Sista måndagen i mars 2012

0kommentarer

Måndag igen. Veckorna rullar på så snabbt. I fredags var det alltså min hopplektion nere i Viarp. Gick jättebra. Var i lilla ridhuset och började med att rida fram ganska ordentligt med öppna på volten efter skritt trav och galopp. Började sedan travhoppa ett litet kryss  som hade travbom före på ena långsidan och sedan gick över till ännu en travserie på andra långsidan med två travbommar fram till ännu ett kryss. Denna serie gjordes sedan om till en liten studs med två ganska låga räcke och ett galoppsprång fram till en liten kryssoxer. Därefter hoppade vi en liten bana där vi började på första travserien som nu var lite upphöjd till ett räcke, men fortfarande travbom före, sedan skulle vi fortsätta i galopp snett igenom där det stod ett ensamt räcke, (jag kom liten nära på det båda gångerna), sedan bryta av till trav igen, och fortsätta på den andra travserien som ju var upphöjd nu, men vi skulle ändå komma in i trav. Sista hindret på denna serie låg nu på 95 cm. Lorett gjorde allt superbra! Klarade avståndet på ett galoppsprång bra som låg så att det även skulle passa storhästarna.

Lördagen var Julia som sagt ute på en härlig uteritt med henne. De hade bestämt att de skulle ha lite travtävling men det tyckte nog Lorett gick för sakta för hon hade visst börjat galoppera och ville vara först.

Igår söndag skulle Julia tränat inför påskshowen men precis när de skulle börja blev en häst jätterädd och drog iväg och ryttaren ramlade av. Så då kom allt av sig och det blev ingen träning. (Gick bra med ryttaren.) Då blev det att Julia och Lorett red lite själva i Viarp och då det stod ett räcke framme så hoppade de lite. Blev nästan som en liten höjdhoppning där vi höjde upp efterhand och på slutet låg hindret på 1,15. Lorett hoppade det hur lätt som helst i båda varven. I höger varv gjorde vi det lite svårare för henne genom att lägga en bom snett på hindret så att hon var tvungen att hoppa rakt, och det gjorde att hon verkligen hoppade upp sig fint! Hann vara ute i hagen en liten stund till innan det var dags att gå in. Härligt väder!

Idag blir det nog en liten uteritt för henne och mig.

Kommentera

Publiceras ej