Kallt idag. Var i stallet på eftermiddagen och tog in hästarna eftersom lotta är i Stockholm. Var sen hemma och kollade lite live webb-tv från globen. Försökte vinna biljetter dit i tre olika tävlingar men ingen tur. Jul!ia hade inte tid att rida Lorett idag så då fick jag !den stora äran. Åkte dit vid 18 och då hade precis Åse och Emma kommitté med Fifi som nu också bor på Viatorp. Så glad att Åse nu är i stallet. nu väntar vi bara på två till! :-)Eftersom det. var så kallt beslöt jag att rida barbacka. Gick först med henne i ridhuset och hade knappt känsel i tårna men så fort jag hoppat upp på Lorett blev jag varm på en gång, och dessutom var Lorett finare än någonsin. Ska nog rida 'barbacka lite oftare
 
Söt Lorett som fick en liten promenad i ridhuset idag tillsammans med Julia. Hon har inte haft någon viloddag på över en vecka men det märks inte. Jag var där vid 14-tiden och skulle mocka hage och box. Började med hagen och Lorett ville så klart in. Kallt och hon började säkert bli hungrig. I alla fall så började Rolle och Jordan springa lite och då helt plötsligt blev Lorett som tokig och for runt i hagen. Jag kunde inte få stopp på henne. Tog då in Jordan och sedan kunde jag äntligen få tag på henne. Därefter fick alla hästarna komma in. Men energi har hon i alla fall. Dock inte kul när de springer så fort i hagen nu när det är så lerigt. Stor skaderisk.
I förrgår red Saga lite på Lorett i ridhuset för att känna lite på henne inför gårdagens hoppning då hon fick låna Lorett. Gick ganska bra med hoppningen, men märks att inte Saga är så van vid Lorett. I början var Lorett ganska snäll men sedan märkte hon nog att hon kunde bestämma lite så då gick det lite väl fort ett par ggr, men efter lite instruktioner från Hanna så avslutade de bra.
är fina hästar!
 
Såg att någon klickat sig vidare till Annas blogg, men hon är inte där just nu, för hon är här tillsammans med Bitte och Annika C. Jag hoppas och tror/vet att de har det toppen!
Igår söndag red Julia i ridhuset och jag plockade fram lite travbommar som sedan blev en liten studsserie. FIlmade traven men glömde studsen. Pernilla red samtdigt och travade bommar gjorde även hon.
 
 
Idag red jag lite i ridhuset tillsammans med Julia. Skulle haft sitsträning och gjorde lite men det kändes fånigt bara. Så då stod Julia på marken istället och petade på Loretts bakben med långpisken och då blev Lorett fin! Kunde trava kort på liten volt med takt och spänst. Avslutade med att rida LB-progammet, först jag och sedan Julia.
                          
Lorett som 3-åring i Holland!                                     Loretts farmor Springtime
 
 
Loretts farfar Oosterbroek Sergio  uppträder 1989 på Helsinki Horse Show
 
 
 
 Loretts pappa Lorenzo 2005 i Finland och kom tvåa i Baltic Cup-dressyr.
 
Loretts pappa Lorenzo 2005 i Finland och kom tvåa i Baltic Cup-dressyr.
 
Loretts helsyster Tiggelberg Lorien (f. 2000)
 
Loretts helsyster Tiggelberg Lorien
 
 
Loretts morfar Elegant
 
 
 
Här nedan ses hennes första föl Eldorado's Dancing Phantom född 2003
 
 
 
 
 
 
Här nedan finns hennes andra föl Eldorado´s Night Stalker född 2004 
Bebis!
 
3-åring!
Läste lite mer om Ravel och tydligen har han inte korrekt benställning och då Lorett redan är lite trång fram, så får han tyvärr gå bort. Hittade nu ikväll ett nytt filmklipp på Feliciano, Maria Gretzers gamla tävlingshäst. Han är nu 26 år, och jag vet inte om han verkar i aveln längre men Fetcher N som jag skrev om i tidigare inlägg är efter honom, så det kanske hade varit något. För Feliciano ser superfin ut fortfarande, så han har nog bra gener. Och hos Fetcher finns även Cortez-blod som jag är förtjust i. Och bakom Cortez finns Cor de la Bryere . Så det verkar inte alls så dumt. Men vi får se vad det blir. Behöver inte bestämma oss förrän nästa år. 
 
