Avelsfunderingar!

0kommentarer

Avelsfunderingarna lever kvar. Är tveksam till Last Man's Hope. Dock har vi inte sagt nej till honom utan han är fortfarande preliminärbokad. Tittat på några till, och försökt få råd lite här och där. Har nu sett en ny hingst som vi inte tittat på tidigare. En av anledningarna till det är att det står i beskrivningen att han har små hovar, vilket även Lorett har och det ville jag ju försöka komma bort från. Dock har hon som äger honom skickat bilder på hovarna och sagt att han har storlek L i boots, så han kanske inte har jättestora hovar men inte jättesmå heller. Han är en hopphingst men har fina siffor på sina gångarter. Han heter Canterbury och är född 2003.
 
 
Hans blup finns här  och här finns mer info. Notera att han, likt Lorett, är helt brun! :) Ja denna hingst har många plus faktiskt.
 
Var som sagt i kontakt med Elin som äger honom via facebook ang hovarna. Vidare skrev hon så här:
 

Jag tror Canterbury kan passa perfekt! Han betäckte två ponnyston förra året så vi väntar på dem nu. De hade ungefär samma tänk som er.

Det finns flera filmer på honom på youtube, har ni sett dem? Han är en otroligt härlig häst, trevligt temperament och en otrolig utstrålning.

Han lämnar avkommor åt det större hållet, med långa ben och riktigt bra typ. Dessutom så har han ju stora rörliga gångarter och hoppar super.

Om ni tycker om honom och bestämmer er för honom kan ni få 1000 kr rabatt på 90-dygnsavgiften!

Mvh Elin

 Glömde skriva att han har mkt hög dräktighet, legat på över 90% på ca 50 betäckta ston båda sina säsonger! :-)
 

Kommentera

Publiceras ej