lite blandat från veckan

1kommentarer

Börjar komma igång lite mer med Lorett nu då Julia varit hemma ganska mycket sista veckorna och ridit ofta. Själv rider jag lite på halvfart fortfarande men det känns ok. Och Lorett känns och ser väldigt fin ut!  Snart dags att börja träningar med henne en gång i veckan för Lotta nere i Viarp. Blir specialdressyren där och jag och Julia kommer att dela på gångerna eftersom vi båda jobbar oregelbundet. Hennes tömkörning för Sven Alfredsson i Skromberga kommer ocksa att dra igång så fort vädret är bättre.
 
Lorett tappade ju en sko den 29 dec men som tur var fanns ridskolans hovslagare på plats så han var snäll och kom och slog på den. Dagen efter red Julia och började med att skritta lite på vägen men sen blev det ridhuset. Blåsigt och kallt men soligt. 
 
Nyårsafton kom och gick som den brukar. Jobbade men åkte efter jobb till Glumslöv för lite firande där. Blev också en sväng till stallet och önskade hästarna gott nytt år. I år blir Lorett 18 och Juliett 2!  Tyvärr har Juliett blivit lite halt och troligen beror det på hennes hovar. Hon går lite snett och sliter mer på insidan så där är hon rak och utsidan flyter ut. Detta på framhovarna. Enl vår hovslagare rättar det nog till sig när hon växt klart. Tror det beror på hon är i växtfas. Veterinräen tycker absolut man ska göra något nu, och en annan hovslagare var inne på att sko henne. Och där i mitten står vi och vet varken in eller ut! Nu är det i alla fall bestämt att veterinärens hovslagare ska komma och titta och göra en bedömning. Blir förhoppningnsvis snart så vi får besked vad som kan göras. Och nu när det frusit på är hon såklart ännu mer öm och kan knappt röra sig i hagen. Kom då på att köpa barfotaboots till hennes framhovar och nu har hon gått med dem i tre dagar och det funkar super. Sliter ju inte heller på sina hovar och kan gå bättre på det hårda. Tog in henne i ridhuset idag för att se om hon självmant ville röra på sig och gissa om hon ville det! Rena rodeouppvisningen med bootsen på och allt. Tog sen av dem och hon rörde sig ok. 

 
Hade messat vår hovslagare om att Lorett tappat en sko men inte fått svar. Skrev sen igen att tappskon var på men det var ändå dags att sko henne så vi fick en tid den 2/1. Alltid lika nervöst när hon blir skodd men allt gick bra denna gång.  Kylan har som sagt kommit till Skåne och det är både kallt och blåsigt. Ingen bra kombo tycker hästarna. Så det blir tidig ingång för dem på dagarna. LIka bra med tanke på hur dåligt Juliett kan röra på sig ute ändå. Häromdagen var det lite sol så då passade vi på att fota Lorett lite.
 
 
Idag var det återigen blåsigt, snöade lätt och -8° så då fick både Lorett och Juliett hals på sig. Satte på dem ute i hagen. Får säga att Juiett är väldigt tålig med allt vi sätter på henne. Underlättade förstås att hon helst står still i hagen nuförtiden! Det är Loretts gamla täcke och hals hon har. Lorett hade det när hon var i fin tävlingskondition. Just nu går det inte om magen på henne! Så tur Juliett kan ha det, då Julietts egna är helt ofodrat, och det är lite för kallt för det. Juliett verkar inte ha fått Loretts tjocka päls så hon behöver tyvärr täcke.
Är redan trött på minusgraderna!
 
Äter och sover är det hon sysslar med i boxen! Får i princip hur mycket hö hon vill när hon är inne och äter dessutom lucern tre ggr om dagen. 
 

1 kommentarer

Julia

08 Jan 2016 12:40

Så mycket har jag ju inte jobbat å varit borta.. 1 jobb dag på 3 veckor och hela denna veckan har jag varit i stallet varje dag förutom 1 dag..

Svar: Nej det har du rätt i. Den senaste tiden har du varit hemma mycket. ska ändra texten :-)
Tiggelberg Lorett

Kommentera

Publiceras ej