Dag 24

0kommentarer

 
Idag, söndagen  den 7 juli, går Lorett in på 24:e dygnet. Vi har tagit det ganska lugnt med henne då det är lätt att de resorberar fostret/embryot denna första känsliga tid. Dock har det ändå blivit lite uteritter, bl annat igår med Åse, och lite dressyr på banan. Dock väldigt sansat. Lorett är ju van att röra på sig och dessutom finns ju alltid fångrisk om hon inte rör på sig. Hon går nu igen i sin egen hage och där finns en hel del gräs. Har sagt till Steen att inte lägga ut morgonhö åt henne då hon ändå knappt rör det. Ska bli skönt att åka tillbaka till Gränsbo i slutet av juli för ny kontroll då förhoppningsvis allt är bra även då. Hon är som vanligt i humöret, kanske något lugnare än vanligt, eller kanske inte lugn, utan mer nöjd. :) Så där finns nog fortfarande en liten fosterblåsa därinne! Kommer att avvakta med hennes årliga vaccinationer till slutet på sommaren. Ska även dra på hennes skoning eftersom vi inte vll köra med henne nu. Skulle annars fått nya skor om någon vecka, men nu ska jag försöka få det samma dag som vi ska till gränsbo, ev den 25 juli, då det ju är på vägen dit.
 
 
 
Nu har fölblåsan växt till 2,5 centimeter.  Det är en flimrande, slapp och genomskinlig bubbla med ett mörkt rött embryo vid slutet. Ett nätverk av trådliknande blodkärl växer ut ungefär en halv tum från embryot. Liknelser till häst kan nu ses som något som liknar ett huvud med små ögon, en liten svans och fyra små piggar som kommer att bli ben. På ett ultraljud kan man se en gitarrliknande figur. Generellt kan man runt dygn 24 se embryots hjärta och hjärtslag på skärmen.  (källa; http://www.hogisland.se/25404525)
 
 
 
 
 
I kväll blir det spännande igen för då ska vi följa med Hanna för att kolla om Torina är dräktig på sitt sjuttonde dygn! Nu vet vi ju exakt vad vi ska titta efter! :)

Kommentera

Publiceras ej