veterinärbesök

0kommentarer

Idag var det dags för besök av veterinären. Började med att titta på Loretts utslag på ryggen som faktiskt var lite bättre idag. Veterinären tror det kan vara regnskållor. Hon har ju faktiskt varit svettig under täcket nu när det varit så varmt. Får försöka lufta pälsen lite oftare. Ska i alla fall fortsätta tvätta med hibiscrub. Juliett ultraljudades och blödningen har försvunnit. Hon var också helt ohalt. Ska nu sättas igång' sakta. Skönt! Och sen nytt ultraljud om sex veckor. Carado blev drogad och sen kunde veterinären tvätta och undersöka såret ordentligt. Såg bra ut men fortfarande för öppet för att han ska slippa bandage. Upptäckte just hur sjukt dyra bandagen är. Man tror inte det är sant! Får bli silvertejp hädanefter! Nu ska Julia iväg och jobba igen och är borta ända till lördag. Så får verkligen hoppas att allt flyter på bra. Och på torsdag ska Juliett få nya skor.
Loretts utslag
 
 
Juliett har två sjukhagar. Denna är med gräs som hon går i en stund varje dag. Den andra som hon står i resten av dagen har inget gräs men skugga.
Lorett får stå utanför med lite hö då hon inte får äta en massa gräs
Veterinären rekommenderade dessa benskydd till Juliett efter vi ridit henne. De ska läggas i vatten först och sen sitta på minst en halvtimme. De kyler benen.
Avslutade en lång dag i stallet med att rida Lorett. Blev en barbackaritt då jag inte vill ha sadel pga hennes utslag.  Men jättefin att rida barbacka.
 

Kommentera

Publiceras ej