla fall. :)
 
Finaste hästen har fått rosett och ett äpple.
 
Idag var det pay-and-jump nere i viarp och Lorett och Emma var med idag. Först hoppade de 80 cm och sedan 90 cm. I 80 cm blev det en rivning men i 90 cm blev det en nolla. Kom lite nära på något hinder där Emma trodde Lorett skulle hoppa av tidigt men om Lorett själv får bestämma lägger hon ju gärna in ett litet till, och det var inte Emma beredd på så hon hoppade lite före någon gång, men det gick bra ändå! :)
 
 
Emma och Lorett nolla i 90 cm. :)  Snyggt och duktigt ekipage!

foto0954_001 (MMS)

Härligt i hagen och verkar helt nöjd trots att det bara finns lite gräs. Och trots att Jordan inte är hennes favorit. Men det går riktigt bra nu. Önskar bara att de ska börja klia lite på varandra. Kände på hennes ben nu på morgonen och alla fyra var helt fina utan gallor. :)

Oj vad tiden går. Mer än halva juni har redan gått. Idag var det hyfsat väder när jag vaknade. Igår när Tina och MP var och tävlade kom det rejäla regnskurar mest hela dagen, och kallt var det. Dock varmt och soligt idag. Åkte till stallet strax före 14 och mockade snabbt. Gjorde sedan iordning Lorett för ännu en uteritt. Precis när vi skulle iväg mulnade det på och lite regnstänk kom, mullrade även lite. Men vi red iväg ändå och det blev inget mer regn. Mulet men varmt. När vi var nästan ända nere vid dammen och vi kom travande såg jag två par öron lite längre fram i rapsfältet. Bröt av till skritt och skrittade framåt. Då hoppade rådjuren till och skuttade iväg en bit, men var riktigt nära. Då såg jag plötsligt till höger nedanför mig i fältet något litet som rörde sig försiktigt och trodde först det var en unge, men icke, det var en räv! Fick fram kameran snabbt men då syntes den inte längre. Lorett brydde sig inte dett dugg om vare sig rådjur eller rävar. Men sådana fantastiska naturupplevelser man får när man har häst!


Här någonstans finns både rådjuren och räven. Var säker på att jag fick rådjuren på fotot då de hoppade iväg men tydligen inte.

Red ner till dammen och tog trav förbi den. Red sedan upp mot slingan runt fältet och tog galopp hela vägen upp. Trav längst uppe och sedan skritt ner. Idag var Lorett superfin. Lagom pigg och framåt, och lyssnade bra på mig. Man blir så glad av att rida sin fina häst! :) Var tillbaka i stallet strax efter halv fyra och hann inte mer än in förrän regnet började vräka ner. Så då beslöt jag att Lorett fick stanna inne eftersom klockan ändå var så mycket. Hon blev stretchad och fick liniment på rygg, bogar och ben. Sedan fick jag köra till jobb. Och då såg det ut så här.

Spöregn när jag körde från stallet. Yippie, nu växer gräset hos Lorett!

I morgon får Emma låna Lorett för jag har lovat Emma att få hoppa henne på viarps pay-and-jump på onsdag och då behöver hon ju rida lite dagen före. Var ju ett tag sedan hon red Lorett. Vi ska ju till Pernilla på onsdag men jag får nog smita iväg en halvtimme och titta på ritten tror jag. Eller så får Åse filma. Blir kul både för Emma och Lorett. Emma har ingen häst att hoppa med för tillfället och Julia är i USA så det passar ju bra. Hade egentligen planerat vila för Lorett på onsdag men hon får vila på torsdag eller fredag i stället.

foto0946 (MMS)

Tina och MP på framridningen hos Åsbo Pk. Snyggt och duktigt ekipage!

foto0949_001 (MMS)

Svanungarna vid dammen där vi rider börjar bli stora. Tyvärr dåligt foto. Men härliga naturupplevelser får man när man har häst. Dock är Lorett rädd för svanarna. Någon gång när vi kom ridande tyckte svanparet vi var för nära, vilket vi egentligen inte var, men då väste de ordentligt och Lorett blev jätterädd. Såg förresten att någon klickat vidare till Julias blogg. Den bloggen som länken går till var den blogg hon hade när hon var i USA som utbytesstudent. Efter den bytte hon till en ny men nu har hon bytt till ny ännu en gång. Har lagt till den senaste under "länkar".

foto0950 (MMS)

Härlig tur på en pigg men spänd Lorett :) Hon hade koll på allt! Igår skulle jag ju ridit samtidigt med Lotta men när hon tävlat klart och haft träningar så orkade hon inte rida så då fick jag rida själv. Red i paddocken och gick väl någorlunda.

foto0945_001 (MMS)

Idag var jag och Åse och tittade när Lotta tävlade på åsbo pk. Placerad i en klass och första utanför i andra. I morgon hänger jag med Åse och Tina och Mp till samma ställe. Ska rida Lorett ikväll, varmt nu. Hoppas det går bättre än igår.