Kollar runt på nätet efter hingstar. Inte så lätt minsann. Vill ju ha en hingst som är snygg, rör sig bra och gärna lite hoppkapacitet också. Fast det hoppas vi att Lorett ska bidra lite med. Den ska ha trevligt psyke, lämna ganska stora avkommor, och inte vara för dyr. Har dock hittat några stycken som är intressanta.
 
Först ut är Ravell som är efter Bernstein.. Här kan man läsa om honom och här  Han har avkommor som går både hoppning och dressyr. Hans mamma Dancing Lady xx har tävlat Msv hoppning. Han är dessutom inte så dyr. Får se om han finns kvar nästa år i hingstprogrammet men han är mycket intressant. Tävlar själv dressyr.
 
 
Har också tittat på Carte d'Or efter Cor de la Bryere . Här och här kan man läsa om honom. Han har bra index i både hoppning och dressyr och har bra pris.
 
 Har också tittat på Casilius e,Cassal la Silla (hoppstam)
 
Fetcher N e.Feliciano (hoppstam) Här finns mer info om honom.
 
Contant Q som var den hingst Roffe fick låna till Strömsholmclinicen och gärna ville ta med sig hem. (hoppstam)
 
Råd,synpunkter och tips mottages gärna! (dock inga skimmelhingstar)
 
Igår red Julia ut med Hanna & Torina och TIna & MP. Hade gått bra, och det var tur att Lorett var med (sa både Julia igår och Hanna idag) för både MP och Torina var väldigt på tårna och hoppade ut i åkern och såg spöken. Men tack vare Lorett som var lugn så gick det bra. :)
 
Idag hade jag och Pernilla egentligen bokat in lektion med Lotta men hon fick förhinder så då red jag och Pernilla själva istället. Fick också sällskap av Hanna. Skrittade först ner en sväng till Viarp och red sen i ridhuset. Lika fin idag som hon var i onsdags så då blir man extra glad över sin fina häst. :) Alltid kul att rida med Pernilla också. Tyvärr hann vi inte med någon fika då jag skulle iväg och jobba efteråt.
Julia tog detta snygga foto på Lorett idag på eftermiddagen innan hon red. De gick ner till Viarps paddock och red där. Ganska skönt väder idag på eftermiddagen. Cirka 8° och faktiskt lite sol.  Igår onsdag var det min tur att rida och gick ner till Viarp och red med på Lottas dressyrspecial. Lorett var superfin!

Gott med lite gräs. Finns ju bara lera i hagen. Märktes att det var längesedan hon åt gräs för hon åt som besatt. Får försöka gå lite med henne varje dag en stund. Julia kom lite senare på kvällen och trimmade lite i ridhuset.
Igår måndag hade Lorett vilodag men eftersom hon bara står still i hagen hela dagarna blev det en skrittrunda på cirka 20 minuter.
 
 
Julia efteranmälde till viarps klubbtävling idag och hoppade 80 cm. Första sju hindren gick jättebra men sen blev Lorett lite pigg så det gick lite fort men hon hoppade i alla fall och var nolla. Fast vi ska väl inte misströsta för det var inte så längesedan hon var nolla på tävling, och de hade ju en superbra träning för bara ett par veckor sedan. Läs om den här! Men en liten paus skadar ju inte.
Som synes av Julias blogginlägg nedan gick det inte bra. Fattar dock inte varför. Lorett hoppade superfint på framridningen, absolut inga konstiga språng eller något. Kommer in på banan och hon bara vill inte. När de kommer ut från banan går Julia in på framhoppningen och hoppar direkt oxern och räcket utan problem. Fattar inget! Tråkigt är det  i alla fall. Ska låta hoppningen vara ett tag och se om vi kan förbättra henne lite i dressyren. Dock gick luften ur oss denna lördag men vi kommer igen. Känns bara tråkigt att Lorett inte vill och att vi inte vet vad vi kan/ska göra åt det.
 
