Lurig Lorett

0kommentarer

Igår var det ny koll av Lorett på Gränsbo. Men fortfarande är hon inte redo för insemination. Hon har ett ägg men är stängd, dvs inte brunstig. Mycket märkligt. Har nu gått fem veckor sedan förra brunsten. De på Gränsbo sa att hon var "lurig". Dock går själva undersökningen mycket bättre nu när Julia och jag har koll på läget. Jag står framme med massa morötter och Julia står bak. Denna gång tyckte Lorett också att det var roligare att åka dit för hon hade sällskap av Torina, som för övrigt inte heller hon var brunstig. Ny koll av Lorett på söndag. 
Mysigt med hästkompis och hö i transporten! :)
 
Läser på Facebook att hittills är alla de inseminerade stona med Canterbury konstaterade dräktiga, så Canterbury sköter sig i alla fall!
 
Hittade film från bruksprovet 2011 där han blev godkänd för svensk avel. Dock visades han bara för hand då eftersom han redan var godkänd i Tyskland och godkändes för egna prestationer. På slutet av filmen hörs hans bedömning, ungefär vid 7 minuter. Han vann 70-dagarsprovet totalt i Tyskland, och hoppningen, och i dressyren var han tvåa! Har avkommeindex i Tyskland på 128 i hoppning och 129 i dressyr!! 
 

Kommentera

Publiceras ej