Duschade och gjorde Lorett fin innan träningen. Fläta i svansen, men manen var inte flätad som på fotot här, utan det gjorde jag efteråt då jag vill att den ska ligga fint på en sida. Dessutom blir den alldeles konstig av eksemtäcket. I ala fall så var hon snygg på träningen. Började med att rida fram med spö vilket jag kanske inte borde gjort. Men hon kändes fin ändå till att börja med. Sen vet jag inte vad som hände. Hon blev stark som en oxe och jag blev hård, och då blev det alldeles fel. Lorett bara sprang och sprang och lyssnade inte ett dugg på mig. Våran "onda cirkel". Hade dressyrtränset utan nosrem, men efter ett tag gick Lotta och skulle hämta en till mig men hittade ingen utan tog en remontdel och satte ovanpå. Gick faktiskt mycket bättre efter det. Stundtals riktigt fin, men sedan var lektionen slut. I morgon ska jag rida tillsammans med Lotta, det brukar bli bra då.


Fina flätor! :)

Idag har det varit jättefint väder så hon har bara haft eksemtäcket men det ska regna inatt och i morgon förmiddag så då fick hon även regntäcket ovanpå.

foto0933_001 (MMS)

Idag har jag och Lorett hoppat lite. Ville varit med på Hannas hoppträning men det var ingen idag. Dock skulle Hanna själv hoppa så då kunde jag hoppa med henne. Hoppade lite medan hon och ida byggde fram då jag hade bråttom till jobb. Blev lite travhoppning och bommar. En serie var först fyra travbommar snett igenom höger varv, därefter byte till vänster varv och sen snett igenom på travkryss, dvs travbom och kryss. Sedan fortsätta i galopp på volten i höger varv där det stod en plastcavaletti. Fortsätta långsidan där det stod ett räcke med galoppbom framför och bakom. Bomen före låg så att man skulle få in ett galoppsprång mellan. Kändes trångt här, men det skulle vara kort galopp och hästarna skulle mer hoppa på styrka och inte fart. Fick till det ganska bra. Kändes verkligen att Lorett hoppade upp sig. Låg kanske på 90 cm. Dock fick Hanna lägga en bom snett mot hindret då Lorett ville dra åt vänster i språnget. Kändes jättebra. Fotot är från Ottarp tror jag. Glömde fota idag i hastigheten. Hann inte heller stretcha henne som vi egentligen ska göra alltid efter lite hårdare arbete. Igår vilade Lorett. Gick bara en promenad med henne. I morgon ska jag pyssla lite extra med henne. Ska försöka använda maskinen och köra lite massage på henne.

foto0940 (MMS)

Senaste plaketten på plats! :)

foto0939 (MMS)

På väg tillbaka från träning i viarp där det var en caprilli-bana. Jättekul tyckte både jag och Lorett. Lorett pigg som bara den :) . Har också fått sms av julia att hon nu är i Chicago och väntar där på flyget mot Iowa.

Här är fotona från Eslöv. Det är blandat från båda klasserna, dvs från 1 meter och från 1,10.

2012-06-03

Du har bjudits in att titta i albumet för T. Det här albumet har 10 filer.

 

Nu har Julia åkt och kommer att vara bort i 5 veckor. Så nu tänker jag lägga upp ett schema för Lorett. Denna veckan reds hon ju igår, och idag ska jag försöka rida igen på en lektion i viarp. Har flera ggr kvar men kommer inte att hinna rida igen. I morgon får hon ha sin vilodag för jag ska jobba natt och måste vara på jobbet några timmar tidigare och förbereda ett samtal, så då har jag ändå inte tid. Torsdag blir det nog en uteritt. Ev rider vi ner mot hennes gamla stall (Karins), eller så ska jag testa den nya slingan jag sett vid Härslöv. Fredag är det min vanliga lektion. Jag har önskat bommar. Vill inte till Ottarp. Lördag kanske jag kan rida igen i viarp då det är sista lektionerna för denna termin då. Och söndag vet jag inte än. Kanske trimma lite dressyr?