 
 
 
 
det är tur att hon är snygg iallafall när hon sen inte vill hoppa på banan :/ det blir nu ingen mer tävling för henne iår, knappast någon träning, nu ska vi fokusera på dressyren, :-)
Torsdag och fredag red Julia lite blandat ute och i ridhuset. Lorett såg väldigt fin ut. Julia hade en bra känsla  och galoppen tretaktig även i höger hela tiden. Själv hade jag en mysig stund på fredagen då jag fikade med Pernilla och Carl i stallet. Mockade sedan hagen vilket inte gjorts på en vecka, och det blev två skottkärror. Räfsade och gjorde fint på stallplanen både fram-och baksida. Är ju "vår" månad för stallskötsel.
 
Carl väntar på kaffe!
 
 
 
Nu är vi på Flyinge med Classons och ska se bland annat Roffe i finalen av VW grand prix.  Lorett fick en liten runda på grusvägarna med Julia innan vi körde.
 
 
 
Julia och jag slutade båda kl 16 idag så vi träffades i stallet strax efter. Julia trimmade dressyr i ridhuset och Lorett såg fin ut men Julia kämpade med högergaloppen och fick till den riktigt bra till sist. Jag försökte mocka i hagen men det blev mörkt nästan direkt så jag tog bara det som låg nära matställena.
Idag var det Julia som körde till stallet och fixade med Lorett då jag jobbade hela dagen och kvällen. Dock har hon ridits hela veckan så idag blev det en vilodag. Julia gick bara lite med henne i ridhuset en sväng nu ikväll. Julia hade fått sms av Hanna med lite uppgifter om ridningen igår. Hanna har nämligen en pulsmätare på sin häst, hon hade också kollat hur långt de red och hur snabbt. Torinas hade efter sista galoppen haft 183 i puls. Då hade de galopperat i 41 km/timme. Ganska bra, spec för Lorett som ju är minst. De hade också ridit 10 km. Nu ska vi åka dit mycket oftare. Var ju jättebra att rida där och inte alls långt att köra.
Idag är det exakt 7 år sedan vi köpte Lorett! Inte klokt så fort åren går. Men härliga och roliga år har det varit.

Idag var det dimmigt när jag körde till jobb på morgonen och vid middagstid såg det nästan ut att bli regn. Men sen kom solen och det blev en härlig dag, cirka 10 plusgrader. Julia åkte då till stallet och visste inte vad hon och Lorett skulle göra, men träffade Hanna där som undrade om de skulle med till Saxtorpsskogen, och det ville de såklart! Blev en härlig och lång runda där med mycket trav och galopp. Vilken härlig dag för Julia och Lorett just denna dag!
 
 
 
 
 
 
 
Jag var en sväng i stallet på morgonen innan jobb. Körde ut lite mer grus i hagen då den är väldigt lerig. Vill i alla fall ha grus där de äter sitt hö.  Senare på eftermiddagen kom Julia.Vi hade  bestämt att Lorett skulle få en uteritt idag, och trots att det hann bli mörkt så red de ner runt dammen, med reflextäcke och pannlampa går det ju bra. Vet inte riktgit vad de gjorde. Är väl ganska blött ute så en del skritt blev det nog.              
Tyvärr fick det bli ridhuset idag igen då det blev mörkt ute. Blött i paddocken också. Red med dressyrsadeln och hon kändes riktig fin! Kunde rida fina skänkelvikningar och öppna i trav. Lite förvänd galopp blev det också. Hade långt spö till en början men kunde lägga det sen. Lagom pigg och framåt. Avslutade med att rida LA och LB-programmen. Fina hästen gjorde hela min dag!
 

Nu var vi klara och Lorett ville gå in i boxen och äta sin kvällsmat! Bäst att skynda på.
Blev ett kort pass i ridhuset efter jobb då Stella fyllde 7 år så vi skulle dit på kalas. Jag ville mest känna på henne så att hon kändes ok efter igår. Hon kändes jättefin.
 
