Söndag 1 juli

0kommentarer

Ny månad och nu börjar min sista semestervecka. Ska inte klaga. Har haft skön semester och fint väder nästan alla dagar. Kom ju t o om iväg fyra dagar hemifrån. Ska i alla fall njuta mina sista lediga dagar. Igår lördag blev det en uteritt med Lorett. Mest skritt men lite trav med. Fast stannade hela tiden och kollade skorna! Carados bandage och maggjord hade lossnat, så fixade lite med det Såret är bara litet nu men så länge det är öppet måste det täckas. Använde ett av Ullareds-plåstren och satte fyra klisterremsor över. Sedan tog jag hans gamla flugtäcke och satte maggjorden från Loretts eksemtäcke ovanpå. Verkade hålla bra och när jag kollade honom idag söndag, satt det bra! Skönt. Så kollade inte hans sår idag. Men han fick stå utan täcke ett tag. Tog också av honom "gympaskon" han har på vänster fram då han ju tappat sin klistrade plastsko. Så han fick lufta den lite. Luktade inte så fräscht faktiskt. Som tur är kommer hovis på torsdag och klistrar på skon igen. Förhoppningsvis kan han ha vanligt skor nästa gång han skos. Och förhoppninsgsvis är såret helt läkt när Julia kommer hem den 15 juli så hon kan börja rida honom.  Så här såg såret ut igår.
 
Väldigt fint med tanke på hur det såg ut direkt efter operationen.
 
Idag har det varit ganska lugnt. Var och mockade på förmiddagen och sen slappade jag hemma hela eftermiddagen ute på altanen och läste gamla tidningar jag inte hunnit med under året. Har fler kvar! Åkte till stallet vid 19. Gjorde klart det sista, dvs mockade hage, packa hö etc och tog in Lorett och Juliett vid halv åtta. Gjorde i ordning Lorett och red ut tills med Annika och Carissa. Mysig skrittrunda. Skönt för Lorett att ta det lugnt även idag. Såg en rävmamma med sin unge på turen. Så fina! Fast de blev rädda för oss och sprang åt varsitt håll. Men förhoppningsvis hittar de varann igen.  Juliett gjorde jag i princip inget med. Kollade hovarna och gosade lite. Ska borsta henne i morgon och försöka gå en sväng med henne. Svullnaden kanske blir bättre då. Räcker tydligen inte med att gå i hagen för hon är lika svullen som tidigare. . Synd om henne och dessutom är hon satt på lite diet. Har lagt på sig lite nu när hon bara står.
Försöker ta av Lorett täcket en liten stund varje dag, och direkt går hon till Juliett och vill bli kliad. Juliett är inte så road men en liten stund går hon med på.

Kommentera

Publiceras ej