Såg precis att Julia nyss landat i Manchester där hon ska byta plan för att åka till Chicago, och det planet går om 10:40 lokal tid, dvs 11:40 vår tid.  Den resan tar cirka 8 timmar och kan följas här  Skriv bara in flygnumret och bolag.

AA 55 Has Not Yet Departed
Flight: (AA) American Airlines 55
Departure: (MAN) Manchester International Airport
Arrival: (ORD) O'Hare International Airport
Duration: 520 minutes
Status: Flight has not departed.
 
Tracking will begin upon departure.

Därefter byter hon i Chicago och flyger till Cedar Rapids med AA3910
Fick ett mms av henne igår kväll där hon fotat sin nya bakgrund i datorn. Hon kommer nog att sakna Lorett lite.Fotot är från ärevarvet i Eslöv och jag fick 10 foton av en tjej som varit där och fotat. Jättefina kort (mina ligger helt i lä trots att jag använde Julias fina kamera). Vet inte vad hon heter men hennes blogg är http://ncfoto.blogg.se/ 

Hennes foto kommer i nästa inlägg!

Idag blev det en toppenfin dag så då bestämde vi oss för att köra med Lorett till havet. Körde till Råå vallar där det finns en liten strandremsa som hästar får vara på. Var inte vid stranden en enda gång förra året men det ska det bli ändring på i år. För Lorett älskar det. När vi kom ner så var hon först lite rädd för vågorna men sedan kom hon på vad det var. Ville stanna i vattnet hela tiden, och helst köra ner hela mulen. :) Var i ungefär till magen. Gick inte längre då Julia hade sadel och det var trots allt ganska kallt i vattnet men en härlig kväll. 
 
Efter lite bad blev det lite galopp på stranden fram och tillbaka ett par ggr och sedan avslutades det med ett dopp igen. Väl hemma i stallet fick hon duscha av sig saltet och svansen fick tvättas.


På parkeringen!
Lite kul för Julia att göra något annorlunda med Lorett eftersom hon åker till USA imorgon och ska stanna där i fem (5!) veckor. Och det var ju Ottarp igår. ☺

foto0936_001 (MMS)

Härligt med ett dopp i Öresund tycker Lorett och ville nästan inte komma upp igen. :)

Idag blev det hoppning och ridning i Ottarp för Lorett och Julia, och dessutom fick de sällskap i form av Tina och MP. Hur mysigt och kul som helst. Jag stretchade Lorett efteråt och sen hann hon gå ut i hagen en liten stund igen. :)

Idag är Julia på tävling i Eslöv med sin kompis som tävlar där på deras ponnyhoppning. Förra helgen var ju vi där och Lorett vann ju 1-metersklassen. Då hade de tillfälligt slut på sina plaketter men idag hade de kommit så nu fick Lorett sin! Ska spikas upp senare idag. Denna var också blå. Tror de flesta plaketter Lorett har är blåa.

foto0929 (MMS)

Idag behöver Lorett inte släppas på gräs för vi har öppnat till halva hagen bredvid som behövde betas ner :) För hon och Jordan går nu i hagen bredvid för att deras egen ska kunna växa till sig undetr ett par veckor. Igår fick hon gå på gräset en timme efter att Julia ridit henne i paddocken. Idag får vi se vad vi gör med Lorett. Eventuellt blir det en tur till Ottarp.

foto0928 (MMS)

Precis skrapat 5 triss varav fyra var de sista i min pren jag fick i julklapp men inte ens 25 kr blev det! Idag hade jag bestämt att jag och Lorett skulle rida ut och inte ens lite regn kunde stoppa oss. Lorett kanske lite seg men hur fin som helst. Travade och skrittade ner till dammen och där blev det ett varv i trav. Fortsatte hemåt i trav och sen galopp sista biten. Mysig och blöt runda. :) Idag blev det inget gräs alls för Lorett. Tyckte hon behövde vila magen lite.

foto0926 (MMS)

Fin men mätt Lorett. Hade inte ens ätit upp sin betfor när vi kom halv nio. Råkade bli lite för länge på gräset idag så förhoppningsvis var hon bara mätt och inget annat. Julia red ut en sväng och lite trav och galopp i paddocken. Jag som trodde hon inte skulle hinna gå på gräset alls idag. :)