Stella 7 år med sin egendesignade goda pirattårta!
Gick väl egentligen riktigt bra. Hoppade ganska mycket och högt. Skulle avsluta med en liten bana där sista hindret var en trekombination. Vet inte riktigt vad som hände men jag tror att de kom i för dålig galopp och Lorett räckte inte ut över mittenhindret utan hoppade rakt in i det. Snubblade på bommarna och Julia flög av med träns och allt. Gick i alla fall bra, och de kunde avsluta fint. Dock fick de hoppa lite lågt först för Lorett ville inte till en början, men sen gick det bra. Har klippt ihop några filmsnuttar. 
 
Åkte till stallet efter jobb och mötte Julia där. Mette hade träning men jag skippade det, både pga ekonomiska skäl och min förkylning. Så Julia red i ridhuset. Ganska trångt då flera andra red och Lotta tränade för mette. Men det gick bra. Lorett såg väldigt fin ut. Både traven och galoppen såg taktmässig och ren ut. Blev väl ett pass på cirka 45 minuter.
 
Förresten, ni glömmer väl inte att rösta på Julia som Lucia i Landskrona? :)
 
Läste precis att nu är TR för 2013-2014 klart och godkänt. Läs mitt tidigare inlägg om de ändringar som beör Lorett här
 
idag var det dags för hovslagaren och det gick bra tror jag. Nästa gång blir på det nya året om inget oförutsett inträffar. Får hoppas att snön håller sig borta tills dess så får det bli snösulor då. Släppte ut henne i hagen igen när vi kom tillbaka trots att det regnade mycket. Men vet att de ändå kommer in ganska tidigt när det regnar så lika bra det. Vila idag.

 Idag var det dressyrtävling i Viarp. Lorett riktigt fin i båda klasserna tycker jag, men fick några missar i LA:1 och då domaren redan låg på en låg nivå blev ju slutresultatet lågt. Dock fick de bättre betalt av domaren i LB:1. Nästan 65% och det är ju ok. Dock ingen placering på det. Men det är ju svårt mot storhästarna där de flesta idag hade mycket gång. Och det är ju inte så att Julia och Lorett tränar dressyr så ofta precis. Men tyvärr är den ekonomiska verkligheten så. Dock är vi i alla fall nöjda, både jag och Julia, med Lorett. Och jag tror hon själv är nöjd. Såg fin ut i formen i båda klasserna och fick lovord för fina halter. Dock tyckte domaren i andra klassen att både galoppen och ryggningen var markbunden!? Hur tränar man det?
 
Julias fina håruppsättning!
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Idag hade Julia bokat in att Hanna skulle rida Lorett. Tyävrr såg jag inget då jag jobbat hela dagen. Men det hade gått bra. De avslutade med att Julia red upp LA1-programmet och Hanna tyckte det var en ritt som var värd sexor sjuor. Får hoppas att dressyrdomarna tycker likadant. Hon fick också en del tips på hur hon ska rida Lorett till en bra form.

Lorett väntar på Hanna!
Idag red Julia nere i Viarp för Lotta. Såg jättebra ut och idag var även Julia nöjd. De red mycket öppna och sluta, även skänkelvikningar och förvänd galopp. Avslutade med lite ökad trav som Lorett gjorde strålande! Riktigt fina utsträckta framben.
Julia red cirka 40 min i ridhuset  och hade tänkt träna lite på LB1 och LA1 men det var så många som red i ridhuset, och Kristina tränade för Lotta och Saga för Hanna, så det kändes väldigt trångt för det. Lorett såg dock väldigt fin ut även om Julia själv inte tyckte hon hade den bästa känslan idag. Ser fram emot den dagen då vi har en häst till så att vi kan rida tillsammans. Lorett var i alla fall supersnygg i sina nya benskydd och ländtäcke.
 
Efteråt åkte vi och tittade på Emmas och Åses nya häst. Står på stall Pepino så länge. Hon såg jättemysig ut. Lugn och snäll och det är nog bra för hon är 169cm! Lorett kommer att se ut som ett föl bredvid henne, ha ha! Är nog en fin häst då Hanna är den som tipsat om henne.