Och vad var problemet? :)

0kommentarer

Åkte till Chanette Bellander ikväll och hoppade. Tänkte att det skulle bli mer tävlingslikt att åka iväg och träna någon annanstans än hemma där Lorett ju hoppar jättebra. Julia och Lorett var själva hos Chanette så det var ju inte alls som en vanlig träning.

De började med att hoppa fram på lite olika hinder. Lorett hoppade bra. Kom dock konstigt på ett hinder och ville då inte hoppa nästa. Men sedan flöt det på. Roligast var när hon kom till ett plank som var målat som ett Marabou choklad. Redan på långt håll kunde man se att Lorett inte alls ville hoppa det, nej inte ens gå nära det. Blev vingligt fram till det, och sedan nästan stopp och sedan tog hon ett jätteskutt över det. Var duktig och rev inte och stackars Julia åkte upp en bra bit i luften men hade inga problem att sitta kvar. Chanette berättade att alla hästar tittar på det. Hon skaffade det efter att deras ponny vägrat ut sig på ett likandant hinder i Falsterbo.

Därefter höjde vi upp hindren till cirka 1 meter. Ngt kanske låg på 90. Och sedan var det som sagt dags att hoppa en bana. Det var två kombinationer, trippelbar,  ngr hinder på båge och en oxer stod direkt efter hörnet. Ganska svår och teknisk bana tyckte jag. Och Lorett var klockren! Hon hoppade så fint så, och även Chanette kommenterade att hon hoppade väldigt fint. När de hade hoppat hela banan, felfritt, så sa Chanette; - och vad var problemet?

Liksom Hanna så sa Chanette att Lorett gärna vill hoppa av nära. Hon vill inte hoppa utifrån. Julia ska också tänka på att inte gå fram för mycket med överlivet utan sitta lite tillbaka. Stör annars Lorett för mycket. Bara ut och tävla tyckte Chanette, men vänta med LA tills de känner sig säkra igen. Hon tyckte även att Lorett gick mycket bättre med hackamore, och det tycker ju vi också.


Hinder nr 2 är Marabou-hindret! Fast denna gången hoppade hon det fint. Hoppar alla hinder fint tycker jag, och slår upp svansen högt över hindren.

Kommentera

Publiceras ej