Dressyrträning för Lotta

0kommentarer

Idag var det dressyrträning för Julia och Lorett för Lotta. Gick mycket bra. Julia ska tänka på att sitta över bakbenen (samma läxa jag fick av Mette), och att hålla stilla hand, för då håller också Lorett sitt huvud mer still. I höger varv måste man vara noga med att ha koll på hennes vänstra bog som hon gärna vill skjuta ut. Nästan tänka förvänd sluta. I höger galopp speciellt då man rider volter, måste man trycka ut henne mycket med innnerskänkeln, annars blir volten för liten, dvs annars tränger hon inåt. I skänkelvikningarna ska man tänka på att röra lite i nya yttertygeln, dvs i den tygeln som är mot väggen, dvs åt det håll man rör sig. De fick även rida ganska mycket förvänd galopp, vilket gjorde att Lorett balanserade upp sig mycket bättre.

De avslutade med att rida LA-programmet som Julia ska rida på söndag. (Hon ska även rida LB-programmet på söndag) Flöt på ganska bra. Julia ska tänka på att hålla ett ganska högt tempo, hellre lite för fort än för sakta men ändå med kontroll. Vara stadig med sin sits och hand. I ryggningen ska hon tänka på att Lorett ska "marschera" bakåt. Hon kan även satsa lite mer i den ökade galoppen och sedan samla upp lite mer innan övergången till trav. I den ökade traven ska hon balansera av direkt efter x så att hon inte får taktmiss. Och som sagt försöka ha vänsterbogen på plats och i galoppvolterna spec höger, trycka ut henne med innerskänkeln och jobba henne med högerskänkeln i varje galoppsprång. Och för att inte högergaloppen ska bli "kantig" får hon inte rida för samlat i den. I skänkelvikningarna ska hon tänka på att hålla takten och jämnheten och att lirka i nya yttertygeln.

Men som sagt, en mycket bra träning. Efteråt skrittade Julia av Lorett längs grusvägen, och sedan fick Lorett stå inne en liten stund. Släppte ut henne igen, och nu fick hon även på sig regntäcket över eksemtäcket då det regnar och blåser idag. Jag åker till stallet ikväll och tar av regntäcket för jag vill inte hon ska stå med båda de täckena inatt, för det blir nog för varmt och klumpigt.

Kommentera

Publiceras ej