Uteritt med Åse

0kommentarer

Idag har det fortsatt vara kallt och tråkigt väder, men när jag kom till stallet ikväll klarnade det upp lite och kändes ganska skönt. Åse var i stallet och skulle rida ut på Whippen så då hängde jag och Lorett med. Igår hade jag tänkt tömköra Lorett men det slutade med att vi istället gick en ganska lång runda. Så då får måndagen räknas som hennes vilodag.

Skrittade ner längs slingan mot dammen. Ganska bra underlag där nu. Har ju regnat lite så det blivit lite mjukare utan att bli för mjukt. Började därför trava ganska omgående när vi skrittat fram. Travade nästan hela vägen ner till dammen. Vid dammen blev det galopp fram till vägen, och oj vad PIGG Lorett var! Fick nästan inte stopp på henne. Vi skrittade över vägen och upp mot slingan som går runt fältet. Galopp hela vägen upp. Lorett fortfarande lika pigg. Varje gång jag försökte ta i henne drog hon bara upp huvudet och sprang på i alla fall. Så det var bara att ta ner handen och "go with the flow". Whippen var framför oss hela tiden och det var kanske därför det gick så fort, för hon ville förbi!

Skrittade resten av slingan runt fältet då det finns ganska mycket kaninhål där och det även går nerför. Red ner mot dammen igen. Galopp hela vägen förbi dammen, PIGG, och sedan lite skritt i början av vägen tillbaka och sedan travade vi nästan hela slingan hem.

Härlig runda och när vi kom tillbaka såg vi en fantastisk regnbåge + en till lite svagare sidan om. Har aldrig sett dubbla regnbågar förr!


Kommentera

Publiceras ej