:( sur idag. Ingen ledig gräshage till Lorett. Måste på utbildning på jobb på min lediga dag. Skattepengarna gick till räkningarna. :( och inte hunnit med Lorett än idag. :(

Fint väder idag på nationaldagen! Åkte till stallet strax före 12 då Lorett skulle få massage. Fortfarande är hon öm framme på bröstet, spec vänster sida. Dock var hon bättre på bogarna och baktill var hon fin. Något spänd i ryggen fortfarande. Fick massage på ryggen och bröstet, och även el. Ska vara utan sadel ett par dagar. Viktigt att vi stretchar henne ofta efter träning, spec fram. Efter massagen gick jag en lång runda med henne och sedan fick hon gå ut i gräshagen. Julia kom en sväng till stallet och vi tittade när Hanna hade hoppträning. Även om Lorett inte fått massage skulle hon inte varit med på hoppningen då hon hoppade två stora rundor i söndags, dessutom hoppade hon ju även en rejäl runda i fredags.

I morgon rider Julia ut en sväng barbacka på henne. 

Julia har gjort en jättefin film med Lorett.  • Det första klippet är från 6 juni då Lorett fått gå någon timme på gräset efter massage.
  • Nästa är från hösten 2011 då de vann LB hos Åsbo RF.
  • Därefter några klipp från hoppträning vintern 2011-2012 någon gång.
  • Däremellan en liten hoppserie som vi gjorde själva hemma på Viatorp också i vintras någon gång. 
  • Sen ser man från deras första hopptävling maj 2012 som Lorett gjorde som HÄST. Trolleholm och 1 meter. Tyvärr ett pet då Lorett var taggad men annars mycket bra och inga problem med kombinationen.
  • Foto från Lorett i hagen hösten 2011 tror jag.
  • Uteritt med Julia våren 2012 tror jag.
  • Foton från Trolleholmstävlingen maj 2012.
  • Foto från när vi var hemma efter Trolleholm.

Lorett fick ett nytt fint regntäcke, då det gamla inte höll emot regn så bra längre och dessutom har det alltid varit lite för kort för henne. Det köpte vi första året vi var med henne i Tingsryd så det var nog 2008. Nu blev det ett Horseware som är en fin blå färg med gula kanter, passar bra till Nationaldagen som är i morgon. Det passade jättebra. Tyvärr måste hon ju ha sitt eksemtäcke under men annars hade nog täcket varit för tunt för hu vad kallt det är. Körde till stallet en sväng efter jobb och tänkte gå ut en runda med Lorett men det var så kallt att rundan blev väldigt kort!


Lorett var inte så sugen på att promenera, hon ville hellre stanna och äta gräs. :)

foto0917_001_001 (MMS)

Kul foto från tävlingen igår. Lorett står till höger. :) Fast Lorett var inte enda ponnyn. Såg att det fanns en Futte där, som såg ut som en ponny, av modell grövre. Kollade upp den i TDB och jovisst var det en D-ponny som gått som ponny t o m 2010 men sedan dess tävlat som häst. Dock utan några resultat. Lite kul att det var en NF precis som Lorett, men av en helt annan typ. Men kul att lite ponnyer ändå är ute och tävlar. Som Julia sa "man tager vad man haver", och när det man haver är så bra så är det ju inga problem! :) Tisdag blir det nog vila för Lorett då jag jobbar 13-21 och Julia har avslutning i skolan. Men det skadar ju inte.

foto0922_001 (MMS)

Uteritt med Caroline och Erica på vad jag trodde rulle vara en trött Lorett men inte. Skrittade på som bara den. En travrunda runt dammen och sen hem igen. Nu lite gräs medan jag mockar. :)

Här kommer filmen från gårdagens vinstrunda i 1-metersklassen. Tyvärr filmade jag ju inte 1,10-klassen vilket var lite synd för där hoppade de ännu bättre. Men viktigast var ju att få vinsten på film! :)


Prisutdelning!

Idag åkte vi till Eslöv som hade lokal hästhoppning. Julia och Lorett var anmälda till 1-metersklassen. Gick superbra! De hade startnummer 23 av 50 startande och när de ridit en fin dubbelnolla ledde de med tre sek och den lednigen hotades aldrig. Så det blev vinst, blågul rosett och ärevarv. Jag filmade och film kommer upp i morgon då jag glömt kameran ute i bilen.


Lorett ser extra liten ut jämfört med tvåan som var en jättehäst!


Lorett väntar på nästa klass i transporten.

