Dressyrallsvenskan och skoning

0kommentarer

Igår söndag var det alltså dags för allsvenskan i dressyr. Julia och Lorett var även anmälda till förklassen. Kom dit nästan precis innan start så det blev bara en kort framridning. Julia tyckte dock att Lorett kändes jättefin. Förklassen gick i LB och hela programmet flöt på fint. Ev lite mer tempo i traven, men annars superfint. Och de fick drygt 66%. De låg länge på placering, men när sista ryttaren kom så gick hon upp i ledning och då åkte Julia ut från placering. Trist.  Domare i denna klass var Christina Rengefors

Sedan var det en paus på cirka en timme innan Julia skulle rida nästa klass, som var lagklassen och den gick i LC2. Ganska svårt program med många övergångar och konstiga vägar. Programmet gick jättebra. Vi tyckte att Lorett gick ännu bättre än i första klassen, men belönades tyvärr bara med drygt 63%. Domare var Gisela Broomé och förra året red Tina med Lorett en LB för henne och fick även då låga poäng. Nåja, vi var nöjda med Lorett. Och de fick fina kommentarer längst ned i protokollet, bl a "trevlig ponny med genomgående bra energi" och "noggrann uppvisning".  De slutade individuellt på en 16:e plats av 39 startande.


Fina knoppar på en fin häst!

Därefter var det dags för "visa häst vid hand" som också var en del av tävlingen. I denna kom Julia och Lorett 1:a! De fick 49 poäng av 50 möjliga. Resten av laget gjorde också bra ifrån sig så laget blev totalt 3:a i denna gren.


Nu är Lorett klar för dagen!


Så när hela tävlingen var slut så blev Viarps lag totalt 4:a av åtta startande lag. Nu gäller det att ladda och försöka slå det nästa deltävling som går den 13 november på hemmaplan.


Viarps lag i allsvenskan dressyr 2011. Lagledare Ida, Julia, Joanna, Therese, Anna och Tina

Idag måndag var det dags att sko Lorett. Jag och Julia var hos hovslagaren med henne kl 9. Tyvärr har inte skoningen gått så bra idag. Hon är stapplig på framhovarna. Vi såg det direkt vi skulle köra iväg med henne, så hovslagaren fick ta av en sko igen och försöka sätta om sömmarna. Blev kanske lite bättre, men hon går inte bra på böjt spår. Hon ska nu få vila till onsdag och förhoppningsvis är hon bättre då, annars får jag kontakta hovslagaren igen. Jäkla skit med skor till hästar!

Och Julia åker iväg till Norge ikväll och blir borta en vecka, så jag får sköta Lorett själv och försöka se till så hon blir bra.


Hej då Julia!

Kommentera

Publiceras ej