Årets sista ponnytävling

0kommentarer

Ja tyvärr gick väl inte tävlingen idag helt efter planerna men samtidigt kan man väl inte säga att det gick dåligt. Till båda klasserna kändes det som om det gick väldigt fort när man väl kom in på framhoppningen, och de hade helt plötsligt ngn ny regel om att man bara fick rida i vänster varv. Inte bra för Lorett behöver ju verkligen också hoppas fram i höger som är hennes svåra. Men men, i första klassen verkade inte Lorett vara riktigt på G, det var ingen energi i galoppen, men hon var ändå nolla i grunden. Till första omhoppningshindret vände Julia upp ganska tvärt mot en oxer men det var inte Lorett alls med på, så hon stannade faktiskt. Och Julia åkte av! Snöpligt. Som tur var slog hon sig inte men var såklart besviken och arg. Såg att många hade problem med det hindret och faktiskt har vi sett många åka av idag.

Till klass 2 försökte Julia tagga till Lorett lite, och det lyckades. Lorett var pigg och framåt och såg superfin ut i grunden. Mot första omhoppningshindret var det en sväng och där halkade Lorett till, vet ej om det påverkade henne men tyvärr rev hon det första hindret. Det stressade henne lite kunde man se så hon drog iväg lite med Julia som fick svårt att svänga mot andra omhoppningshindret, där de gled ut lite och tyvärr rev även Lorett det. Resten av banan flöt fint, och de sista sprången var fina. Lite retligt att två hinder föll för om endast ett hade ramlat hade de varit placerade. Nu hamnade de första utanför.

I morgon jobbar jag hela dagen, men Julia och Lorett ska faktiskt vara med på julbasaren i Viarp. Hade inte tänkt det för tycker Lorett hoppat mycket redan men enl Jennifer behövdes de och det skulle inte bli så mycket hoppning, så då ställer Julia upp. Lite kul att visa upp Lorett i alla fall.

Måndag får Lorett vila hela dagen och kanske även tisdag.

Till nästa år får vi se vad vi hittar på med Lorett. Ev vill Julia hoppa henne lite i avd B, annars tänker vi klassa upp henne till storhäst så kan Julia tävla lite 90cm - 1 metersklasser med henne. Vi får se. Hade också varit så kul att betäcka henne men som ekononim ser ut nu går det inte. Kostar ju en del. Och när fölet väl är fött så kan det ju inte bo i Loretts box mer än ett halvår och sedan behöver den en egen box och två hästar är ju helt omöjligt för mig. :(

Kommentera

Publiceras ej