Hemma igen

0kommentarer

Hemma efter vår lilla runda till Markebäck och Strömsholm. Åkte som sagt var till Markebäck och Cantebury först. Var ett jättefint ställe. Trevligt folk som har hingststationen. Träffade dock inte Elin som äger honom. När vi kom hämtade de ut honom och det gick bra i grimma och vanligt grimskaft, trots att en annan hingst gick i hagen bredvid. Canterbury var helt lugn och fin. Såg högrest ut. Något smal kanske men det tar nog på hingstarna när de betäcker. Efteråt kunde vi kela med honom när han stod i boxen och han var riktigt mysig! Kollade in hovarna noga men de var helt ok i storlek tyckte vi. :)
 
Därefter fick vi följa med ut i hagen och titta när de tog in två ston med sina föl efter C. Jättefina föl! Nyfikna och sociala och rörde sig fint det lilla vi hann se. 
 
Sov över på ngt sporthotell i Eskilstuna och kul var att det var samma ställe Julia bodde över på då hon tävlade i Ridskolemästerskapet för en herrans massa år sedan. Gick sedan upp tidigt och körde till Strömsholm. Julia hamnade i den gruppen som hade info först, och därefter var det hoppning. Själv lyssnade jag lite på infon och sen gick jag till markan och fikade. Det blev café latte och "hästläpp" med äpple och kanel. Ja, kakan hette så!
 
De fick hoppa två hästar var och det var bland annat Lasse Parmler som var bedömare. Den första hästen Julia fick var en stor brun 8-åring efter Felciano som hette Chino tror jag. Hade stor galopp och var lite tung men Julia fick till ridningen riktigt bra och även hoppningen.
Andra hästen var en lite bättre modell, en skimmel efter Cortez. Även här gick hoppningen strålande. De fick hoppa en liten 3-studs på båge på kortsidan, ihop med en liten oxer på ena långsidan. På andra långsidan var två hinder med 24? meter emellan där det var normalt sex språng. Där skulle de först rida på sju språng och sedan på sex språng. Gjorde samma övningar med båda hästarna. 
 
Därefter  var det lunch och sen var det visning av häst. Gick också bra förutom att Julias häst var lite busig inne i   ridhuset där visningen var och ville helst galoppera och bocka lite när det var trav. Men i övrigt gick det bra. 
Busiga hästen!

 Dagen avslutades med dressyr för bland annnat Mette Henriksson. Första hästen Julia red var en 20-årig liten häst efter Stanford som hette Stanton. Var lite svår att sitta ner på då den var ganska spänd. Tyckte ändå Julia fick till den ganska bra.
Andra hästen var mycket bättre. Inte heller den så stor, men betydligt lättare att sitta ner på. Avspänt fint sto som hette Celine, även denna efter Cortez. Efteråt blev det utfrågning och egen analys av sin ritt. 
 
Sedan var dagen slut och vi körde hem. Julia körde en bit men jag körde mesta då hon av förklarliga skäl var ganska trött. Vägen upp körde hon i princip hela vägen själv.
 
Åse och tjejerna var snälla och mockade och kollade till Lorettan idag. Enl rapport var allt bra med henne men inga brunsttecken! :(
 
Godnatt!

Kommentera

Publiceras ej