Kort uppdatering efter Vetlanda

0kommentarer

Hoppningen gick väl egentligen bra, men ändå inte. Lorett och Julia hoppade fint i LB-n men till nästsista  hindret var det 21 meter, och det var då sex korta eller fem långa galoppsprång. Julia kom på sex men det blev för trångt och då rev Lorett och när de då kom till nästa som var det sista så stämde inte avståndet där heller riktigt, så då hoppade Lorett av stort och då det var en oxer så rev hon den också. Så tyvärr 8 fel på en egentligen fin runda.
Sedan blev Julia osäker på om hon ville starta LA eller inte. Velade in i det sista men bestämde ändå att prova. Om det inte kändes bra skulle hon utgå. Lorett var som vanligt fin på framhoppningen. Inne på banan gick 1-3 mycket bra. Fyran var en kombination med ett galoppsprång och tyvärr kom de väldigt stort mot den, enl Julia, och då stannade Lorett. Blev nog osäker, då det även var det hindret hon rivit i klassen innan. Men Julia vände och sedan hoppade Lorett. Sen flöt det på bra, tills de kom till hinder nr 8. Det var ett grönt och där tyckte Julia själv att de kom för fort, så det blev ett stopp där också. Men sedan kunde Julia rida på det igen och avslutade den sista kombinationen och sista hindret bra. Dock blev det även en massa tidsfel. Men Julia tyckte hon hade en bra känsla med Lorett och jag tyckte Lorett hoppade så bra på dessa höga och breda hinder, bättre än i LB:n. Tyvärr filmade jag inte LA-klassen men LB finns på film.



Sedan packade vi ihop allt och körde hem från Vetlanda. Lorett var superduktig hela vägen och stod fint.

Måndagen skrittades bara Lorett ut.

Igår tisdag trimmade Julia och Lorett lite ner i viarps paddock. Såg bra ut. Idag onsdag var det tävling igen. Det var Malmö City Horse Show som drar igång och de startar alltid med ponnyhoppning. Vi ville gärna vara med och rida på Ribban i Malmö så vi tyckte att Lorett nog kunde hoppa en klass i alla fall. Hon hade ju inte gått så hårt i helgen, med tanke på att hon inte gick ngn omhoppning.

Som vanligt var hon fin på framhoppningen. Fick idag hoppa oxern på¨rätt höjd och bredd innan banan.  Även toppenväder. Varmt men lite blåst så det var bara skönt. Fin utsikt med havet och turning torso i bakgrunden.

MEN, idag blev jag faktiskt sur på Lorett när hon stannade. Hon började bra med att hoppa ettan till trean. Var sedan 23 meter fram till fyran och då red Julia på sex galoppsprång och Julia tyckte de låg bra men NÄ, hästkraken stannar!! Det var ett vitt räcke med två små badbaljor under, men det var inte som hon var tittig. Det är hon ju nästan aldrig. Nåja, Julia gav Lorett en smäll med spöt och vände henne sedan och då hoppade hon, trots att de denna gång kom dåligt. Sedan hoppade hon resten av banan, men stod emot i kombinationen där de fick tre galoppsprång istället för två, rev dock inte, och sedan rev de sista hindet, men det är ju sådant som händer.  Mycket tråkigt i alla fall. Känns som att Lorett är jättefin hela tiden,  men ändå vill det sig inte. :(



Men det är väl bara att träna på. Om Viarp ska ha pay-and-jump nästa vecka får Lorett gå den, och då lite högre när det är på hemmaplan. Ska öka på träningen för henne lite nu. Det måste man ju om man vill utvecklas.

Efter ribban körde vi hem och Julia fick övningsköra lite efter vi lämnat av Lorett och kopplat loss transporten. Gick mycket bra. Hon kör väldigt bra för att bara ha kört i två dagar.

Senare på kvällen åkte vi tillbaka till stallet för Julia skulle rida Syrah. Då tog jag Lorett och så red vi ut en sväng ner till dammen. Travade lite därnere. Syrah är ingen lätt häst att rida får jag nog säga, men det gick bra. Lorett fick joggat lite. Härlig kväll och nu var det skönt att rida.

Kommentera

Publiceras ej