Vilken helg!

0kommentarer


Lycklig ryttare och häst!

Ja denna helgen har verkligen varit kul! Började dock med att lördagen var regnig och blåsig. Dessutom gick strömmen i stallet precis när vi skulle börja göra iordning allt, och det blev ju krångligt då för man såg inte mycket när man skulle packa ihop. Men till slut kom vi iväg ialla fall.

Körde inte förrän halv fyra då Julia och Lorett endast skulle rida sista klassen som var LC +5. Det var på Åsbo PK och deras julahoppningar. Det är tävlingar som de har varje år och det är en mycket popular tävling, men vi hade inte varit där på julahoppningarna.  När vi kom dit var de i slutet på klassen före så vi hann se Emma och Ingo hoppa.

Mycket trevlig tävling och det märktes att de hade ansträngt sig. Funktionärerna var trevliga, det serverades julfika, det var julmusik och hindren hade julpyntats. Ja de hade verkligen ansträngt sig.

I Julias klass var det cirka 50 startande och Julia startade som nummer 38. Hon fick till en fin grund som hon var nolla i och sedan red hon superbra i omhoppningen. Så bra att när de gick i mål så var hon ny ledare med fem sekunder! Ledningen blev sedan två sekunder och det innebar att hon vann! Och därmed vann hon också sitt livs första segertäcke! Ett rött och fint fleecetäcke med guldbrodyr. Så roligt. Och Lorett såg ut att tycka det var ganska lätt, trots att de kom väldigt snävt på de två sista hindren.

Var hemma i stallet strax vid 20-tiden och då var det fortfarande strömavbrott. Fick packa ur så gott det gick med hjälp av pannlampa! Därefter åkte jag och Julia till Burger King och firade. Avslutade kvällen hos mig med lite godis och hoppning från Paris med Roffe, och även Roffe vann!

Idag söndag var det dags för den regionala tävlingen hos Åsbo. Julia hade anmält sig till två klasser, LB och LB+5. Hoppade fram lite lagom, dvs inte så många språng, och sedan var det dags. Även idag red Julia mycket bra, och fick till en snabb omhoppning med ett par snäva svängar. Tyvärr räckte det inte till ledning idag men väl en tredjeplats och den behöll hon tills alla ridit. Så bra gjort! Så då blev det pallen idag med. :) Idag vann de rosett, plakett, pokal och hink med morötter.

Jag filmade igår med Julias kamera, ska försöka få hit filmen. Idag filmade jag med min kamera men tyvärr fick jag inte igång den förrän efter en stund, men fick med de två sista hindren i grunden och hela omhoppningen.



På prisutdelningen ropade de även upp de ryttare som gjorde sin sista tävlingsstart på ponny, dvs alla 18-åringar och de fick diplom, en ros och en plakett. Trevligt även om det är sorgligt. Nu är ju inte det Julias sista eftersom vi har en tävling kvar nästa helg! :)

Och det var med tanke på den och även med tanke på att de ska träna för Peter Markne på fredag som Julia bestämde att inte rida klassen efter. Hon tyckte att Lorett gjort så bra ifrån sig att det kunde räcka. Ville spara lite på henne till nästa helg då det även där är segertäcke i en klass. Kommer att bli en spännande tävling då många duktigta är anmälda dit, då det är årets absolut sista tävling, och som sagt den sista ponnytävlingen för en hel drös 18-åringar.


Krysset stod ute. Ganska blött efter allt regn! Men gick bra ändå.



Framridning.


Tredje plats i reg LB!


Det fina segertäcket!

Kommentera

Publiceras ej