Hoppträning

0kommentarer

Igår onsdag fick Lorett vara med på hoppträningen trots att vi egentligen bestämt att hon inte skulle det. Anledningen till att hon inte skulle varit med var jiu att hon skulle hoppat mycket på helgen i Frostan. Nu blev det ju inte så eftersom hon stannade ut sig, så då behövde hon träna lite istället. Hade pratat lite med hanna om att hoppa lite högre på träning, tror dock inte att Hanna tyckte det var så bra förslag, men kom i alla fall överens om att öka på det lite. De började med lite serier, och gymnastikhoppning. Först fick de trava över bommar i serier och sedan blev det studs där mittenhindret i de två serierna var lite högre. Sedan fortsatte de och hoppade två hinder som stod snett igenom.  Dvs först hoppade de den ena serien och därefter vände de in mot hindret snett igenom, där det ungefär blev sju galoppsprång fram och sedan fortsatte de till nästa serie, som låg vid spåret och fortsatte sedan på nästa hinder som stod snett igenom. De två hinder som stod snett igenom höjde Hanna upp rejält. Jag såg tyvärr bara lite i början för sedan fick jag gå upp till Viatorp och hämta Syrah som Julia skulle hoppa efteråt, men det jag såg såg bra ut. Julia berättade sedan att de hade hoppat de två hindren på cirka 1,20 och att Lorett hade hoppat hur bra och enkelt som helst. Men det visste vi ju redan att hon kan hoppa så högt, det är bara Julia som ska komma ihåg det när det är tävling :).

Hanna sa till mig efteråt att hon sett att när det blir lite högre så vill/behöver Lorett komma lite närmre hindret för att få kraft ifrån bakbenen att komma över. Så det är när hon ligger för stort som hon antagligen inte vill hoppa. Så det var väl bra att vi hoppade lite stort så Hanna kanske kunde komma på/se varför Lorett stannar ibland.  Men som sagt jag såg inte hela hoppningen, så jag hoppas att Julia kanske kan skriva och berätta lite. Emma och Ingo och Tina och Torina var också med på träningen och även de var superduktiga!

Julia hoppade därefter Syrah och även det gick jättebra. Med tanke på att Syrah bara är fem år, och inte alls hopptränad så skötte sig Syrah riktigt bra. Hon tyckte nog det var jätteroligt. Både hon och Julia var helt svettiga efteråt. Riktigt hårt träningspass för båda tror jag. Och som sagt Lorett fick också sig ett ganska hårt pass. Idag får det nog bli skrittrundor för båda hästarna.

I måndags red Julia ut med Lorett ner till dammen. Blev en lugn runda efter tävlingshelgerna. I tisdags red Julia först ut en sväng med Emma och Ingo och sedan trimmade de lite i ridhuset då det var mycket blött i paddocken efter allt regn.

Kommentera

Publiceras ej