Sedan bestämde Julia att hon ville efteranmäla till nästa klass som var 1,10. Sist de hoppade den höjden gick det inte alls bra och det var i oktboer förra året. Hoppade även denna höjden förra sommaren i Vetlanda och det gick hyfsat bra men då var Julia sjukt nervös. Så sist de hoppade 1,10 med bra resultat var 2010. Men nu var Julia på hugget. Filmade inte denna klass utan fotade istället lite med Julias kamera. De höll på att upprepa succen från första klassen med en nolla i grunden och därefter en snabb omhoppning. Men tyvärr hände något till sista hindret i omhoppningen som gjorde att avståndet blev helt fel, och stackars Lorett hamnade mitt i hindret som rasade. De fick vänta-signal medan hindret byggdes upp igen. Hoppade sedan denna sista oxer hur fint som helst. Men fyra fel i omhoppningen blev det och en 11:e plats av 8 placeringar. Men vilka två fina rundor det var i dag. Båda två var supertaggade och fick till både bra grund och omhoppning. Och även i denna tävling var det inga problem med kombinationerna. Båda hade kombinationer med ett galoppsprång. Den första var räcke räcke, och i andra klassen var det oxer, räcke. Så nöjda med dagen. När vi kom hem fick Lorett gå ut i gräshagen nästan två timmar. :)

Ettan inga problem!
Galopp till tvåan!Tvåan klar!Trean klar!Fyran klar!

Femman klar!


Sexan klar!

7 a + b inga problem.Åttan lätt som en plätt.
Nu blir det omhoppning!Snäv sväng direkt!Snabbt runt till nästa hinder!Lite uppbalansering!Inga problem nu heller!Snabbt bort mot de två sista!
Inga problem här, nu 5 språng mot sista!

12345....6 blev lite för nära tyckte Lorett!!                                                                Nu blev det bättre! :)   

Summa summarum 4 fel i fas 2. Men som hon kan hoppa Lorettan!


Kan vi åka hem nu!? Och det gjorde vi och det blev gräshagen för Lorett. :)

foto0921 (MMS)

Nolla och i ledning efter 30 ryttare men cirka 20 kvar. Superfin runda. :)

Idag var det Hanna-träning för Lorett. Det gick jättebra. Lorett såg så fin ut och kämpade på trots att hon fick öva på alla sina svårigheter, bl a öppna i trav, skänkelvikningar och att få en rund och fin galopp i höger. Lorett var lite otaktisk i början men kom sedan fint. I galoppen tyckte Hanna att vi skulle försöka få henne att balansera upp sig själv så att vi på volt inte skulle ha för mycket stöd på ytter utan jobba mer med innerskänkel och med ytterskänkel se till att baken inte sladdade ut. Bra att göra bakdelsvändning åt höger innan man fattar. Rida mycket med sätet. Hon tyckte att jag borde bli sitstränad lite. Ska försöka få till det. Annars tyckte hon Lorett kändes bättre idag än sist hon red henne. :)

Filmade några korta snuttar som jag lagt ihop till en film. Har lagt på lite musik men mest bara för att jag och Julia pratade under filmningen och det behövde ju inte komma med. Dock hoppas jag att inte youtube stoppar filmen då den innehåller musik. Det har de gjort förr för mig.

Efteråt fick Lorett gå ut en timme på gräset. Det kom precis en rejäl regnskur när hon gick där, men det bekom henne inte det minsta. Gräs är godis!SNACKA OM FIN HOPPHÄST!! RYTTAREN ÄR INTE SÅ PJÅKIG HELLER TYCKER JAG. :)
Idag fredag den 1 juni, var det hoppträning i min fredagsgrupp och då fick Julia hoppa Lorett. Gick jättebra. Se film nedan! :) De travhoppade lite och sedan var det dags för en liten bana. Julia hoppade den på en meter och en oxer i banan höjdes till cirka 1,15 som Lorett hoppade lätt. Syns i slutet på filmen.

Därefter var det lite stretching och sen körde vi hem. Lotta hade släppt Lorett och Jordan på gräset vid 16-tiden och jag kom och tog in henne strax efter 17:30 så det blev ganska länge ändå för henne.

I morgon rider Hanna Lorett på förmiddagen, och sedan väntar jobb på mig. Men ska även hinna mocka hagen då jag inte hann/orkade idag.


Trolleholm 26 maj 1-metershoppning som häst. Tyvärr en rivning.    Foto: Tina Hansen


Strax innan vi åkte till Trolleholm 26 maj 2012                                Foto: Tina Hansen