Fredag

0kommentarer

Idag var det träning i Viarp för Lotta. Red i dressyrsadeln. Började med att rida på volt. Red lite övergångar skritt - galopp, vilket Lorett gjorde bra. Skulle flytta dem lite i öppna innan galoppfattningen.  Vänster galopp var som en dröm. Höger lite sämre som vanligt, men ganska bra ändå.

Red sedan över bommar. Först travade vi över tre på rakt spår, vände sen in mot mitten till en volt där 4 (eller 5?) bommar låg, och sedan rakt ut på spåret  igen till tre nya bommar. Ganska långt för Lorett då hon var enda ponnyn, men hon klarade det bra i alla fall.  Före travbommarna skulle vi flytta hästarna över hörnlinjen i skänkelvikning fram till de tre första bommarna, och efter sista bomserien skulle vi flytta i skänkelvikning igen.

Därefter skulle vi trava bomserien utan volten, göra avsaktning till skritt efter och sedan i trav på nästa bomserie. Lorett var vid detta laget ganska pigg och hade svårt med avsaktningar. Men gick ändå ganska bra. Ska träna lite på det hemma själv. Blev ju ganska svårt när jag först fick rida på henne över bommarna. Men som Lotta sa, de ska ändå kunna göra halt direkt från ökad trav. :)

Avslutade med att byta galopp över två bommar som låg snett igenom. Gick ganska bra. Dock bättre till höger galopp.

Allt som allt en bra lektion och Lorett kändes hur fin som helst, även om hon blev lite väl pigg på slutet. Men hellre det än att ha en seg häst! :)

Imorgon ska jag jobba på sjukhuset men ska väl hinna rida Lorett innan dess. Eller så får hon vilodag imorgon kanske? På söndag ska jag rida ut med Åse, Tina och Emma. Ska bli så skönt. Ska också hinna fika i stallet med Helene och Pernilla.

Kommentera

Publiceras ej